Ahojte, maly už týždeň odmieta jedlo lebo mu idú zuby. Bol celý čas ok. Dnes začal byt teplý, zmerala som mu teplotu a mal 37.4. Zaspal … po hodinke mal 38.5 - dala som mu paralen sirup. Po 4h mal teplotu 38.9 a dala som mu znovu paralen. Prešlo 40 minút a ma 39.9. Vôbec sa to neznižuje, je to moje prvé dieta a nikdy nemal horúčku. Čo mám robiť ? Rady ako zábal, zemiak atd nepomáhajú lebo začne plakat že to nechce. Ma 19m
@stanulienkat môžem mu dať ten cipok aj keď cca pred hodinku dostal sirup ?
Nesmieš dávať paralen opäť po 4 hodinách. Striedaj paracetamol (napr.Paralen) s ibuprofenom (nurofen). Najskôr po 4 hodinách. Treba dávať zábaly na telíčko a obklady na hlavu.
Žiadne dieťa nechce zábal, každé dieťa pri tom plače a snaží sa ujsť 🤷🏻♀️ niekedy musíme robiť aj to, čo deti nechcú. Zvlášť v prípade ohrozenia zdravia/ života. Môj už má 6 rokov a keď mal v júni 39,9° aj po hodine od Paralenu, inej cesty nebolo. Začínal blúzniť, spieval, smial sa, šklbalo mu rukami. Teplota klesla po ďalšej hodine. Skús ešte bazový čaj/ sirup. Bylinný z lekárne, nie dochucovaný z potravín.
No pri 40tke, ci chce ci nie, zabal za zabalom. Ja som chodila s malou do sprchy, a pomalicky som uberala na teplote vody. Diazepan doma mas?
A strieda sa paralen s ibalginom (nurofenom), davkovanie si dala dobre? Ak nemas nurofen posli muza do lekarne kym ty budes zabalmi zbijat teplotu.
40 nie je sranda, aby nedostal febrilne krce.
Nie, nesmieš mu dať po hodine a už vôbec nie tú istú účinnú látku. Ak nemá studené končatiny, tak normálne kúpeľ cca 1stupeň chladnejší ako teplota tela. Nebabušiť,pravidelne prevetrať a veľa piť
Dala si musí právne množstvo lieku? Lebo pri nurofene polovička mamičiek dáva zle dávkovanie, keďže sú 2rozdielne
Zavolaj si na detskú pohotovosť a informuj sa. Ja som dávala nurofen každé 4 hod, dr mi povedala,že v nemocnici dávajú aj každé 3 a nestriedaju, ide o to,aby nedošlo ku kŕčom. Pomáha sprcha teplou/vlažnou vodou,ale toto neviem,či nezáleží ajnod toho, kedy má studené ruky... O tomto mi tiež hovorili,ale nepamätám už. A veľa tekutín núkaj. Diazepan a zábaly sú tiež dobra rada.
Ako baby pisu. Tak skoro po sebe antipyretika nepodavaj. Cipok nezatazi zaludok. Ochladzuj. Jemne vetraj izbu.
nurofen mozes dat hned, Paralen az po pauze. povidne sa moze az po 6hod, len vynimocne skor.
@majamat
@stanulienkat
@nika23t
@danielahamar
@domka222
@banalu
Ustúpilo mu to na 37,6 … keď pôjde spat, a nebude mať teplotu, môžem mu dať preventívne nurofen sirup ? Alebo nedávať nič. Pre prípad že sa v noci zobudí a bude horúci …
Však ak bude mať v noci horúčku, tak mu dáš v noci. Preventívne nikdy nedávam
Nedávaj nič,nezaťažuj žalúdok. V noci podas, ak by mal opäť zvýšenú.
nedavaj nic. v noci skontrolujes.
Preventivne nie. Zbytocne.
Este rada. Ak ma studene ruky-teplota este pojde hore.
Ak uz ma teple-teplota uz by vyssie nemala ist.
A ja este zvyknem aj kontakt-telo na telo. Dieta na seba. Ak nechce obklady.
Pozor tiez na rychle resp prudke znizenie teploty-aj vtedy mozu nastat krce lebo telo zazije sok-skusenost mojej kmotry ☹
Pri takom malom dietati je cipok najlepši. Skús dávať miesto sirupu- dávkovanie máš tiež jednoduchšie - nestane sa ti že ho vygrcia a funguje najrýchlejšie. Moja sa v noci niekedy ani nezobudi keď dávam
Moj syn takto reagival ked bol mensi na horucky a cipky.Pomozu zabali.Vlazne!35-37 stupnova sprcha a striedat so zabalmi.Latkovu plienku namocis do vlaznej vodu,OBTOCIS OKOLO TRUPU,a okolo yoho este uterak a potom deku.Bude rucat ako slon ale to je jedno,klesnutie teploty je prvorade.Opakujes dokola aj 5-a menis plienku kazdych cca 10 minut.V ziadnom pripad nezabalujes studenou vodou!
A prosim ta nurofeny a paraleny nie su C vitamin!To nesmies davat preventivne!Ked sa zobudi podas,ked budes musiet budes zabalovat aj v noci.Proste sa neboj a urob to.Na prvy krat ta horucka a neklesanie prekvapi,clovek ma stres,ked zacne mavat dieta taketo stavy pri kazdom soply tak si zvyknes a ides,riesis co treba.Proste to musis vlaznou vodou zrazit,lebo vysoke teploty mozu byt nebezpecne,krce aj pre mozog.Takze zabalujes.Navyse horucka nie je choroba,iba reakcia organizmu na nieco uplne ine.
Skus Paralen cipok, vlazny uterak na celo, telicko. Navecer sa teplota zvykne zvysit, tak sa nezlakni.