Nechuť k jedlu u 1,5 ročného dievčatka a dlhšie trvajúce choroby

berenice8
3. jan 2014

ahojte,
mam 1.5 rocnu dcerku. Teraz pred sviatkami mi zostala chora, teda len kasel a zeleny soplik. Isli sme k lekarovi, boli sme bez atb, uz to vyzeralo dobre, ked znova prechladla a pridruzil sa zapal hrdla a teploty. Dostali sme atb sumamed na tri dni, ktore sme vcera douzivali. Zostal len kasel, ktory vyzera na laringitidu, takze mame kalciovy sirup a fenistil kvapky, keby bolo treba. Tuto noc uz vobec nekaslala, a den uz ma ovela lepsi. Moj problem je v tom, ze vobec mi nechce jest. Rano sa zobudi na postleli so slovom HAM a div ma nejde za ruku vytiahnut do kuchyne, ako je strasne hladna. Spapame jogurt- viem, mliecne by nemala na hlieny, ale uz si zvykla na jogurt...okolo jedenastej sme zvykli obedovat, bezne sme zjedli skoro celu polievkovu misku jedla, dnes vsak som do nej dostala tri lyzicky vyvaru s par kuskami mrkvy a uz sa dvihala, ze uz dojedla. Ta ista situacia bola aj, vcera,, jedavala aj krupicovu kasu, chlieb so sunkou, teraz myslim olovrant a veceru, alebo cokovlek co som jej dala, no vcera som do nej dostala 4 lyzicky kase a to bolo vsetko. Strasne ma to trapi, bojim sa, aby to ze prestala jest, nemala za nasledok dlhsie trvajucu chorobu, popripade stale sa vracajucu, ci oslabenu imunitu. Mate nejake skusenosti s takymto nechutenstvom? popripade radu, ako postupovat
dakujem

darina1952
3. jan 2014

@berenice8 skús si prečítať podrobnejšie príbalový leták k ATB, hlavne možné vedľajšie účinky - zvyčajne je nechutenstvo vedľajší účinok spojený s podávaním ATB...ja by som ju nechala cca 3-4dni či to neprejde samo (ATB sa vyplavujú z tela po dobratí ešte niekoľko dní). Potom jej daj probiotiká vhodné pre jej vekovú kategóriu (biogaia, nutrolinB...) a malo by sa to zlepšiť 😉 ...ak by ani to nemalo úspech, tak by som zavolala pediatričke nech poradí ona čo robiť 🙂

siska53
3. jan 2014

@berenice8 suhlasim s darinou1952,,urcite davaj probiotika a skus kuknut,ci tam,ako Nu nie je nechutenstvo,ono to moze byt aj tymi ATB, aj chorobou,moje deti tiez menej jedia,takmer,nic,aspon prvych par dni,aj ked maju len obycajnu nadchu,potom to prejde a opat sa rozpapaju. Ak by to trvall dlhsie,uz by som sa obratila na pediatricku,ze co s tym,glucopur davat alebo co.

berenice8
autor
3. jan 2014

Dakujem za odpovede, biogaia uz davam dlhsie, lebo mala problem aj so stolicou, tak to uz je samozrejmost. odsledujem to teda, a ak by to trvalo dlhsie, budem riesit...dufam, ze po odzneni ucinkov atb sa to rozbehne..este raz dakujem