Nechty na nohách u 20 mesačnej

tehulka2016
23. máj 2018

Ahojte, mate niektora skusenost s takymito nechtami u deti? Mala to ma od narodenia, nechty sa jej stiepia, lamu a ma ich vytocene do hora.

zuzka0605
23. máj 2018

skus nejake vitaminy jej doplnit, kvapky, inak nic zavazne podla mna, male deti maju jemnucke tie nechty, lahko sa stiepia

anjelic
23. máj 2018

Moja mala také isté a vyriešilo sa to samé. Ako rástla, nechty spevneli a potom aj sa prestali vykrúcať.

anemone123
23. máj 2018

Moj maly ma 2,5r. a ma ich take iste.. bola som sa na to pytat a vraj o nic nejde, upravi sa to same, ani na to netreba nic davat... len dobre strihat

tehulka2016
autor
23. máj 2018

Teraz ste ma ze fakt ukludnili, lebo som sa uz bala. Ked sme vonku len malym detom pokukujem po nechtoch🤭tak dufam ze to prejde co najskor , dakujem

alenky
23. máj 2018

@tehulka2016 moj dcerka ma este horsie a uz mala 3roky, ako papier a ked rastu hned sa lamu ja jej ich neviem ani strihat robieva to manzel...mne sa zda, ze je to aj dedicne manzel ma tiez take smiesne...syn uz ma po mne

alenky
23. máj 2018

@tehulka2016
Palce stale do hora...nechapem ako je to mozne

babi81
23. máj 2018

@tehulka2016 my mame to iste aj vitaminy davam a vela ovocia je, povedlai nam se sa to upravi samo

blanka1011
23. máj 2018

@alenky aj ja mam take a to uz 37 rokov palce do hora....neotazuje ma to nijak

katrin21
23. máj 2018

@tehulka2016 okamzite daj spravit krvny obraz...toto je typicke pre silnu anemiu z nedostatku zeleza... su tyz. Tanierikove nechty , akoze to by este uslo ale to stiepenie naznacuje prave tento problem tiez. Urcite jej daj zobrat krv...

tinaa64
23. máj 2018

Mmoja strasia 4.5r.ma presne take iste a mladsia skoro rocna tiez...

tehulka2016
autor
23. máj 2018

@katrin21 myslis ze je to nutne ak tu tolko bab pise ze to mali? Malej este nebrali krv:-/

nataliaseidlova
23. máj 2018

Aj ja sa hlásim do klubu 😁 aj moja 2.5 ročná Noemi má od narodenia také nechty. Boli sme u kožnej pleseň vylúčila a predpisala masť ktorá jej zaberá tak na jeden deň😁

janci05
23. máj 2018

Píšem citát z knihy Vnútorné choroby a podľa toho súhlasím s katrin21 " Zmeny nechtov. Diagnosticky dôležité, sú ploché alebo lyžičkovité nechyty (platonychia, koilonychia). Nechyt sú ploché až vhlbené, pozdĺžne ryhované a nápadne lámavé. Vidno ich pri nedostatku železa. Biele sfarbenie necht. lôžka sa pozoruje pri zdĺhavých chorobách pečene a obličiek."
Treba doplniť železo, určite.

alessia443
23. máj 2018

Aj moj 2rocny syn ma take, jemne a vytocene dohora. Krvny obraz mu robili cca pred dvoma tyzdnami a zeleza ma az az.. Nepanikarila by som, su malinki, mnohe veci prejdu same.

katrin21
23. máj 2018

@tehulka2016 ano je to nutne..ak by aj mala taky tvar, to stiepenie sa,mi nezda...a deti su casto anemicke..20mesacne dieta uz malo mat min 1x skontrolovany krvny obraz ...

katrin21
23. máj 2018

A to ze ostatne naminy pisy, ze to malu tiez...mizno ich deti boli nejaky cas vyraznejsie chudokrvne akurat to nevedeli..a mozno z toho " vyrastli" lebo napr. zacali lepsie jest, viac potravin so zelezom atd..
Sama byvam velmi anemicka a nechty mam hrozne vtedy...vzdy to podla toho viem a vzdy to tak je.

zenaajmama
23. máj 2018

Aj moja malá má.Aj väčšia to mala, vyriešilo sa to samé.

zenaajmama
23. máj 2018

Vlastne keď lepšie pozerám to biele sfarbené nemáme.len stale vyzerajú ako dolamane, dokopane 🙂 krvny obraz máme v poriadku, pred necelým mesiacom jej brali krv.
Porad sa s pediatričkou.

tinkerbell
19. dec 2019

@tehulka2016 môj syn má presne také isté nechty a na palcoch uplne preliačené a dohora. Boli sme s tým u kožnej a povedala, že je to pleseň. Predpísala mu Batrafen roztok + Batrafen krém. Má 22 mesiacov.

nika672
17. apr 2020

Moja mala ma tiez taketo nechty a dr. povedala, ze je to plesen, ale nic nam na to ani nedala....horsie na tom je, ze je to ozaj asi tym zelezom a docitala som sa ze ak sa to dlhodobejsie neriesi ma to vplyv na neurokognitivny system.....https://is.muni.cz/th/k3rka/Anemia_z_nedostatku... aby mal clovek vystudovanu medicinu, lebo lekari maju fakt kvalitne na haku

simoncik
18. apr 2020

Sestrine deti taketo maju. Vsetky. Starsim sa to uz upravilo. Najmladsia take este stale ma. A to ma 3 roky. Sestra to neriesila. Upravia sa same. Spevneju ako budu rast.

luccija
18. apr 2020

Nechty u malých detí sa takto nestrihajú

katula2
25. máj 2020

@tehulka2016 aké vitamíny dávate 🙏 prosím vás? Lebo aj môj dvojročný syn to ma a aj zádere sa mi často robia na rukách. Ďakujem za odpoveď

katula2
25. máj 2020

@nika672 takže železo mu mám dávať?

katula2
25. máj 2020

@tinkerbell a pomohlo vám to?

tehulka2016
autor
25. máj 2020

@katula2 teraz ziadne, jesen a zima C, D. Uz jej to preslo same. Nechty ma pekne. Takze ai myslim ze to prejde aj u vas