Nemiznúca hrčka pod sánkou dieťaťa

19. okt 2024

Ahojte. 1,5 r dcera ma už vyse mesiaca pod sankou hrcku. Asi uzlina. Bola chorá nejak pred mesiacom, virus a teploty ale hrčka nemizne ani nezmensuje. Ma kednu hrcku aj vzdau na krku. Veľmi sa toho bojim už. Zajdem za dr, oskladala som lebo nechcem tam chodiť medzi choré deti a tak a nechcem behat s kazdou hlúposťou ale bojím sa ze toto hlúposť nieje keď to tam ma už nejak od augusta

majamat
19. okt 2024

uzliny mozu byt z infekcii aj trvalo, resp dlhodobo zvacsene, k dr chod, ale dovtedy sa zbytocne nestresuj.
na krku a v slabinach ma zvacsene uzliny polovica ludstva.

autor
19. okt 2024

@majamat moj dr ma neposle ani na sono. Neviem co robit

mimi3008
19. okt 2024

Nebezpecne su zvacsene LU supraklavikularne, teda nad klicnou kostou, mediastinalne, teda v medzihrudi a inguinalne, teda v slabinach. To je ale statistika, netreba nic podcenit, len ti pisem, aby si sa zbytocne dopredu nebala

taktotedanie
19. okt 2024

Uzliny po chorobe mozu byt aj par mesiacov

autor
19. okt 2024

@taktotedanie mala herpanginu.

autor
19. okt 2024

@mimi3008 no bojim lebo s ami to zda byt uz dlho. Ked sme boli u dr s tou chorobou, spomenula som uzliny on ich pohmatal a povedal ze to vôbec nemam riesit. Mam zabufnut ze nejake uzliny zvacsrne tam sú. Ale odvtedy uz prešiel nejaky cas

deedol
19. okt 2024

Na sobo mozes ist aj ako samoplatca, aby si sa uppkojila. Aj my sme boli so synom, tiez ich mal dlho a mozno ich aj stale ma

majamat
19. okt 2024

dcera mala roky uzliny zvacsene a nikdy nebola vysetrena koli nim, po rokoch sa jej zmensili.
po chorobe nielenze mozu byt dlhodobozvacsene, ale mozu byt zvacsene aj trvale.