Ahojte mamičky
Už ste sa stretli s niečim takým dieťa nemalo ani úraz ani sa nebuchla len sedela a začala plakať že ju bolí noha.
Asi po hodine začala už aj krívať a šla si sama ľahnuť s tým že ju bolí koleno.Ako som sa pozrela má ho aj opuchnuté pred chvíľkou som ju bola pozrieť a opuch je väčší.
Čo to prosím Vás môže byť?Včera som s ňou bola u dr lebo je aj prechladnutá mala teploty do 38 a včera som s ňou dosť veľa chodila nakoľko dr je na opačnom konci mesta.Môže to byť presilené a začalo ju to bolieť až dnes večer?
@kajusa83 -stretla som sa u seba pred 28 rokmi. Bola som na zaciatku druheho rocnika, stalo sa mi to so zapastim lavej ruky a palcom a prostrednikom pravej. Opuch, bolesť a lekari. Octanove obklady a ktovie co este. Bolesti po par tzydnoch zmizli, opuchy na prstoch zostali dodnes a zapastie zdeformovane (neohnem ani o macny mak dolava). Takmer po roku mi diagnostikovali juvenilnu polyartritidu. Len ja si nepamatam horucky. Neskor sa mi opuchy objavovali s horuckami, resp. po nich. V ziadnom pripade netvrdim, ze ma to iste. Treba vysetrenia, ale netreba zanedbat. Inak reumaticke bolesti su fakt velmi neprijemne.
ortoped a šetriť koleno,chodiť čo najmenej
Vyžiadať si okamžite vyšetrenie u detského reumatologa. A zdôrazňujem slovo OKAMŽITE.
@kajusa83 ahoj,prosím ta,ako ste dopadli s tym boľavým kolienkom?
Viem,ze je tomu uz pár rokov,ale mame momentalne rovnaky(podobný) problém a ortopéd nas najskôr vedel objednať aj o tri týždne :/ samozrejme,ak by sa niečo zhoršilo,pôjdeme na urgentný príjem :/ len nerozumiem z čoho to mohlo vzniknúť a hlavne tak náhle :/
@kajusa83 nemyslim si ze by ste tolko nachodili ze by mala presilene koleno. Aj ked, nenapuchlo by. Urcite sa porad z lekarom