Nastrihnutie blanky pod jazykom dieťaťa

bratislavcankanm
17. jún 2015

Ahojte, boli sme s malym u logopeda. Okrem ineho sme dostali poukaz na zakrok v ORL ambulancii. Malo by ist u nastrihnutie blany pod jazykom, sekundovy zakrok vraj. Dovod - aby lepsie dociahol jazykom na podnebie v ustach.

Mate s tym niekto skusenost u vlastnych deti ? Je to velmi bolestive ? Kolko trva, nez sa to zahoji ?
Dakujem za akekolvek info.

livocka21
17. jún 2015

@bratislavcankanm 🙂 🙂 trva to sekundu a krv prestane tiect este v ambulancii...po desiatich minutach to este raz skontroluje a hotovo...maly na to zabudol uz vo dverach...neboooj 🙂

maminag
17. jún 2015

@bratislavcankanm ahoj, aj my sme to absolvovali, ja som ho chytila na kolená, podržala som mu nohy aj ruky, dr. mu striekol taký sprej pod jazyk, aby mu to umrtvil, a nastrihol, trošku krvi bolo, to mu aj hneď prestalo a hotovo, ani sme neplakali...🙂

monicm
17. jún 2015

@bratislavcankanm Prostrednému synovi to robili. Dr. dala nejaký sprej aby to umŕtvila, povedala mu, nech zavrie oči, lebo si musí svietiť silným svetlom, tak nech ho nebolia očká, podstrihla a bolo. Kým sme odišli z ambulancie, krvička už netiekla a syn len nechápal, prečo si necíti jazyk. 😀 Kázala kúpiť velikánske lízatko, aby pri lízaní musel vyplazovať jazyk. To sme robili myslím týždeň pár krát za deň. On ani netušil, čo mu robili. A mimochodom, celý čas sedel sám v kresle a ani sa nepohol.

monhla
17. jún 2015

Mojej prvorodenej to robili už v pôrodnici - už po narodení totiž bolo totiž jasné, že tú blanku treba nastrihnúť. Bolo to kratučké a krvičky minimum. Ani poriadne nezaplakala /a teda v tom bola ako bábenko preborník 😀 /

rybka1985
17. jún 2015

Mojmu tiez este v porodnici a on to chudacik prespal takze zrejme to nebolelo

lusyinka
18. jún 2015

My sme boli v 3 mesiacoch, chytila som ho, dr prestrihol, dala som mu dudu a ani neplakal. Netreba sa báť, držíme palce! 🙂

maca21
18. jún 2015

ja som bola zo starsim v 2,5rokoch a potom nam to v 4roch museli robit zas, lebo mu zas zrastlo, ale neni to take strasne v pohode to zvladol, drzte sa 😉

placem
18. jún 2015

Aj mojej dcere to robili ked mala 5 rokov,trochu poplakala ale teraz uz na to ani nepomysli(ma 11 rokov)

bratislavcankanm
autor
18. jún 2015

Dakujem vsetkym, snad to nebude take hrozne ani u nas (maly ma 6 rokov).

culia1
18. jún 2015

cauko, robili to u mojich oboch deti, najprv z dovodu ze sa nevedeli dobre prisat na prsnik, ale druhy dovod co mi povedali - kvoli vyslovovaniu slov, bola to fakt sekundova zalezitost, deti si to vobec nevsimli, kedze v tejto casti nie su nervove zakoncenia. u vacsieho dietata bude asi strach spojeny s tym, ze mu pojde lekar do ust, to bude asi na tom najhroznejsie

dagmars
18. jún 2015

nám to robili už v pôrodnici dozvedela som sa to ex post, vraj aj kvôli lepšiemu papaniu v rámci dojčenia... odvtedy má regulárne "podstrihnutý jazyk" a pripomínam to vždy, keď ma už od rapotania bolia uši 🙂

bubinko1506
18. jún 2015

mne to robili, ked som bola mala. podla mamy to bolo v pohode, nestihla som ani zaplakat. a ako tvrdi, neuskodilo mi to, a "podrezany jazyk" sa na mna jednoznacne hodi 😀