Návšteva gynekológie 16 ročnou

maxaf
14. sep 2021

Ahojte. Budem mať onedlho 16 rokov, som sexuálne aktívna (prosím žiadne hejty, to sa netýka ničoho ohľadom toho)... Mešká mi menštruácia 13 dní, robila som si 2 tehotenské testy, obidve negatívne. Možno mi mešká zo stresu alebo neviem. 3 - 4 menštruácie dozadu mi tiež meškala, raz 4 dni, raz 6 dni, raz 10 dní. Teraz je to až 13, ale ako hovorím, tehotná by som nemala byť. U gynekológa som nikdy nebola, a dosť sa obávam, keď tam pôjdem s týmto problémom. Predpokladám že sa na mňa vykričí, že som sexuálne aktívna tak skoro, ale gynek. by to malo byť podľa mňa jedno. Preto sa chcem opýtať,nemala niektorá z vás s týmto nejakú skúsenosť? dosť sa toho bojím, či to nepovie rodičom že už niesom panna a tak ďalej. Prosím len seriózne odpovede, žiadne hejty❤️ Ďakujem vopred❤️

katym77
14. sep 2021

Nemal by povedať máš viac ako 15 rokov nie si pod zákonom, rodičom to vešať na nos nemusí. A lekár by mal byť profesionál a ak aj nie je tak ti aspoň poradí,

domka222
14. sep 2021

Normálne zbehni ku gynekológovi. Spraví rovno aj preventívnu a spomeň mu, že menzes ti chodí ako chce.

bluemoon24
14. sep 2021

Spíš bude naštvaný za to, že sexuálně žiješ a ještě jsi na gynekologii nebyla, po tom, že jsi sexuálně aktivní v 16 mu může být kulové. Normálně si tam zajdi, udělá ti stěry, spomeň mu tu nepravidelnou menstruaci a buď v pohodě 😊 a nemá žádné právo cokoliv říkat tvým rodičům, sice ti ještě nebylo 18, ale i tak se na tebe vztahuje zákon o mlčenlivosti mezi lékařem a pacientem. Nevím přesně jak je to na Slovensku, akorát vím, že v Česku (asi 8 let zpátky) byl potřeba souhlas s předepsáním antikoncepce před 18 lety.

maxaf
autor
14. sep 2021

@domka222 musí ísť so mnou rodič? bojím sa toho, že mame dá podpísať nejaký papier, na ktorom bude že už niesom panna a tým pádom som mŕtva. Neviete ako to prebieha?

bluemoon24
14. sep 2021

@maxaf myslím, že do 15 je potřeba s rodičem, po 15 můžeš sama, ale raději se hned zeptej, když se budeš obejdnávat

stary_ujco
14. sep 2021

Ziadne papiere rodičom a nemysli si, ze mama spadla z jahody. Dávno o všetkom vie...

maxaf
autor
14. sep 2021

@stary_ujco o tom pochybujem že vie🤣 nemá ako😆

domka222
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
25daniela
14. sep 2021

@maxaf na Slovensku až od 16 rokov sama, dovtedy s rodičom. Musí podpísať za teba papiere.

domka222
14. sep 2021

@maxaf najprv si vyber gynekológa ku ktorému chceš ísť. Pre istotu si tam zavolaj, či berie aj nové pacientky a rovno sa spýtaj, či môžeš prísť sama. A myslím, že mama vie, že s priateľom vo voľnom čase nehráš karty 😃

maxaf
autor
14. sep 2021

@25daniela no tak ako, jedna že od 15, druhá že od 16 .😬

25daniela
14. sep 2021

@maxaf teraz chodím so 16 ročnou dcérou, ale nemusela by som tam byt, iba dcéra chce aby som tam bola. Doslova povedal gynekológ, že od 16 už sama, aj správy si už podpisuje sama.

stary_ujco
14. sep 2021

@maxaf hej, lebo mamka si myslí ze s frajerom pozerate mikymauza...
Len zato, ze mame o xyz rokov viac ešte neznamená, že už sme dementni. Najme ked sa jedna o nase deti

maxaf
autor
14. sep 2021

@25daniela do 16 ešte podpisuje papiere rodič?

domka222
14. sep 2021

@maxaf ešte sa ťa niečo spýtam. Nie je lepšie mať s mamou kamarátsky vzťah a opýtať sa na takéto veci jej ako žien, ktoré vôbec nepoznáš? Veď každá si tým prešla. Možno by ti vedela poradiť aj dobrého gynekológa. Predsa s nimi už skúsenosti má

ckatka
14. sep 2021

Ja som bola prvýkrát na gynekologii s frsjerovou mamou 😂🤷‍♀️
Smutne....ale ona sa proste nasrala a zobrala nás k svojmu a dala predpísať tabletky a nič sa nás nepytala 😂 mala som tiež asi 16. Potom som tam chodila sama.

halci
14. sep 2021

@stary_ujco No divili by ste sa. Moja matka si az do posledku myslela, ze sa s frajerom iba za rucicky vodime, pusinky a koniec, nechcela si pripustit, nic ine. A to som mala nie 16 ale 22r.

alenkatt
14. sep 2021

Musím ťa sklamať ale u nás na gynekol. ambulancii vyžadujeme napríklad prítomnosť zákonného zástupcu do 18 rokov.

ivaa_
14. sep 2021

Taktiež do 18 rokov musela mala podpisovať papiere. Pri mne a to že si panna alebo nie podpisovať nebude :D ale spýtať sa ťa to spýta
Určite choď, presne som bola v 16 rokoch na operácii lebo m takto meskaval a mala som cystu

renab
14. sep 2021

Lekar by nemal vysetrit dieta do 18 rokov bez pritomnosti zakonneho zastupcu. Len zakonny zastupca moze podpisat informovany suhlas s vysetrenim.
To ale neznamena, ze rodic bude pritomny pri vysetreni a ze mu lekar zavesi na nos, ze nie si panna. Ine zas je, keby si chcela antikoncepciu. Bez suhlasu rodica by ti ju lekar predpisat nemal.
Ale napriek tomu sa najdu lekari, ktori ta vysetria aj bez zakonneho zastupcu. Takze sa treba informovat priamo tam, kde chces ist.

jaja20
14. sep 2021

Mne meškal menzes v 18. kôli stresom z maturity...nemáš v poslednom čase náhodou tiež nejaké ťažké obdobie?

bozenka9532
14. sep 2021

@maxaf ja som musela s mojou 16 ročnou ísť na prvú prehliadku,tak mi kázala sestrička,ale to aj preto, že sme dávali predpísať antiku,to som musela podpísať,potom už si dcéra chodila sama...
V 16 žiť sexuálne už nie je nič výnimočné,to sme žili aj mi pred vyše 20timi rokmi...
Ja som z toho drámu neurobila, našla si priateľa ,tak prečo nie,len som trvala na antike.

mabenn
14. sep 2021

@maxaf ja len ohladom toho meskania sa viem vyjadrit, v tom veku som to mala a zistili mi cystu, pomerne bezne a neskodne, nasadil mi na to na cas antiku

maxaf
autor
14. sep 2021

@jaja20 áno mám, škola, stresy, tiež to dávam tomu za príčinu ako sa povie, ale 14 dni je už podľa mňa veľa, skúsim sa o tom porozprávať s mamou, no je mi jasné že hneď tomu bude pripisovať tehotenstvo alebo neviem čo,hoc som si testy robila vcera a dnes a boli negativne. Uz jej to len nejak vysvetlit ze mi staci ísť len na vyšetrenie

jaja20
14. sep 2021

@maxaf Mne to meškalo tiež 2 týždne a strašne som sa bála,že som tehotná,aj keď o panenstvo som prišla práve len cez akademický týždeň 😅
Držím palce,aby to dobre dopadlo 🙂

bozenka9532
14. sep 2021

@maxaf a čo sa týka toho meškania,ja som to tak mala dlhé roky,môj cyklus bol vždy 6 až 8 týždňový,nikdy som to neriešila, tehotenstva boli vždy na prvý krát,tak som tomu neprikladala význam,aj mi to vyhovovalo nemať toľko menzes...len vždy tam bola občas tá neistota či nie som tehotná,ale naučila som sa s tým žiť.
Až keď som začala mať problémy so štítnou žľazou a začala som užívať lieky,až vtedy sa mi upravil menzes a mám ho odvtedy pravidelne čo 27,28 dní....
Takže aj štítna môže byť príčinou....
Ale ja som to vtedy neriešila, až keď nastali problémy....

maxaf
autor
14. sep 2021

@bozenka9532
@jaja20
dakujem vsetkym veľmi pekne❤️

jaja20
14. sep 2021

@maxaf 🙂

malia18
15. sep 2021

@maxaf to je zvláštne čo sa tu píše ja som šla na gynekológiu v 15tich sama a hneď ma aj zobrali vypísala so mnou sestrička papiere a doktor má vyšetril nikdy so mnou mama nebola na kontrole a ani nemali na ňu číslo a nechceli sa s ňou nikdy spojiť....neviem samizda že podľa zákona od 15 môžeš ísť sama ale môžu mať ambulancie aj svoje pravidla obzvlášť ak ide o súkromnú napr tam si viem predstaviť že by robili drahoty ale takto co ja viem ja som nemala problém...ale tomu bude už zachvíľu 10 rokov tak neviem ako je to teraz

vanda323
15. sep 2021

@maxaf Veď si nájdi gynekológa...a zavolaj tam budeš mať info....