Ahojte, syn má čerstvé 2 roky, keď mal rok na preventívne mu zistili, že má málo železa. Brali sme dlho železo a už sme boli 2x na opakovaných odberoch, aj sa mu to zlepšilo, no teraz to ma zase zhoršené, do konca roka mu mám zase dopĺňať železo a znova na krv. Máte z tým skúsenost? Z čoho to to dieťa môže mať? Viem, že sú aj horšie veci, ale už to trvá dlho a neviem si vysvetliť, že prečo. Pri dcére som takéto problémy nemala.. Hlavne rozmýšľam, či to z dlhodobého hľadiska nemôže mať nejaké horšie následky. Alebo či nemôže byť za tým niečo iné..
Ďakujem za skúsenosti
@eriksonka1234 čo také si mu dávala? Môj zje v podstate všetko, ale radšej má mäso po mužovi, než nejakú zeleninu,ovocie..
@qwer2019 Mal v krvnom obraze aj velkost cervenych krviniek? Ak su vacsie, tak moze byt anemia.
@marianarem to mi doktorka nehovorila
@qwer2019 Vola sa to makrocyticka anemia. Hadam by to povedala, lenze tazko povedat. Ja by som ziadala hematologa a gastro vysetrenie, ak je vsetko, tak mi nepripada normalne, aby bol anemicky.
niekedy to neprejde nikdy, moja mama tak so mnou chodila od mala k dr. stale malo zeleza, som dospela a stale mam s tym problem, proste sa mi z nejakeho zahadneho dovodu nevstrebava, vyskusaj este testy na celiakiu
Zdravim, velmi odporucam produkt Moja krv od firmy Duolife, mojej dcerke nasadili maltofer od narodenia ale my sme vysadili a riesili vsetko stravou a uzivanim Mojej krvi, zelezo ma v norme a vyradili nas z hematologie
Z hladiska cinskej mediciny ktora vychadza z principu piatich elementov tak problem so zelezom (element ohen) suvisi aj s problem elementu kov (hrube crevo, pluca)- cize treba vylucit bielu muku, vela cukru, mliecne vyrobky
@qwer2019 môj syn to mal tiež, vyrástol z toho. Dôležitá je strava.