Nemocnica Žilina - hospitalizácia dieťaťa

slamka555
13. dec 2016

Ahojte maminky
Chcela by som sa vás spytat a poradit sa , ako je to s hospitalizaciou dietata v Zilinskej nemocnici? Na stranke pisu ze do 6 rokkov dietata tam moze rodic lezat snim . je to pravda ? Ked mal moj syncek 3 mesiace bol hospitalizovaný v Cdaci (to mame trosku blizsie) , no starostlivost .. nekomentujem ..keby nezauradoval moj manzel neviem ako by to dopadlo :/ .. vtedy som tam snim mohla cvaaalaBohu byt pretoze som kojila . No ked matka nekoji , v Cadci snim uz byt nemoze ..preto sa uistujem ci nemate skusenosti , ci v tej ZA to teda je do tych 6 tich rokoch dietata mozne ? Dakujem za informacie 🙂
majte sa

kajulna
13. dec 2016

@slamka555 neviem ako to je v žiline, ale ja som bola s dcérou v čadci v nemocnici a to mala 4,5 roka a mohla som tam byť s ňou aj keď hovorili, že majú plno ja som povedala, že mi ta stolička stačí a nechali ma tam normálne celý pobyt som bola s ňou samú by som ju nikdy nenechala

marina24
13. dec 2016

ja ked som bola v nemocnici ako 6 rocna ešte dovolili mame tam byt so mnou, aj tak som tam iba preplakala,mama ma musela utešovať ...a museli podplacat sestričky a kadečo,aj tak sa na mna vykaslali, neocnica v za je katastrofa cista...neni to vyhra,ani v ca ani v za ..ale iba do 6 rokov sa dovoluje mama tam byť..jedine ze by spravil inejaku vynimku,po nejakom uplatku,alebo co,apele..alebo tak

janakomancova
13. dec 2016

Áno normálne tam ostane rodič S dieťaťom

slamka555
autor
13. dec 2016

@kajulna Presne to by som aj ja urobila ! 🙂 .. nenechala by som ho tam zahynut ! :/ .. Vsak som ho mala na JIS a jedna UZASNA sestricka(ostastne boli v pohode ale tato jedna bola hrozna ku detom ) mala davat nanho pozor ..ked som dosla skor ako mi zavolali na izbu , prekvapena sa zobudila ,,nohy mala na stlel vylozene, ze coo tam uz robim ? .. Ja som mala dost ! .. moje chudatko infuziu skoro vypadnutu z hlavicky .. skoro zosmyknuty z toho ich obrieho vankusa .. som sa tam skoro rozrevala ako male decko .. fakt hruuza .. Nidky by som h nenechala sameho pokial to len trosku bude mozne ..

slamka555
autor
13. dec 2016

@janakomancova Tiez si tam snim bola? 🙂 A aka bola starostlivost ?

slamka555
autor
13. dec 2016

@marina24 Dakujem 🙂

janinah
13. dec 2016

googluj,informuj sa nedaj sa odbiť.....
Charta práv hospitalizovaných detí

Deti majú byť prijímané do nemocnice iba vtedy, ak starostlivosť, ktorá sa vyžaduje im nemôže byť rovnako dobre poskytnutá doma alebo pri dennej hospitalizácii.
Deti v nemocnici majú vždy právo mať pri sebe svojich rodičov alebo ich zástupcu.
Ubytovanie by malo byť poskytované všetkým rodičom a tí by mali byť podporovaní v tom, aby ho prijali.
Pre rodičov by to nemalo znamenať finančnú záťaž a nemali by trpieť stratou zárobku.
Aby sa rodičia mohli podieľať na opatere svojho dieťaťa, mala by byť podporovaná ich aktívna účasť.
Deti i rodičia majú právo byť informovaní spôsobom zodpovedajúcim ich veku a úrovni chápania.
Mali by byť prijaté opatrenia na zmiernenie fyzického a emočného šoku. Rodičia majú právo na informačnú účasť pri všetkých rozhodnutiach týkajúcich sa starostlivosti o ich deti.
Každé dieťa má byť chránené pred zbytočnou liečbou a výskumom. Deti majú byť ošetrované spolu s deťmi, s ktorými majú rovnaké vývojové záujmy a nemajú byť prijímané na oddelenia dospelých.
Deti majú mať všetky podmienky na hry a oddych, na vyučovanie vhodné ich veku a stavu a majú byť v prostredí nábytkom účelne zariadenom a stimulujúcom, ktoré má byť zostavené v súlade s ich potrebami.
O deti sa má starať personál, ktorého vzdelanie a skúsenosti ho predurčujú reagovať na fyzické, emočné a vývojové požiadavky detí a ich rodín.
Kontinuita opatery by mala byť zabezpečené tímom starajúcim sa o deti.
S deťmi sa má zaobchádzať s taktom a porozumením a ich súkromie má byť rešpektované.
Charta práv hospitalizovaných detí bola schválená na I. evrópskej konferencii o hospitalizovaných deťoch v máji 1988.

alicka850
13. dec 2016

Ja som bola v TN so 4 rocnou, povedali mi, ze narok maju deti do 3 rokov a potom ked je miesto, moze byt aj rodic so starsim dietatom. Ja som mu na to povedala, ze ja tam so svojim dietatom budem, ci je miesto, alebo nie a ked bude treba, budem sediet aj na stolicke. Nakoniec miesto nasli, ale na druhom konci chodby, takze som sedela na tej stolicke pri nej. Netreba sa dat odbit.

marcela_mate
13. dec 2016

Bola som s mladším v žilinskej nemocnici cca pred rokom a pol a bola som normálne prijatá s ním. Je pravda, že nemal ešte rok a bol dojčený. Ale boli tam maminky aj tatinovia s detičkami, ktoré už isto chodili do škôlky a boli tam celý čas s nimi.

danusskaaa
13. dec 2016

Do jedného roka je pobyt rodiča hradeny poisťovňou, potom už z vlastného vrecka. Do troch rokov má rodič nárok byť pri dieťati, bohužiaľ je to podľa kapacity a preto sa ľahko môže stať, že rodič strávi s dieťaťom pobyt V nemocnici na stoličke 😞 pri dieťati staršom ako 3 roky, závisí od každej nemocnice. V Ziline je detské oddelenie tak, že každé dieťa má svoju mini izbu a tam je posteľ aj pre rodiča, bohužiaľ iné oddelenia (Jiska, úrazová...) je viacero posteli v jednej miestnosti a tie sú stále plne, cize rodič na noc vyfasuje drevenú stoličku, ktorá počas dňa musí ísť preč aby nezavadzala... A rodič je buď na chodbe alebo s dieťaťom na jednej posteli 😔

evka4
13. dec 2016

@slamka555 pozri si na nete chartu prav hospitalizovaneho dietata a nenechaj sa odbit.

slamka555
autor
14. dec 2016

@danusskaaa Takze je to tak v tej Ziline ze rodic ma pri dietati postel ako pises 🙂 Dkaujem lebo to som aj ja pocula tak .. apson tak no .. ked uz aj na tej stolicke prinajhorsom .. ale sameho by som ho nenechala po vlastnej skusenosti :/ .. och ..este aj tu stolicku vysmaria cez den ? .. no to je UZASNE ! :/ .. a nevies prosimta ci su tam aj nadstandartne izby a ak tak vakom stave a za aku cenu ? 🙂 Lebo pi Jiske bol syncek premiestneny na normalne oddelenie medzi deti lenze v CAdci to nieje ako v ZIline ze maju mami postele pri detoch (ako pises). A ja som snim chcela byt aj cez nic tak som si pytala nadstandart .. Ale teda ..to bol KOMFORT .. izba velka ako vytah.. vecko slubovali na izbe a bolo az na druhej strane chodby .. a 20 eur za noc :/ .. ale hlavne ze som ho mala nonstop prisebe .. chuda moje

danusskaaa
14. dec 2016

@slamka555 no, my sme tam ležali 4 roky dozadu a žiadny nadštandard tam nebol. Izba je malá, posteľ, mala postieľka a umývadlo s takým pultikom. Na tých väčších izbách (pre staršie deti) je to podobné, len o niečo viac priestoru, bohužiaľ ak je nemocka plna, práve tam donadsaju postele naviac a niekedy bohužiaľ pre rodiča neostane miesto 😞

pavlina19
14. dec 2016

Ja som bola s malou hospitalizovaná toto leto v Ziline..najprv lezala na jiske, tam som s nou mohla byt cely den az v podstate do noci..mala som tam cely den stolicku a potom mi tam dokonca doniesli aj velke kozene kreslo (ale to preto,ze som bola v 3.mesiaci)ked sa v noci zobudila,prisli ma zavolat lebo ja som mala izbu na dalsom poschodi. Potom ju prelozili na detske a tam som mala uz aj ja svoju postel vedla nej. Dokonca v tom case detske oddelenie rekonstruovali,takze by malo byt v podstate aj vynovene.

slamka555
autor
17. dec 2016

@pavlina19 Tak fajn .. tak si ma troska upokojila ;) ze by osm tam snim mohla byt celu noc .. ozaj a mylsite ze ked som z okresu cadca .. a sli by sme nikeedy smalym (nadajBoze) napohotovost mohli by sme ist vlastne do tej ziliny ? Lebo sme okres Cadca ..tak ..ze ci nas v Ziline prijmu ? :/ .. alebo je to jedno ? 🙂 vdaka