Ahojte. Ženy, ktoré máte ekzém na rukách, čím natierate bábätká po kúpeli? Mám dishydrózu na rukách a natieram dvojmesačné bábätko 2-3x týždenne Weledou nechtíkovým olejom. Ten mi extrémne vysušuje ruky a zhoršuje dishydrózu. Poraďte čím natierate/ste natierali bábätko, tie ktoré máte ekzém na rukách.
Ďakujem za odpovede
@thereisabear zvyknem používať aj pri masáži bábätka
Ja natieram z La Roche Atoderm Lipikar,je to na ekzematicku a suchu kozu pre deti,synovi zabral a tebe by tiez nemusel robit sarapatu
Počuj, pokiaľ tvoje dieťatko nemá nejaký kožný problém, naozaj ho radšej ničím nenatieraj. Ak náš ekzém ty, môže mať naň nábeh aj on a akákoľvek mastička môže spôsobiť podraždenie jeho kože. Aj tebe bude lepšie.
Ja od mala natieram laroche posay alebo biodermu, odporúčali mi to aj pre malú na ekzematicku pokožku, weleda sa vôbec neodporúča, obsahuje esenciálne oleje, ktoré ešte viac dráždia pokožku
Mne povedala kedysi dávno detská doktorka, že nemám dieťa natierať a koža si sama vytvorí vlastnú ochranu. Poslúchla som a ani jedno z detí nemá ani suchú kožu a ani ekzém. Maximálne som pri jednom synovi dávala do kúpeľa takú olejovú emulziu, čo mi ona predpísala.
A musíš niečím natierať?