Nedostatočné priberanie bábätka

29. jún 2024

Bábätko bude mať teraz 3 mesiace, plne dojčené a v priebehu dvoch týždňov pribralo len 200g. Nechápem čo je zle. V priemere dojčím tak 8x za deň, kým pri dojčení nezaspí, alebo sa sama naodpojí. Vyzerá aj celkom spokojne a dosť rastie. Myslíte že je to v pohode? Už od začiatku pediatrička hovorí že priberá menej ako by mala. Keď sa narodila mala 4300g. Vždy tam idem s totálnym stresom že ma zase zdžube. Mali ste tiezm bábätko ktoré priberalo menej?

pribinak
29. jún 2024

Áno, v roku mal 8,5 kg, ale bol zdravýč, akcny, od 10 mes už behal, aj dosť pil, ale proste priberal malo

autor
29. jún 2024

@pribinak a pediater nehovoril nič? Pretože keď mi povie mamička viac sa snažme tak si pripadám ako totálny neschopák

pribinak
29. jún 2024

Čo som dojna krava, že sa mam viac snažiť?

Nie, rástol aj do dĺžky, otáčal sa, sledoval hračky….proste koľko pribral toľko pribral. Mne iba odporučila, že aspoň 2 kŕmenia počas noci

anavixy
29. jún 2024

Ono 8x denne je mozno aj malo.. dlhso spinka alebo preco nepapa castejsie? Ponukas a nechce alebo..? Ak pouzivate zavinovacku, tak odlozit, nech sa budi castejsie, dojcit v noci treba tiez, ked aj v polospanku, je to dolezite aj pre tvorbu mliecka. Inak nie je podstatne ist striktne podla tabuliek, dolezite je hlavne aj ci je dieta spokojne a ci je dobre hydratovane (sleduj prepandutu fontanelu a pocet pomocenych plienok). 🙂

juliacenc
29. jún 2024

Je to normalne niektore babatka priberaju viac niektore menej. Ak je spokojne pri a po nakojeni nie je ziadny dovod na obavy. Ziadne tabulkove priberanie nech ta netrapi