Ahojte maly ma 2roky 8 mesiacov od vcera ma v kuse teploty nad 39. Ktore idu velmi tazko zrazit. Dnes sme boli u dr. Crp.nizke moc v poradku len ze ma zapalene hrdlo. Odporucala nam zrazat teplotu akzde 3hodiny striedat. O pol 1 som mu dala nurofen trvalo 2 hodiny kym mu klesla teplota na 38,9 a tak sa aj drzala. Potom zase vyskocila. Prednpol piatu som mu dala paralen sirup ..teplota bola 39,4. Po hodine od podani lieku a 4 zapaloch na trup je teplota stale 39. Co robit? Ist na pohotovost?
Dakujem za kazdu radu...
Zabaly na trup a vela.tekutin.striedaj dalej nurofen a paralen.davkivanie mas dobre kolko.si.mu dala aku ma vahu??dcera mala teraz 3 dni tak isto v noci uz 40.3 ale dali sme to.
Mame zemiak v ponozke aj telo na telo .ma 15 kil nurofen capik mu davam 125mg a paralen sirupu som mu dala 8ml ako bolo pisane na krabicke 14/16kg 8ml...zabaly som dala 4 krat po 15min
@zizimimi bežný postup sú zábaly alebo vlažna sprcha keď nezaberaju lieky akoby mali. Inak nechápem. Niekoľko rovnakých tém tu je dokola posledné dni. Ženy vy nevidíte co sa deje?? Ved už asi 1-2 týždne všade rozprávajú ako zatvárajú škôlky a školy. Všade chorí, vysoké teploty niekoľko dní ktoré nejdu zraziť. Načo sa chces trepať opäť k lekárovi? Akurát tak tam chytíte niečo čo ešte nemáte....
@zizimimi tak napríklad moja mala teploty 5 dní také stúpajúce, čo ja chodím s deťmi po 3 dňoch, fakt výnimočne, a crp malo a kašeľ taky, že celá rodina sme boli od nej na atb fakt vážne. Keď mala na ďalší deň vyše 40 som vyložene zavolala dr že žiadam atb, lebo to nemá význam takto trápiť dieťa.
Raz som takto čakala 3 dni k dr dcéra mala 40,5 a zrážala som jej teplotu hodinu! Hodinu! Nakoniec bol z toho zápal pľúc a okamžite atb. Čiže nie všetko crp a voľne dýchanie nepotrebuje lieky.
Mne napríklad minule nechcel dať dr atb nakoniec bola z toho hnisava angína a 40 horúčky. Ako zbytočne po nasadení atb som bola fakt neklamem do 12 hodín fit.
Ešte počkaj deň ak to nepôjde dole choď. Ono to je také akútne teraz. Každé dieťa má 48 hodín horúčky najvyššie potom to musí ísť nižšie ak nie treba atb!
Ja som napríklad striedalb atb pri dcérach len raz práve pri tom zápale pľúc. Ináč vždy vydržali lieky 5 hodín do 38 stupňov. Akonáhle vyletela teplota už po 2 hodinách to nebolo dobre.
@sono2 ono takúto teplotu ze nejde zraziť po hodine a pol nemal doteraz... A to už mal aj laryngitidu, 6chorobu,zapal pluc, ovčie kiahne, mononukleozu a teda rôzne chrípky... Teraz nemá ani kašeľ áno nádchu len zapálené hrdlo... Crp nízke aj moc v poriadku tak lekárka to zhodnotila ako vírus. Ze po 3 dňoch by mali teploty ustúpiť... Ale teda ako som písala vyššie dám sirup alebo čipok a po hodine a pol a 4 zábal och teplota rovnaká. Teraz som mu vystriedala. Dala som mu nurofen čipok a zatiaľ klesla na 38.7po odratani. Tak dúfam ze už bude lepšie.
@zizimimi my máme s malým teploty 40 od piatku. Dookola nurofen, panadol, telo na telo, zábaly, zemiaky v pokožke. Je teraz taká chrípka. Mňa ráno odviezla záchranka. Celu noc som mala 40 bez toho aby išla dole a ráno počas vlažnej sprchy som skolabovala. Do poobedia mi na urgentne tiekli 4 rôzne infúzie a stále teplota nešla dole. Nakoniec mi dali hydrokortizon. Potom ma muž prišiel zobrať. Kôli malému musíme doma fungovať. Tieto nové chrípky sú príšerne. Držím palce. Je to príšerný strach ale zvládnete to. Vraj to môže byť aj týždeň.
@zizimimi zábaly, vlažná vaňa,cibuľa do ponožiek, nosiť v maduce telo na telo. Veľa hydratovať.