Nedozretá imunita predškoláka

lemur11
11. sep 2020

Ahojte máte niekto skúsenosti s nedozretou imunitou u deti predškolského veku? Syn má 16 mesiacov do 10 mesiacov mu nebolo absolútne nič úplne zdravé dieťa keď mal 10 mesiacov išli sme do detského centra bohužiaľ veľká chyba chytil angínu zápal obidvoch ušli a ležali sme v nemocnici s horúčkami potom bolo dva mesiace pokoj chytil teploty ale iba zvýšené vraj sú to zuby že mu ide šesť naraz neviem ako vyzerajú presne febrilné kŕče aj keď som o tom čítala ale zdalo sa mi že pri tých teplotách keď sa mu zvyšovali chytil febrilné kŕče tak sme bežali do nemocnice vyšetrili ho vraveli tiež že sú to zuby však je v poriadku o týždeň nám však povedali aby sme prišli na vyšetrenie kontrolné CRP tam na malý samozrejme v nemocnici na oddelení chytil adenovírus takže o štyri dni sme išli do nemocnice s horúčkami s ňou mal antibiotikáteraz nedávno ochorel odo mňa ale vyliečili sme sa v pohode doma teplotu mal iba 37 6 aj to iba dva dni tri dni bol v poriadku a zase chytil teploty išli sme k doktorke poslala nás na krčné myslela som si že nejaké dozvuky ešte po chorobe krčmy povedal že má angínu začínajúcu teploty mal 39 zase máme antibiotiká keď sme ležali v nemocnici zakaždým brali mu odber krvi a všetky potrebné vyšetrenia vždycky mal CRP skoro 140 čo naznačovalo ako keby mal nejakú baktériu v tele a pritom nemal nič nebral ani antibiotiká pretože druhé hodnoty boli úplne nízke boli v poriadku takže sa im to vylučovalo jedno s druhým pán doktor repko ktorý je imunológ alergolog v Poprade vraj veľmi dobrý doktor nám povedal že mal nedozrety imunitu že všetko tomu nasvedčuje povedal nám že máme na ňom skúsiť prednizón vždy keď dostane teploty Ak si myslíme že to nie je žiadna choroba že nemá žiadne iné príznaky tak mu máme dať čipku prednizónu Ak je to naozaj nedozreta imunita teploty by mali do dvoch hodín úplne zmiznúť a má byť v pohode ako predtým ale ak sa mu objavia znovu to znamená že je to nejaký bacil vírus alebo proste nejaká iná choroba nejaký iný problém a to už vraj treba potom liečiť normálne. Je to prvé moje dieťa nikdy som o niečom takom nepočula takže neviem presne o čo ide on povedal že imunitu nemá zlú len nedozrejú čo znamená že keď chytí nejaký bacil vírus alebo hocičo iné jeho imunita na to môže prehnane reagovať že to oni vraj musí z toho vyrásť ale ako je to možné keď do desiatich mesiacov mu nebolo absolútne nič zrazu ma nedozrety imunitu príde mi to trochu čudné

mogaa
11. sep 2020

Nie nie je to čudné, je to normálne.....naša malá do 2rokov uplne zdravé dieťa - mala len 1x 6.chorobu a osýpky....ako nastúpila do škôlky(deti od2-3rokov, malý kolektív), prvý mesiac v škôlke 5dní - dostala zápal priedušiek, druhý mesiac - chytila nejaký vírus tiež skončila v nemocnici, potom bola viac menej skoro 2mesiae doma a odvtedy sople....väčšina detí ktoré nastúpia do škôlky a dovtedy boli zdravé si proste tú imunitu musia vybudovať , lebo sa stretávajú v novými vírusmi....ak má tvoje dieťa nedozretú imunitu chce to len čas aby mu dozrela a zároveň sa budovala imunitná pamäť na nové vírusy....takže skús sa vyhýbať detským centrám a väčšiemu množstvu ľudí , veľakrát to chce len čas....a až potom ho dávať medzi deti niekde do centra - chorý môže byť aj pootm ale nebude to vždy na ATB, telo sa s vírusmi vysporiada samo a prejaví sa to len teplotou...samozrejme môžeš skúsiť probiotiká, C-bion alebo Imunoglukán - ale to sa poraď s pediatrom

janinah
11. sep 2020

imunita sa buduje prirodzenou cestou a trvá to do cca 6,roku veku,to len mamičky ju "podporujú" kdečím,farmabiznis sa z toho teší a podporuje to...píšem o zdravých deťoch,lebo sú aj ozaj vážne imunologicky choré,čo nemyslím,že je váš prípad

tenerifka
11. sep 2020

@mogaa tvoja dcera mal osypky? Kolko ma rokov? Ja som myslela, ze to uz sa v Europe dostat neda-vdaka ockovaniu

mogaa
11. sep 2020

@tenerifka kiahne😉u nás sa im hovorí osýpky😉

eliska13
11. sep 2020

@lemur11 Väčšina detí začne s chorobami až po nástupe do škôlky a potom 3,4 r bojujú s tým istým večný kolobeh.ATB znížia imunitu, takže potom prvý sopel a je znova dieťa chore.syn, keď bol chorý, tak vždy angína a ATB a vysoké teploty
Ešte pár x, keď sa to bude opakovať pýtaj sa k imunologovi dostane lieky na podporu imunity
Niekde som čítala, že je úplne bežné, že skolkarske dieťa je 6x do roka choré
Tvoj je ešte malý škoda tých chorôb, ale čo narobis

tenerifka
11. sep 2020

@mogaa 🤣🤣🤣
Mne to hned nesedelo

lindusss2016
11. sep 2020

@tenerifka osypky v europe veruze existuju. Posledny pripad na SVK je, tusim, rok alebo dva stary, teraz presne nepamatam, ako som to citala... myslim, ze v roku 2018 sa v eu vo velkom riesili osypky

kittykat22
12. sep 2020

@lindusss2016 ano ano, mas pravdu. Najviac ich ma v Europe Ukrajina. Pretoze tam nefunguje komplexny system zdravotnej starostlivosti, neexistuju tam poistovne a ani plosne ockovanie. Ak chce napriklad niekto vakcinu pre dieta tak ju musi zaplatit - a je super draha na ich pomery.

tenerifka
12. sep 2020

@lindusss2016 mne to nemusis pisat, ja to viem

tenerifka
12. sep 2020

@lindusss2016 ale je to velmi nepravdepodobne

lindusss2016
12. sep 2020

@tenerifka ved si napisala, ze si si myslela, ze v europe uz nie su, tak z toho mi vyplynulo, ze nevies 🤷‍♀️