Ahoojte prosim Vas idem si k vam po radu 🙏🏼 Dcérka od vcera vecer horuckuje vcera a dnes poobede bola ako tak ok síce len lezala ale teplota sla troska dole na 37 nieco…ale od nejakej 17:00 som jej davala paralen sirup a nezabral stale ma od piatej 38 nieco horucku dala slm jej po 4 hodinách teraz Nurofen hádam ten jej uz da dole horucku a nie nejde jej dole este som sa stym nestretla ze stale jej stojí teplota od 38 vzdy pomohol sirup na zníženie horucky…je to ok ze ma tolko hodín takú teplotu? Vyšlo jej uz aj ze 39,6 ale spravila som zábal a padlo na 38 a od vtedy stale drží aj po liekoch nie a nie dole…. Chorobu chytila od staršej dcérky takze viem co ma chrípku asi lebo to mala aj dcérka a bolo jej to iste co menšej dcérke a tiez sa sťažujú obe na bolesť nožičiek dr ze teraz je taka chripka vo vzduchu …staršia je uz ok ale tej vzdy teplota sla dole ale menšej nie :(
no ono tie lieky neikedy aj zaberaju, len to vyzera, ze nie.
ide o to, ze napr cloveku/dietatu stupa teploty. napr malo 37,5 a odmeras za 2 hodiny a ma 38,5. no ty si ju domerala vo faze stuania a keby pockas napr dalsiu hodinu, tak nameras 39,5. tym, ze si ju odmerala skor, akos adostala na vrchol, podala si lieky, tak lieky zabrali tym sposobom, ze zabranili tomu, aby sa dostala na ten vrchol, cize 39,5.
cize aj toto sa stava s mohlo by sa zdat, ze leiyk nezaberaju, no ono to je inak. tak ako som popisala. no v tkaom priapde by mala zabrat dalsia davka liekov.
teda mal by zabrat,a le kedze ubehol uz nejaky cas, ak som dobre pochopila 4 hod, uz zas mozete byt vo faze stupania.
lieky s rozdielnou latkou - Paracetamol a Ibuprofenum sa mozu podavata aj sucasne. tym sa dosiahne zvysenie ucinku. no nepodavala by som sucasne, lebo dopredu nevies, ci nebude stacit aj jeden.
kludne je mozne podat Paralen, pockat aspon hodinu, ci tam je pokles teploty. nemusi ist na normu, ale aspon pod 38°C. ak nie, pripadne skusit este odmerat po polhodine, ci predsa neklesne. ak nie, moze sa podat Nurofen.
vobec sa nemusi cakat 4hod. ucelom kombinacie roznych ucinnych latok je zvysenie ucinku, co sa dosiahne len ak sa daju kratksie po sebe. su to rozdielne latky, cize sa nepredavkuje.
aby si rozumela, to ako keby das vit D a potom o hodinu vitamin A a oba das v obyvklej davke. tiez sa nepredavkujes, lebo to su rozne vitaminy.
@miriam7979 Ahoj, nasa mala chripku a horuckovala skoro 7 dni, boli sme u lekarky. Horucku mala 39.9 najviac a stalo sa,ze hodinu a pol po lieku mala okolo 39. Tazko sa zrazala teplota. Dr.vravela,ze na striedacku davat nurofen, paralen kazde 3h, vitamin C, D, probiotika, vela tekutin. Preslo to. Ma rok a tristvrte. Skore uzdravenie prajem.🍀
@miriam7979 nezražaj jej. To je posledná možnosť. Striedaj nurofen paralen až od 38,5 kľudne od 39.
Ma to čerstvé ešte zajtra a pozajtra bude fajn!
Ak nemá prudký nárast po 2 hodinách, nemá strašný kašeľ, tak kľud. Choroba Ma svoj priebeh a horúčka svoj význam.
Teraz sú všetci chori, aj my sme boli.
U nás podobne. Boli sme večer na pohotovosti, lebo strašne plakala, ze ju boli bok - báli sme sa zápalu slepého čreva. Našťastie je to len zápcha, čo by mi nikdy nenapadlo. Na prijme jej namerali 39,6C. Všetky vyšetrenia ok - oči, uši, hrdlo.
Takže virus, treba podávať nurofen, paralen. Dnes 5ty deň a večer mala zasa 39C.
Treba sledovať intervaly medzi vysokou teplotou. Ak sa skracujú, je to na lekára.