Nasivin a Solmucol pre 7,5-mesačné dieťa

5. nov 2024

Staci toto keď lekárka predpíše keď dieťa má strašné sople,hlieny, kašle a kycha? Horúčka zatiaľ nie je len to chrapcanie je hrozne, má 7,5 mesiaca

ibrunova
5. nov 2024

Podľa mňa áno

dominikamacakova
5. nov 2024

Ešte mohla morskú vodu, ale inak to stačí. Hlavne treba odsávať nos

autor
5. nov 2024

@dominikamacakova to mám , prosím ťa poraď mi , snažím sa odsavat ručne, mám klasicky nosko, dať už aj na vysávač?

autor
5. nov 2024

A prosím vás , solmucol sa berie kedy po mlieku pred alebo kedy to dať ?

dominikamacakova
5. nov 2024

@autorka ja som vždy používala ústnu odsávačku mám ju doteraz. Solmucol podľa mňa pred jedlom, nie do mlieka.

lucia13022023
5. nov 2024

Ja zas inak ako s vysávačom neodsavam. Malý mi raz strašne ochorel, doktorky vraveli, že to je tým, že mu zatiekli sople a vytvoril sa zápal. Čiže ja len vysávačom, trvá to par sekúnd a vytiahne aj zadné sople. Vysávač na minimálny výkon streknut morskú vodu, a po chvíli odsat. Takto sme sa vždy soplov zbavili do max týždňa. Do toho aj inhaloval a tuším ale toto si nie som istá, že solmucol sa dava do 17:00. Ale možno ma tu opravia, len viem, že som dávala malému sirup aj neskor a budil sa ako mu zatekali hlieny.

dominikamacakova
5. nov 2024

@lucia13022023 aj tá ústna vytiahne všetko, ťah ústami je ešte silnejší ako vysávač, ale môžeš ho regulovať. Mne aj pediater hovoril, že ústna je pre bábätká lepšia
Nie každý má nastaviteľný ťah na vysávači, špiní to vysávač a je drahá.

lucia13022023
5. nov 2024

@dominikamacakova obyč nosko je na vysávač za 10eur. A nikdy som nemala špinavý vysávač, ved tam máš dlhu hadičku. Ale ok, ved rob ako ty uznas za vhodné.

katesocka
5. nov 2024

@lucia13022023 áno, Solmucol do tej 17tej, neskôr nie

autor
5. nov 2024

@lucia13022023 ahoj prosím ťa koľkokrát denne môžem odsať vysávačom? Nech mu nejak nepoškodim sliznicu a nevysusim

lucia13022023
5. nov 2024

Odsavala som vtedy, keď som počula že ma sople. A po odsati som vždy strekla morskú vodu, aby sa mu sliznica nevysusila

autor
5. nov 2024

@lucia13022023 ďakujem ja som asi urobila chybu dala som libenar kvapky pred odsavanim nie po

lucia13022023
5. nov 2024

Ale áno. Aj pred aj po.

autor
5. nov 2024

@lucia13022023 ďakujem veľmi pekne, prepáč za toľko otázok prvé bábo v okolí nemá nikto kto by poradil

lucia13022023
5. nov 2024

V pohode 🙂

dominikamacakova
5. nov 2024

@autorka nabudúce by bolo asi vhodnejšie pýtať sa pediatričky ako spoliehať sa na názory náhodných matiek na modrom koníku

autor
5. nov 2024

@dominikamacakova ospravedlňujem sa, ráno som volala narýchlo, pýtala som sa všetko, zabudla som sa opýtať na odsavanie a kedy brať sirup či po jedle alebo pred

taktotedanie
5. nov 2024

Ja by som pridala este fenistil a ked kasle na vecer potom nehake tusikum, solmucol len do 17:00
Nam najlepsie zaberalo taketo kombo odsavat odsavat odsavat, streknut morsku vodu nechat posobit a odsat, nasledne nasivin kvapky
Solmucol 2x denne , na vecer tussin alebo stoptussin co odporuci lekar, vitamin C, k tomu 3x denne fenistil kvapky, dolezite su tekutiny, kontrola teploty
Ak je dieta zachripnute kalciovy sirup ale ten klasicky v ruzovo zelenej krabicke nie tie ochutene blbosti to je len sirupova blbost nie liek..
Skus aspon 2 dni a ked nebude lepsie tak kontaktuj pediatra