Ahojte. Radil/a vám dr, užívanie Verrumalu aj trošku inak, ako je obyčajný návod? V návode je len potieranie 2-3x denne, ale mne sa niečo marí, že v minulosti mi dr. radila večer po okúpaní potrieť a na druhý deň zoschnutú časť odstrihnúť. Ale teraz si neviem ani za svet spomenúť, či som to robila ráno, ale večer pred ďalším ošetrením. A už sa jej nedovolám, keďže je poobede a s liečbou by som chcela začať už dnes. Vopred ďakujem za každú radu.
Verrumalom sa potierajúce bradavice 2x denne. Je dobré natrieť kožu okolo bradavice mastným krémom - napr. modrou indulonou, aby nedošlo k podráždenie zdravej pokožky. Ako bude koža okolo bradavice hrubnúť a rohovatieť, je dobré ju zmakčiť pod teplou vodou a zrohovatenú pokožku odstrániť- vylúpnuť. Nie však nasilu. Bradavice sa potierajú, kým sa nepríde ku korienku- dĺžka liečby závisí v podstate od veľkosti bradavice. Pozor treba dať, aby sa bradavice nerozskrabali al pod., pretože sú vírusového pôvodu, a mohli by sa rozsiať dookola. Tiez si treba dať pozor na oblečenie- roztok sa ťažko perie a tiež na to, aby sa fľaštička nerozliala.
Áno, aj nám tak hovorila. Večer natrieť a potom ďalší deň poriadne namočiť a zmäknuté zošúchať pemzou (alebo ako uznáš). Rozhodne nie natierať na už natreté- to nemá význam...