Ahojte dúfam že ma nezvozite, ale isli by ste s angínu na pohotovosť ? To by boli zrejme naštvaný však... Obe deti majú angínu a ATB, a samozrejme som strávila doobedie v čakárni u dr ktorá momentálne zastupuje aj našu takže nával. Trocha zle bolo aj mne už strvtok ale proste pri dvoch chorých deťoch a celodennom čakaní s nimi v čakárni som sa nestihla svojho dr - aj to neviem akoby som spravila s nimi chorými ísť ešte so sebou. Chcela som vydržať do pondelka, ale je mi faktnotrasne, zimnica, potom horúčka, hlava mi tresti no bude to boj. Na pohotovosť sa moc neodvazujem lebo šak nejde mi o život, ale ma napadlo keby si zaplatím sama crp v lekárni a prípadne tam zavolám ak bude vysoké či môžem prísť pre ATB alebo ? Máte niekto skúsenosť ?
Boli ta hrdlo? Covid test robený? Lebo popisujes príznaky virozy....atb len podľa crp ti nik nepredpise,liečime pacienta a jeho príznaky,nie čísla vo vysledkoch
Aj ja by som šla na pohotovosť. Bez antibiotík Ti to neustúpi, čím skôr začneš užívať, tým lepšie.
@janinah tie covid testy už nie sú veľmi spoľahlivé.... ak však vezmeme do úvahy, že obe jej deti majú angínu, je dosť možné, že ju má aj ona.
autorka - v lekárni kúpiš aj domáci CRP test. skús kúpiť, urobiť. ak bude pozitívny, potom zájdi na pohotovosť. lebo ak by si mala zápal, k tomu horúčky a bolesti hrdla a deti majú potvrdenú angínu, tak ATB treba čo najskôr. alebo choď na pohotovosť a snáď ti CRP urobia tam za daných okolností.
@janinah áno boli má hrdlo aj v ňom vidím tie biele povlaky na mandliach. To isté majú aj deti z dcére vyšiel z vyteru hemofil. Tak predpokladám že mám to isté
Normálne chod, aj my sme boli- hlavne, keď máš zahnisane mandle.
Do pondelka je ďaleko. Potrebuješ ATB. Na pohotovosti ti zoberú krv a budú mať výsledky, Potrebuješ sa postarať o deti
Urcite nedostanes vynadane. Angina je nebezpecna,atb treba co najskor. Ja ked som mala so synom podozrenie, som si najskor volala, povedali mi, nech prideme co najskor, aby sme stihli aj lekaren, ked bude atb treba.
autorka, ak smiem poradiť, zavolaj si na pohotovosť v tvojom meste. opíš im situáciu, do ktorej si sa dostala. opýtaj sa prípadne, či by boli ochotní ťa vyšetriť vrátane CRP (hoci podľa tvojho opisu ide o angínu, nikdy nevieš....). pridaj k tomu, že máš horúčky, si slabá a do lekárne je pre teba ťažké ísť vzhľadom k zdr.stavu a deťom, o ktoré sa staráš. možno budeš prekvapená, že ťa zavolajú, aby si prišla. ja som tak v minulosti robievala bežne, ak šlo o dcéru. ale aj o mňa. a vždy mi povedali, nech prídem, že ma vyšetria a vždy tak aj bolo.... a ako píšu ostatné, do pondelka môžeš mať vybraté nejaké dávky ATB a v pondelok-utorok sa môžeš cítiť lepšie. takto to predĺžiš a stav zhoršíš. určite rieš.
chod na pohotovosť, ja som bola s angínou. Je rozdiel pohotovosť (kde riešia práve takéto stavy), tá funguje cez vikendy a poobede a urgentný príjem kde riešia už život ohrozujúce stavy. Takze kľudne chod, potrebuješ ATB a nie čakať.
Este, ja som si kupila crp testy na doma. Takze ked si nie som ista, ci to je na atb, tak robim. Aj nam, aj detom. A podla toho sa rozhodujem.
Ja by som išla na pohotovosť.
Ďakujem Vám. Tak asi skúsim ráno lebo teda som dosť k.o. do pondelka ďaleko. Aj keď sa kuknem do hrdla tak mám tie mandle dosť zahnisanen
Ak majú deti angínu, tak ju máš s najväčšou pravdepodobnosťou aj Ty. Choď sa dať vyšetriť, tak ako vyššie píšu, je rozdiel pohotovosť a urgentný príjem.
Ja by som na pohotovost urcite nesla. Mala som podobne priznaky ako ty 2 tyzdne. Po 7 dnoch som sla k doktorke, dala mi atb, crp odmietla robit, ze je to jasne. Isla som do lekarne Max, dala si tam spravit crp a vyslo mi 1. Takze atb brat nejdem. Lekarnicka mi vravi, ze u 95 percent dospelych je to vzdy virus. Podla priznakov mozes mat koronu. Siri sa teraz novy variant.
@jamidea ja som vždy čítala skôr naopak že je bakteriálneho, hlavne ak sú tam tie povlaky ako máme. Navyše deťom vyšla baktéria z vyteru ktorá to spôsobuje 🤷 takže si myslím že na 90% to mám od nich, skôr mi ide o to či to už mám nechať a do pondelka nejako prelezat s paralelnom alebo....
Tak potom by som si sla pre atb, ak deti maju bakter.
Autorka kolko mas TT. Prinajhorsom si zavolaj na pohotovost a oni ta sami usmernia ci mas prist ci nie. Vedia Ti predpisat lieky aj na dialku
Išla by som. Angína neprejde len tak
Podla mna pohotovost (nemyslim urgent v nemocnici, ale pohotovostnu ambulaciu), je urcena prave na taketo pripady. Bola som takto 2x. Raz so zapalom priedusiek a raz s laryngitidou, kde som mala podozrenie na bakterie, kedze to naskocilo hned po odznenj prvotnej virovej laryngitidy. Nikto nemal namietky, dali mi atb, ktore hned aj zabrali. Vtedy ked som bola s tou laryngitidou, tak prave cakal jeden v cakarni aj s anginou.
Áno,chod. Skoré uzdravenie!
Pred mesiacom sme mali ja a moje deti anginu vsetko bakterialneho povodu. Syn crp 62 a dcera 58. Mne nerobili. Atb zabrali do 2 dni to aj pomalicky bolest prechadzala, po dni presli konecne 39 horucky a malatnost. Vsetci sme boli rieseni na pohotovosti a presne v piatok :D
@dada13288 to ja sa tak bojím pohotovosti že pokiaľ nejdem s ťažkým zranením že dostanem vynadane 😂 ale tak skúsim zajtra no šak čo
crp test si mozes kupit aj v lekarni...ale najskor to mas od deti a treba Ti atb na bakteriu aka vysla detom...to treba povedat na pohotovosti.
My sme raz mali bacila, az na jedneho syna to preslo vsetkych...nenormalne bolesti hrdla, teploty...manzel bral az 3x atb, lebo sa mu to stale po dobrati Atb vratilo.
Tak áno mám hnisavu angínu ako aj deti, od včera sa mi hrdlo ešte zhoršilo, celé ho mám potiahnuté a dnes sa mi už aj zle vôbec čosi zje aj banán má stipal 🤦 šla som na pohotovosť dostala som ATB teda, síce dr mi prišla samozrejme ofucana ako som sa bála aj som trocha ľutovala že som to nevydržala k svojmu obvodnému 😂 aj do správy napísala že som nebola u svojho ale prišla som riešiť stav na pohotovosť 🤷 ale hovorila som jej že piatok doobeda som strávila s deťmi u dr, po 12:00tej dr už nerobil piatok a pondelok idem zas s druhým dieťaťom na kontrolu takže neviem či vôbec pondelok by som sa dostala... A na dverách predsa mali presne napísané že pohotovostná služba je na stavy ktoré neohrozujú život ale šli vy ste k svojmu obvodnému len je mimo ordinačných hodín 😂 ale veď nevadí hlavne že mám už ATB a snáď pondelok zvládnem fungovať lepšie celý deň zas sama s deťmi a obiehať ich doktorov
crp ti urobia v lekarni za 5 € ak by bolo
zvysene 30 a viac sla by som tam treba atb ak by bolo nizsie nesla by som to je virusove
S anginou a teplotami by som na pohotovost sla, cim skor sa nasadia ATB, tym lepsie