Nastrelenie náušníc - lokálne anestetikum

vancour
8. aug 2022

Dobrý deň, ma niekto skusenost s tým či dieťa menej plakalo keď sa usny lalocik potrel anestet. krémom pri nastreleni náušníc? Resp. ma niekto skusenost, že dieťa bolo veľmi plačlivé aj po jeho nanesení? Áno, chápem, že plač je aj reakciou na zvuk pištole, držanie hlavičky atd. Trosku teraz ľutujem, že sme nedali malej náušnice už v pôrodnici, teraz ma 6 mesiacov a dost sa brani keď sa jej niečo nepáči:D ale chcela som aby mala za sebou očkovanie. Dakujem🙂

lindusss2016
8. aug 2022

@vancour tak jej dajte neskor. My sme davali nastrelit nausnice malej v troch rokoch, ked sa sama rozhodla, vsetko som jej vysvetlila, co ju caka a isla sama. Jasne, ze revala, ale nelutuje

vancour
autor
8. aug 2022

@lindusss2016 prepáčte ale toto nebola moja otázka, trojročné dieťa bude cítiť takú istú bolesť ako polročne, ide o to, či niekto spozoroval u dieťaťa kludnejsiu reakciu po anestetiku alebo to nemalo na to vplyv

vancour
autor
8. aug 2022

@lindusss2016 každopádne ale super, že vaša mala bola ako trojročná natoľko rozumná, že sa jej to dalo vysvetlit a pekne išla sama..kamoska takto dávala malej pred nástupom do prvej triedy a teda skoro im tam tu pištoľ vytrhla z ruk

belllinka
8. aug 2022

@vancour davali sme malej nastrelovat ako 5 rocnej a ani nemukla a to je dost bojko na bolest. Ved jej daj nausnice az neskor ked bude rozumnejsia a bude ich chciet aj ona. Nechapem tejto manii vesat na dieta nausnice uz v porodnici. Na co to je dobre?

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vancour
autor
8. aug 2022

@nekonecna_katastrofa super,ďakujem🙂

vancour
autor
8. aug 2022

@belllinka moja skúsenosť od znamich a kamosiek je, že väčšie deti , aj keď chceli náušnice samo od seba, robili cirkusy keď islo do tuhého a bolo to oveľa stresujucejsie ako dať to urobiť skôr, moja otázka ale absolútne nebola smerovaná tak “či to mám dať dcére prestreliť”, keďže ste už druha co sa k tomu vyjadruje tak som to pravdepodobne napisala zle a nepochopili sne sa…ja chcem aby dcéra náušnice mala, každopádne je ale super vedieť, že sú aj detičky väčšie, co to zvládli s kľudom, v mojom okolí také bohužiaľ nepoznám

darkswan
8. aug 2022

@vancour tak zeveraj to neboli, malym detom v porodnici nechcu prepichovat kvoli tomu, ze sa im tvaruju este aj uska, my sme boli v 7 mesiacoch a jasne, ze si chvilku poplakala, je to skor stres z nepoznaneho, netreba byt utlocitny az tak velmi🙂

vancour
autor
8. aug 2022

@darkswan áno, tiež predpokladám, že viac robí asi stres ale zas na druhej strane keď sa dá dieťaťu pomôcť a spríjemniť to prečo nie, viem, že v zahraničí to robia s anestetikom napríklad štandardne
Takze nejde o to aby nikdy v živote nepocítila bolesť ale skôr o to, že ak by sa to dalo zariadit nech je to čo najmenej bolestivé

lindusss2016
8. aug 2022

@vancour ono to ani nie je taka strasna bolest, ako sa skor zlaknu. Ja myslim, ze to anestetikum nebude mat velky ucinok na zmiernenie placu 😁 tym som vam chcela povedat, ze nebojte sa, nebude ju to tak velmi boliet, ale je mozne, ze sa bude velmi branit 🤷

vancour
autor
8. aug 2022

@lindusss2016 áno, asi máte pravdu, bude to stres skôr pre mna ako pre ňu:D no hádam to zvládneme v pohode, hlavne nech sa to nezapali…ďakujem🙂

deti95060810
8. aug 2022

prečo by sa to malo zapáliť.... dajú ti presne inštruktáž ako to máš ďálej ošetrovať...
my sme nastreľovali pre 2 týždňami

diavant
8. aug 2022

Moju to nebolelo a ani sme jej nehovorili ze to ma boliet. Takze neplakala. Mala 3roky a nieco jej tam natreli. Sama si pytala nausnice. Uz je rozumna tak sme jej vysvetlili nech si to nechyta aby sa jej to nezapalilo potom.

2helka20
8. aug 2022

Ja som dávala dcérka v cca 3m, ale mala som aj vlastnú skúsenosť-v 14ruch som si dala nastrelit náušnice,lebo mne prepichovali ako bábätku a jednu sierku som mala tak krivo,že mi náušnice blížila. Preto viem,že to stipne asi sekundu a potom je to ok. Gél sme nedávali. 😊

vancour
autor
8. aug 2022

@2helka20 parada, presne toto som potrebovala počuť, ďakujem🙂

thoughtfulweirdo
8. aug 2022

@vancour Znecitlivujuci gél pomôže necítiť prvé pichnutie, ale ono to po nastreleni trochu stipe a tak pulzuje vnútri, takže reálne tomu až tak moc nepomôžeš. Ale pre tvoj lepší pocit, prečo nie 😁 na margo strachu väčších detí, akurát pred týždňom som bola na nastrelenie so 4 ročnou, v pohode nastavila aj druhé ucho 😀 ale ak by si to rozmyslela, normálne by sme odišli bez náušníc. Veď z toho sa nestrieľa 🙂

lindusss2016
8. aug 2022

@vancour nezapali urcite 😊 staci raz denne kvapnut betadine a bude to ok. Ked to uz bude mat, ani si nespomenie.