Natierate deťom ručičky a nožičky, keď ich bolia počas rastu?

denda007
5. aug 2021

Ahojte natierate vaše deti niečim keď rastú a bolia ich nožičky a ručičky 🙂 nejaký vyluh poprípade olej aby ich to tak nebolelo? Ďakujem

momi1_1
5. aug 2021

sestra natierala malého tymiánovým krémom z justu, on mal tieto bolesti dosť často, potom sa vždy vytiahol aj o niekoľko centimetrov

tncka
5. aug 2021

@denda007 u nas boleli iba nohy,ruky asi nerastu🤣🙈 natierali sme chladivym gelom ICE Gel,maju aj DM

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanyan
5. aug 2021

Pri veľkých bolestiach (zuby aj celkový rast) som dávala normálne Nurofen sirup - stačila polovičná dávka. Pri lokálnych bolestiach používam Nurofen chladivú tyčinku.
https://www.amazon.de/-/en/Nurofen-Junior-Cool-...
Je to super aj na štípance...

kristiii
5. aug 2021

@denda007 áno, nohy, keď rastú alpou, zatiaľ vždy pomohlo

nelca84
5. aug 2021

@denda007 hlavne treba dostatok D vitaminu aby sa kosti dobre mineralizovali, nielen tlmit bolest. Nas na to pediatricka upozornila a syn nemal ziadne rastove bolesti.

lucylka25
5. aug 2021

Mozete mu dat aj homeopatika. Kupite v lekarni Calcarea phosphorica 30CH a uziva 2x denne 2 gulicky vycmula v ustach, pripadne ked pride zachvat bolesti uzije jednorazovo 2 gulicky.

s_a
5. aug 2021

@kristiii ja si pamätám keď mňa tak bolievali nohy a alpa nikdy nepomohla 😕

ajka0207
5. aug 2021

@s_a tá alpa je podľa mňa totálne placebo. Mužovi pomáha na všetko, mne nikdy na nič.

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tomas97
5. aug 2021

Natierala mi ich mama alebo ja sám pálenkou výskočky sme doma vždy na toto mali určené ... Aj teraz mám v posteli 2 flaše cca 3litre takých pozlievaných paleniek na takéto účely ...

denda007
autor
5. aug 2021

Ďakujem,tak ja niečo z toho vyskúšam. De-vit užíva pravidelne 🙂

kristiii
5. aug 2021

@s_a ja si nepamätám či to na mňa fungovalo, ale na syna 100 %-ne. Možno naozaj len ako placebo, ale tak hlavne, že bolesť prejde, nie? Za skúšku nič nedáš, nepomôže, neublíži.

sue155
5. aug 2021

@tanyan môžem sa prosím spýtať, či sa dajú tieto tyčinky zohnať aj na svk?

tanyan
5. aug 2021

@sue155 žiaľ, na Slovensku sa nepredávajú. dokonca ani v Rakúsku ich už nemajú. dajú sa objednať napríklad cez Amazon alebo v Nemecku kúpiť v lekárni.

sue155
7. aug 2021

@tanyan ďakujem, skúsim zohnať, bo môj malý tiež v poslednej dobre chodí že ho nožičky bolia, má 3 rocky za mesiac, akože nie je to plač na lieky od bolesti, ale chodí pomrnkavajuc. Napr vitD dávame od narodenia každý deň a aj tak ho bolia, tak ze by som mu trosku zmiernila bolesť. Ďakujem za radu, idem zháňať 😊