Ahojte potrebujem radu. Dcéta 5 r. má od pondelka sopel cistim sterimerom na upchaty nos davam nasivin. Uz 2 mesiace preventivne striekame panaviral. A ma taky sopel ze jej stale tecu hlieny z nosa a ona len stale fuka a fuka lebo jej to vadi. V noci chrape ako stary chlap,. Mate este nieco co by jej pomohlo?
Uz som rozmyslala ze brnknem na pohotovost nech mi nieco poradia.
@katica312 nič len kvapky a čakať.Nam lekárka odporúčala sinupret máme obidve sopel, dutiny už 9 deň🙂keď bola menšia dávali jej Trifed ten vždy rýchlo pomohol.Teraz sú také dlhé svinske virózy
Veď to je len dobre, že tečie sopel, smrka...aspoň to nemá zastavené je to tak ako to má byť🙂
Sinupret urcite, dekongestiva (Nasivin atd.) sa mozu pouzivat max tyzden, ale nie, Nasivin nezrieduje hlien, dekongestiva znizuju opuch sliznice (co je dovod preco mame upchaty nos) a tym ulahcuju dychanie a odtok hlienov. Ich pouzitie je opodstatnene pri upchatom nose a nesposobuju to, ze dieta ma stale sople. Ale zaroven, ak upchaty nos nema, tak nie je potrebne ich aplikovat. Striedat (alebo pouzivat len) s morskou vodou, hypertonicka pomahala zmiernit opuch sliznice a aj riedi hlieny - ale stipe, izotonicka hlavne zrieduje hlieny. Okrem toho dostatok alebo az zvyseny prijem tekutin - tiez zrieduje hlieny (podla studii obsobne ako mukolytika). No a hlavne cas, nieked ta nadcha naozaj moze trvat aj viac ako tyzden, tyzden je este dobry cas. Pomoct moze aj inhalovanie ci difuzer s kvalitnym vonnym olejom (eukalyptus myslim napr).
Sinupret. Ja tiež soplím od pondelka, dnes mám konečne pocit, že už smŕkam ozajstné sople, tak snáď to už bude len lepšie. Nádcha nikdy neprejde za dva dni.
A práveže to je dobre, že to ide von.
Ďakukem Vám veľmi pekne. Dcera mala v sterdu 38 teplotu mava vzdy aj pri sopli, aj sama presla vlastne vcera uz bolo v celku OK. Ale dnes sa zobudila absolutne fufnava zahlienena a vratila sa jej horucka. Takze som vybehla na pohotovost a bohuzial dostala ATB aj do nosa aj sirup - silny zapal prinosovych dutin...
Píšeš, že jej dávaš nasivin na upchatý nos ... prečo jej ho dávaš, keď jej stále tečú hlieny z nosa? ... tak predsa nasivin funguje, či? ... uvoľňuje, riedi hlieny ... vysaď všetku chémiu a začni dieťa konvičkovať.