Ahojte mamičky mám otázku... Máte niektora skúsenosť máme taký problém môj syn o dva mesiace už 3 ročný sa moc nehrnie do jedla a momentálne máme taký problém ze v nedeľu večer aa vyvracal odvtedy nič a včera celý deň popdkaval stym že tie plyny dosť zapachali ...večer chodil že má bo na brúsku tak zacal tlačiť a pokakal sa a že to dosť škaredo ... Tak som naordinovala dietnejsiu stravu od včera nič dnes ani nekakal ale ked niečo papa tak ako ked nechce tak hneď že bo ukazuje na bruško robil mi to aj predtým už dávnejšie ale to vymýšľal že to proste len nechcel... Teraz vsak neviem ked vracal dva dni pred či má niečo s bruskom alebo s crevami ? Nechcem sa unahlit a bežať ku lekarovu ked vracanie prestalo vlastne bolo len raz a dosť nema aní horúčku nic je úplne normálny hravy vsetkook . Ale mám pocit že má nafuknute bruško . Nesťažuje sa vsak počas dňa na bolesť nič len ked máme papat príde mi to ako kebyvymyslal a vyberal si . Ako rozpoznam či je to vazne a mám to riešiť z dr ? Ako mu navratim chuť do jedla ? Chcem sa spýtať či mu mám dať nejaké probiotika ak má naozaj nejaký problem s bruskom .. Ale je niečo iné ? A ktoré sú take naj kt by nám pomohli aj na bruško skôr na tie plyny a aj na crievka prípadne imunitu zároveň . Ďakujem za odpovede .
@werciatko04 ked aj vracal a potom sa pokakal dosť a nič moc nepapal tak trvá istý cas kým sa naplní crevo a začne sa vyprazdnovat.posleduj stolicu prehmataj v lahu bruško a uvidíš ci zareaguje že ho boli niekde.
najlepsie bude predsa ,ked zajdes k tomu lekarovi .Upokojis samu seba a ak nic nezisti mozes ho liecit prirodne Radsej maj istotu ako neskor problemy.Na krce a nechutenstvo bol kedysi Orenzin,No molho syna casto bolelo brusko a zistila mu alergologicka vela neodburaneho histaminu ,co sposobuje toto prajem vsetko dobre
Probiotiká, Hylak - ak sa do 2 dni stav nezmení, tak lekár.
Probiotika urćite daj
Dakujem vam baby za kazdy prispevok , dnes som kupila biogaya viete mi povedat niekto ake mate skusenosti skor si myslim ze je pre mensie deti ktore trapia koliky neviem ci je vhodne aj pre taketo starsie deti ako moj syn hladala som v lekarni biopron lactobacily baby + bifi tie sa mi zdali naj co som kukala na nete su takmer na vsetko ci hnacka,zapcha,obnovuju mikrofloru v zaludku v crevach a su aj proti naduvaniu ... ale ich nemali tak mi lekarnicka odporucila biogaya ... vsimla som si ze po zjedenie niecoho mu strasne brbloce v crievkach normalne to pocut ked si prilozim hlavu na jeho brusko .... je to ok ? a do kolkych dni ste zpozorovali ze sa stav zlepsil pri podani probiotik a mam ich vysadit ked sa mu polepsi ? a potom zas kedykolvek mozem podat ? a uz 2 den mi nekakal je to ok ked vracal v nedeluvecer od pondelka som mu dala dietu ryzu a pod .... neviem ci ho zas nezapieklo ....
@seahorse27 hylak asi nie neprehana ho to je skor od hnacky nie ? a mi momentalne mame skor ked nieco zje tak mi hovori ze bo na brusku a inak je normalny hravy ziadny problem len stym jedlom ....nechuti mu .
@werciatko04 Hylak nie je len na hnacku, je na celkove upravenie prostredia v traviacom trakte. a nedavaj mu mlieko zatial...
no dnes rano hovorili v telerane,ze hnacka,skvrkanie v bruchu a take vselijake priznaky mozu byt z toho ze ma parazita v bruchu.ja by som urcite isla k dr.,nech spravi nejake testy.tym urcite nic nepokazis.a urcite ti odporuci co dat na to nechutenst o.
@dorotka202 ano mne je jasne ze neni nieco v poriadku aj ked s papanim sme vzdy maly problem nie vzdy a vsetko zjedol dost ai vybera a ma nejake oblubene jedla a tie musime varit do okola
ale moze to mat aj z jedla.mali sme aj my.brusko bolelo aj tyzden,ale len pri kakani,a hnacka smradlave zelene hovienka boli este dva tyzdne.davala som hylak a postupne preslo.ja este kojim,ale tiez nic ine velmi nechcela v tom case.
@dorotka202 no mi sme uz na normalnej strave ale neviem co sa deje ked mu brbloce v tych crievkach ked zje aj teraz polievku .
ja by som este pockala do konca tyzdna,ked to ma od nedele,davala tie probiotika,a ked sa nezlepsi isla po vikende k doktorke.ja som davala probiotika infants dophilus,je to taky prasok.to nam poradila dr na gastre raz,ked syn mal tiez bolesti bruska.tak sa drzte a nech to rychlo prejde🙂
@dorotka202 ano aj ja som mu uz dnes dala ale kupila som swiss laktobacilky baby je to tiez prasok a tiez som ze uvidim ako cez vykend a v pondelok pom ak sa to nezlepsi k dr.
Moja mala pred tyzdnom zaludocnu virozu ci co vyzvracala hadam aj jedlo spred mesiaca....doteraz nic moc nezje a nasilu dostaneme asi pol litra vody co nie je ani polovica coby mala....stolica skoro ziadna ked skoro nic nezje s cikanim napodobne ak sa to nezlepsi do konca tyzdna mame prist opat...takze aj tvoj mozno nie je este uplne fit...crievka sa musia zrejme este trochu zotavit aj brusko...
@sense no ale 2 dni nič neviem no a jeho neprehanalo zase len v pondelok vecer sa vykakal teda do poriadku odvtedy nič . Inak je ok .
@werciatko04 skus dat slivkovu vyzivu u nasej to zabera aby aspon nieco bolo...
@sense na prehnatie ? A stačí aj tá z obchodu ? Najlepšie by bolo asi domácu 😒
@werciatko04 no ja som je davala z obchodu milupa na svk asi hami....alebo oplachnut susene slivky 5 min povsrit a rozmixovat
Probiotika a na chuť do jedla bekomplex V kvapkách mi sme mali presne to isté akosi opísala a bola to crevna vyroza nám to dala doktorka a už je dobré.
@ingrid2410 aha tak ze len probiotika a bekomplex ten podporuje chut do jedla ? a ako dlho ste to uzivali ??? lebo mne nehnackuje prave naopak dnes je to 3 den co nekakal .
@werciatko04 už týždeň a už sa mu aj kakanie pekne upravilo probiotika upravuje črevnú flóru tak nám povedala doktorka že a dlhodobo aby začal lepšie papať.
Probiotikami nic nepokazis ;)