Negatívny PCR u syna

29. nov 2021

Ahojte, chcela by som vedieť či ste už niektorá počuli o takomto prípade. Ja aj muž máme covid, obaja sme priznakovi, potvrdené Pcr. Ako prvý bol však chorý náš malý syn. Som si na 100 percent istá, že má covid aj on, napriek tomu má negatívny Pcr. Je možné, že výter nebol prevedený správne ? Ako zistiť či má naozaj covid? Najmä kvôli papieru o prekonaní. Ďakujem

patka06
29. nov 2021

Jedine ísť znova na PCR
Skúsenosť mám len s tým, že PCR negatívny, napriek tomu, že som mala Covid na 100%

autor
29. nov 2021

@patka06 ahoj, my sme si istý, že to syn dostal tiež, mal príznaky dokonca ako prvý a stále pretrvávajú, preto nerozumiem negatívnemu výsledku

simkids
29. nov 2021

u nas tak isto, starsia dcera mala ako prva teploty, domaci ag negativny, o par dni sme zistili ze manzel pozitivny, domaci ag test mala dcera ale uz pozitivny, objednali sme sa na pcr ja s dcerami a jediny negativny mala starsia dcera, ktora mala ako prva teploty, na ruvz nam odporucali zopakovat pcr, zase bol negativny. Tiez sme presvedceni ze to uz mala za sebou, ale potvrdenie nemam

patka06
29. nov 2021

Ja som mala pozitívnu dcéru, non-stop sme boli spolu, mala som pozitívny AG test /ale len domáci/, príznaky a PCR negatívny - tiež nechápem ako
Problém je, že som to nedomyslela a nešla na PCR znova - pre istotu, lebo teraz nemám potvrdenie o prekonaní.

simkids
29. nov 2021

a opakovany test sme chceli podstupit aj kvoli tomu, ze zacala kaslat presne ako my, co nas zase presviedcalo o tom, ze je pozitivna, ale testy boli negativne

autor
29. nov 2021

@simkids presne toto isté.. on mal tiež rovnaké príznaky ako my, sopel, horúčky, hnačku dokonca, doktor ho eviduje od začiatku ako covidaka, lebo veď sme boli v nepretržitom kontakte no a dnes keď mi pipla sms-ka,tak som nechalala

panelacikova
29. nov 2021

autorka, skúsim to prehľadne a stručne, čo sme mali my:

dcéra v škole mala od septembra každú chvíľu niekoho pozitívneho, čiže im to tam koluje. 13.11. ohlásila žiačka AG pozitivitu domácim testom, s ňou boli deti naposledy 12.11. dcéra 13.11 aj 14.11 už bolesti hrdla, hlavy, upchaté dutiny. ja som mala počas toho víkendu len slabé nohy a trošku ma škrabalo v hrdle. a teraz toto:
17.11. dcéra: negatívna
17.11. ja: pozitívna
nedalo mi to, požiadala som o pretestovanie pre nás obe
22.11. dcéra negatívna
22.11. ja negatívna
stále mi to nedalo, lebo jej sa tie príznaky dlhodobo ťahali, tak som jej ešte zaplatila súkromný pcr test, pretože tie výtery nám 22.11 urobila asi 1 cm do nosa a v ústach len pošmátrala na špičke jazyka (vpredu) - mne sa to zdalo totálne nedostatočné, fakt sme necítili absolútne nič pri testovaní.
23.11. dcéra negatívna cez súkromné laboratórium a iný druh odberu.

čiže je to celé zaujímavé. buď sme mali nejaké iné ochorenie - chrípku a vzorka bola zamenená alebo mohol vyjsť falošne pozitívny test alebo.... mnou ako očkovaniu fakt ten covid preletel a v tak malej náloži, že dcéra nechytila. a ona zrejme mala nejaký iný druh virózy...

salomuska
29. nov 2021

nám sa stalo to iste, vysvetlenie doktorky bolo, že jednoducho pri PCR teste uz nebola nálož taká vysoká, preto ho u dietata nezachytila. zial, doklad teda nemame...

lucik194
29. nov 2021

aky vyter mu robili? iba z hrdla ci oba dva? hrdlo aj nos?

u nas to iste dcera 100 perc prekonala, vyter z hrdla, a bum pcr negativny.
no kamoska mi narovinu povedala, v hrdle nemusi nic vyjst ( lekarka), dlha doba po pozitivite, v nose treba sparat.....
takze sa teraz kazdemu kto ma dieta pod 10 rokov hovorim, dajte ich vysparat aj z nosa aj hrdla....

a odkiaľ som si ista ze to prekonala? no lebo vsetci sme mali pozitiv, bola so vsetkymi priznakmi, chora,....

autor
29. nov 2021

@panelacikova ďakujem, presne mám pocit, že je to celé podivné.. hlavne dnes ten test, keď som videla ako mu ho robila, že aha niečo tam mám, to je dobre (po vytere z nosa), nuž tak uvidím, napíšem zajtra ešte pediatrovi, že čo on odporúča

autor
29. nov 2021

@lucik194 primárne ústa, ale potom mu šprtla aj v nose, ale naozaj len tak ,,nijako,, ešte pozerala na paličku, či to zachytili nejaký sekret

majamat
29. nov 2021

@simkids mozno skusit Ag test,a le oficialny. u deti do 12r staci a potvrdenie o prekonani vyda pediater

autor
29. nov 2021

@salomuska ako keby sme si my mohli vybrať termín, išli sme na prvý ktorý nám pridelili.. celé je to na figu

autor
29. nov 2021

@majamat naozaj stačí potvrdenie od pedi ? Stále to platí ? Myslela som, že už potrebuje oficiálne cez covid pass

majamat
29. nov 2021

no takto som to niekde citala. teda snad to plati. ja som s dcerou nebola na PCR. ona neznasa dobre vyter a nechcela som ju trapit. my sme teraz aktualne v karantene. len napr, dcera uz dnes isla do skoly a predvcerom sa pretestovala a uz bola negativna. Ag rest moze byt pozitivny kratko

autor
29. nov 2021

@majamat áno, to mi je jasné, ja som sa spoliehala na ten pcr a ten bum, negatívny,, napriek tomu že sú pozitívni všetci členovia rodiny a ak malý má príznaky.. skúsim zajtra možno ešte zavolať na nczi

lucik194
29. nov 2021

do covid pasu ide len pozitivny vysledok pcr,

lubomir_j
29. nov 2021

Ahoj presne toto aj my😔 syn doniesol zo skoly, Ag doma pozitivny. Chytila to od neho sestra, neskor my rodicia. Po 6 dnoch sme sli na PCR a vsetci pozitivny okrem neho. Tiez som sa pytala sestricky ci nevie nejakym sposobom dostat do systemu ze prekonal ale vraj bohuzial nie...som rada ze to mame za sebou ale tiez riesim ze skoda toho covid passu

majamat
29. nov 2021

no veru som nasla, ze deti tiez musia mat PCR. predtym som to pozeralala nenasla som, ze by to mohli byt len do urciteho datumu. na zaklade Ag testu moze datpotvrdenie pediater len ak bol test pozitivny do 15.11.2021

autor
29. nov 2021

@majamat ďakujem ste zlatá, že sa tým zaoberáte, my sme mali 16teho očkovanie, už 17 vystúpila horúčka, myslela som, že z toho, no on už to zrejme v sebe mal, lebo vzápätí som ochorela ja, len mu to to povinné očkovanie posunulo

autor
29. nov 2021

@lubomir_j takto isto dopadneme aj my.. ach joj, keby sa to aspoň z krvi sa nejako a nie takto nepresné pomocou nejakých testov.. ako čítam je náš takých veľa

majamat
29. nov 2021

nie je za co, ved aj mne tieto info treba. no u deti to mohli nechat aj na zaklade Ag testu.
to je tak, ked sa diagnostika kovidu robi len na zaklade testov, dcera mala mala 7dni teploty ( teda mala tam aj 2 dni bez teploty ), mala kasel, nadchu, pozit Ag test. mm mal v tom case horucky atd, pozit Ag test,na 5 den aj PCR test. ja som mala AG roboene len doma, bola som bez priznakov, tak so bola len na PCR teste a tiez pozit. priznaky som mala velmi slabe. cize je nad slnko jasne, ze dcera kovid mala, preco treba take dieta trapit PCR testom? nechapem.

macaparakova
29. nov 2021

Dobrý deň,moja skúsenosť ja som mala 16.11.domáci ag test pozitívny všetky príznaky, horúčka 38,8 strašne bolesti hlavy, očí, kĺby,svaly, týždeň som bola nevládna.Na to som sa ešte aj vyhádzala že vraj to býva pri covide.Boli sme na PCR 22.11.ja negatívna a môj muž a synček pozitívny a bez príznakov.A to som bola týždeň zavretá v izbe bez kontaktu s nimi.Doktorka povedala že to sa stáva že už som to prekonala a PCR to už nezachytil.Bola som nahnevaná lebo to čo som si ten týždeň zažila bolesti a nemať o tom doklad covid pas ma hnevalo.Tak ma muž objednal znova na PCR a 26 opakovaný test podotýkam inde ako pred tým a už som bola pozitívna.Podla mňa mi zle spravila ster lebo len mi to trocha pichla do nosa a obtrela o podnebie.

lubomir_j
29. nov 2021

@macaparakova a prosim ked ste sli 2x co ste uviedli ako dovod? Stale pozitivny Ag? Ci priznaky? Vobec neviem co by som dala do ziadosti....u nas ale fakt isla do nosa hlboko...aj som myslela ze sa mi syn rozplace. Tak neviem ci by to malo zmysel😔

majamat
29. nov 2021

@macaparakova ako pisem, je to chyba, ze sa potvrdenie dg robi len na zaklade vysledku jedneho testu. ak su viaceri clenovia rodiny poitivni, su priznaky typicke pre kovid a mohli by a po 2-4t skontrolovat protilatky a ak by boli pozitivne, mala by ybt tato dg uznana.

takto to funguje s dalsimi diagnozami. zrovna dcera ma celiakiu a tiez tam nestaci vysledok z krvi, aby bola dg potvrdena.

autor
29. nov 2021

@majamat absolútne súhlasím.ostava asi len dúfať, že to nejako zmenia v prospech ľudí.. lebo naozaj, keď už si tým človek prejde, aspoň chce doklad, že to absolvoval.. pro deťoch podľa mňa duplom

macaparakova
29. nov 2021

Mužovi volali s NCZI kvôli jeho pozitivite na PCR teste a spomenul tento môj prípad a oni ma objednali na ďalší PCR test.A viem o ďalších dvoch prípadoch s môjho okolia tiež všetko ako ja všetky príznaky.Domáci test ag pozitívny a prvý PCR negatívny a ďalší ako ja pozitívny.Podla mňa zle spravené stery.A už keď toto človek absolvuje tak nech má aspoň o tom dôkaz keď už treba ten Covid pas.

autor
29. nov 2021

@macaparakova ďakujem, zajtra ráno tam zavolám a skúsim ho objednať na iné miesto odberu.. presne ako hovoríte, keď už, nech máme aj to potvrdenie

andrejka1974
29. nov 2021

Moja skusenost dieta mi chodi do dss a tak mi 15.11 zacala karantena chodim pre nu do dss mne zacalo byt horsie 16.11. 17.11 antigen my vysiel pozitivny dcera mladsia aj starsia isli na antigen 17.11 vysiel obom negativny a aj tak som starsiu dceru aj muza objednala aj seba na pcr ja 19.11. Pozitivna pcr, muz 21.11. Negativny, starsia dcera pozitivna 21.11 uplne bezpriznakova nechapala som ze je pozitivna mladsia a muz stale negativny boli opat na antigene v piatok 26.11 a stale negativny takze nie kazdy ochorie a chyti ho vsetci sme pri tom ockovany len najmladsia nie je