Nefrologické vyšetrenie pri nočnom pomočovaní

26. okt 2024

Dobry den, cerstvo 6r dcera sa stale cez nocny spanok pocikava, v priemere asi 2x do tyzdna. Prosim tie, ktore s tym maju skusenosti a boli u detskej nefrologicky, pomohlo Vam to vysetrenie? Robila dietatu aj sono? Moze nefrologicka zistit nejaku fyziologicku pricinu nocneho pomocovania, alebo je to v 99% len o tom, ze treba pockat, kym dieta z toho vyrastie? Tabletky s tym hormonom jej nechcem davat.

pe_mi
26. okt 2024

Ahoj,syn sa pocikaval až do 9rokov.
Pocikaval s a denne pri nočnom spánku,aj opakovane, že 2x za noc.aj napriek budeniu na cikanie počas noci,kde sa aj vycikal.pit nesmel už po 19ej večer.a vždy sa nám dočural aj tak.ja som už na nervy bola

Zúfalá som bola.
Raz za pol roka urobila sono,vylúčila choroby spojené s obličkami, na sone pozrela , či sa vie vycikať az do vyprázdnenia mechúra.
Všetko mal vždy v poriadku na vyšetrení.
Stále dokola len odporúčania koľko piť, kedy piť, budiť v noci na vycikanie.
Nechcela nám dať žiadne lieky, chodili sme k nej cez 5rokov.
Ja už som na nervy bola
U neurológa na vyšetrení sme boli,či tam nie je nejaký problém .nebol.vraj je to o tom ,že niekomu dozreje ta šeda mozgová kôra neskôr.
Ja som sa na vlastnú žiadosť pýtala ku neurológovia,ktorý nám predpísal pod jazyk na pol roka lieky.pomohlo niečo, pocikaval sa cca 2 x do týždňa odvtedy.
Potom som samovoľne vysadila lieky a prestal sa nám pocikavat..dôvod ale neviem, asi z toho vyrástol
Ale sme boli asi jediní v meste ,čo sa tak dlho počuravali,veď bol už 4ák.
Ja som sa bála, že to nikdy neskončí

autor
26. okt 2024

@pe_mi dakujem za skusenost. Vies mi tu nefrologicku aj odporucit? Ba alebo aj Zahorie

pe_mi
26. okt 2024

No túto nefrologičku by som práve neodporúčala .jej postup sa mi vôbec práve nepáčil 😅 stále len sledujte si stav tekutín, zapisuje a v noci zobuďte na cikanie.
Diky.trvalo to 5 rokov.až som si sama zašla k urologovi po lieky.nie neodporúčam teda ..
A nie som z BA,ani okolia.
Žiaľ neporadim.
Snáď poradia žienky z tvojho regiónu
Veľa šťastia a skore ukončenie pocikavania!

janickacrazy
26. okt 2024

Prečo jej nechceš dať tabletky? Ten hormón sa vylučuje prirodzene v tele, len niekomu málo, preto sa takto nahrádza. Poznám 2 deti, ktorým pekne pomohli tie tabletky, môjmu žiaľ nezabrali. U nás pomohol len čas a to sme ozaj skúšali všetko možné aj nemožné. Vyšetrenie u nefrologa môže odhaliť príčinu, ale to je tak 5 %, žeby mala nejaký fyzický problém.

autor
26. okt 2024

@janickacrazy neviem no, logicky by tie tabletky mali pomahat len pocas uzivania, nie? Po vypusteni sa to moze vratit. Ale mozno by sme ich aj vyskusali.. nevies ako dlho sa museli uzivat?

janickacrazy
26. okt 2024

Užívali ich asi 2 roky a postupne vysadili, napríklad každý druhý deň, atď. Po vysadení problémy sa nevrátili. Ale aj pre tie deti to bolo oveľa lepšie, keď videli, že to zaberá. Môj nemohol nikam ani ísť prespať ku kamarátovi, oni si dali tabletku a mohli normálne fungovať.

autor
26. okt 2024

@janickacrazy a stalo sa, ze aj s tabletkou sa pocikal? Obmedzovali ste aj tekutiny vecer?

janickacrazy
26. okt 2024

Píšem, že môjmu synovi tablety nezabrali vôbec. Ale kamoskine dve deti pekne fungovali, áno, museli obmedziť aj tekutiny večer tak 3 hodiny pred spaním, ale to sme robili aj my a môjmu to vôbec nepomohlo. Oni sa predtým pocikavali tak 3-4krat do týždňa, potom s tabletkami tak raz do mesiaca sa stala nehoda, takže ozaj pekné zlepšenie.

autor
26. okt 2024

@janickacrazy aha ok dakujem 👍

pe_mi
26. okt 2024

Úplne súhlasím s @janickacrazy

viky7
26. okt 2024

my smw boli, spravila sono, nic nezistila... mam pocit, ze vtedy hovorila, ze do 8 rokov je to este mozne, ze sa to vyvija ... objednala nas presne na tie narodeniny... ze potom bude uz musiet riesit to asi liekmi... dcera ci pila i nepila, ci sme ju budili v noci na cikanie... stale pocikana kazdu noc, 3 mesiace pred tymi narodeninami to preslo zrazu... same ...

janka2501
27. okt 2024

Na kramaroch mas detske nefro, staci vymenny listok, a pojdes sa objednat...dr su podla mna schoone, s dcerou ram chodom k nefro uz 8r....

sense
27. okt 2024

U nás robili komplet vysetrenie, sono, uroflowmetriu, vyšetrenie či sa úplne vyprázdňuje mechúr, objem mechúra aj sťahy svalov panvového dna robili sme denník a aj príjem tekutín podľa protokolu....lieky som odmietla že počkáme keďže to nevadilo ani jej ani mne....potom niekedy medzi 7-8 rokom zo prestalo takmer úplne s tým že v 7roku bola občas nehoda keď mala náročný den