Nedostatok železa u 2-ročného

qwer2019
6. sep 2022

Ahojte, syn má čerstvé 2 roky, keď mal rok na preventívne mu zistili, že má málo železa. Brali sme dlho železo a už sme boli 2x na opakovaných odberoch, aj sa mu to zlepšilo, no teraz to ma zase zhoršené, do konca roka mu mám zase dopĺňať železo a znova na krv. Máte z tým skúsenost? Z čoho to to dieťa môže mať? Viem, že sú aj horšie veci, ale už to trvá dlho a neviem si vysvetliť, že prečo. Pri dcére som takéto problémy nemala.. Hlavne rozmýšľam, či to z dlhodobého hľadiska nemôže mať nejaké horšie následky. Alebo či nemôže byť za tým niečo iné..
Ďakujem za skúsenosti

eriksonka1234
6. sep 2022

@qwer2019 môj syn to mal tiež, vyrástol z toho. Dôležitá je strava.

qwer2019
autor
6. sep 2022

@eriksonka1234 čo také si mu dávala? Môj zje v podstate všetko, ale radšej má mäso po mužovi, než nejakú zeleninu,ovocie..

marianarem
6. sep 2022

@qwer2019 Mal v krvnom obraze aj velkost cervenych krviniek? Ak su vacsie, tak moze byt anemia.

qwer2019
autor
6. sep 2022

@marianarem to mi doktorka nehovorila

marianarem
6. sep 2022

@qwer2019 Vola sa to makrocyticka anemia. Hadam by to povedala, lenze tazko povedat. Ja by som ziadala hematologa a gastro vysetrenie, ak je vsetko, tak mi nepripada normalne, aby bol anemicky.

zobaka
6. sep 2022

niekedy to neprejde nikdy, moja mama tak so mnou chodila od mala k dr. stale malo zeleza, som dospela a stale mam s tym problem, proste sa mi z nejakeho zahadneho dovodu nevstrebava, vyskusaj este testy na celiakiu

kareninka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kareninka
7. nov 2022

Zdravim, velmi odporucam produkt Moja krv od firmy Duolife, mojej dcerke nasadili maltofer od narodenia ale my sme vysadili a riesili vsetko stravou a uzivanim Mojej krvi, zelezo ma v norme a vyradili nas z hematologie

kareninka
7. nov 2022

Z hladiska cinskej mediciny ktora vychadza z principu piatich elementov tak problem so zelezom (element ohen) suvisi aj s problem elementu kov (hrube crevo, pluca)- cize treba vylucit bielu muku, vela cukru, mliecne vyrobky