Nemiznúca pleseň v ústach

oblivian
30. sep 2015

Ahojte,
moja 2-mesačná dcéra má už 8 týždňov pleseň v ústach. Použili sme genciánovú violeť, ktorá pomohla, avšak malá z jej chuti plakala celý deň bez prestávky a nechcela ani papať. Potom sme dostali od pediatričky Diflucan. Vidím, že to ako-tak pomáha, ale aj keď z jedného miesta pleseň zmizne, objaví sa na druhom mieste - na obidvoch stranách v ústach, na perách zvnútra a aj v kútikoch úst...
Mali ste s plesňom podobný problém? Čo vám pomohlo?
Ďakujem.

8291
2. okt 2015

@oblivian ahojky nam pomohol candibene spray,za tri dni sme mali po probleme.hoci jw to antimykotikum ako diflucan ale je to ine zloženie.nedam nato dopustiť je voľno predajný.nastriekala som ho na vatovu tycinku a 3x denne som malej vytierala pusu.a je výborný na ustne kútiky.

damadama
5. okt 2015

skús použiť Betadine roztok, môžeš trošku zriediť s vodou. Na vatu, povytierať pusu, používať len týždeň, potom pauza, ak treba, tak potom sa k tomu vrátiť. Treba bábätku kvapkať Cebion multi kvapky (držia sa v chladničke) a občas aj Cebion Céčkové kvapky. Ľudské telo, obzvlášť detské potrebuje vitamín C-na zuby, ďasná, pomáha tvorbe kolagénu pri raste kĺbov a kostí.

8291
6. okt 2015

@damadama len betadine nieje antimykotikum,pokiaľ ma plesnovu infekciu betadine nezaberie ten je len dezinfekčny.A cebion je super.

damadama
7. okt 2015

@8291 robila som roky v lekárni, takže viem, ako pôsobí Betadine a mám ho v tomto smere overený z niekoľkých strán. Mimochodom, Diflucan je viazaný na lekársky predpis, takže to musí zhodnotiť dr., či ho treba nasadiť. Každopádne, najskôr treba vyskúšať voľnedostupné prípravky, ak to trvá dlho a pleseň neustupuje, treba to riešiť s lekárom.
Ale vďaka 🙂

poloprudska
7. okt 2015

Aj my sme mali plesen v ustach ked mal maly 8 mesiacou a doktorka v nemocnici nam dala candibene sprej a do troch dni bolo po plesni

8291
7. okt 2015

@damadama betadine je super,ale nie antimykotikum.diflucan ano ale candibene sprey je volnopredajny.a soor v puse je plesňoveho pôvodu takže.

8291
7. okt 2015

@poloprudska candibene je vynikajuci