ahoojte mamičky.. prosím vás máte skúsenosti, že vam u vašich synov nasilu sťahovali predkožku??ako dlho sa to hojilo??aa boli nejaké dôsledky z toho násilného stiahnutia aj v budúcnosti...dakujem
@lenkaa222 obriezka je to ked odrezu z penisu tu cas koze, ktora je pohybliva. by som to tak laicky povedala. cize zalud ostane stale odhaleny.
kup urcite ten contratubex, stoji cca 10e, je vynikajuci. a macajte pipika v repiku alebo lepsie v kamilkach, ak na ne nie je alergicky. tych 24 hodin na curanie je kritickych...
prajem pevne nervy. pomaha aj curat pod prudom vody pod sprchou, mierni to bolest. alebo posediacky v napustenej vani
ahoj, ja som bola so synom na urologii, dr. mu to urobil na silu, mal predkožku prirastanu na jednej strane. nebolo to nič strasne, az na ten kamen urazu, ze mi to kazali skusat doma kazdy den, tak som skusala po kupeli. predkozku som stiahla a neslo mi to nazad tak sme museli bezat na pohotovost- slo o parafimozu. ale teraz je uz dobre, vsetko sa mu to upravilo.
@lenkaa222 Znásal to celkom dobre, u urologa plakal to sme ho museli drzat ale bolo to rýchlo. potom ked cikal tak trosku mrncal asi ho to stípalo a problem bol potom pri tom pretahovani predkozky doma, lebo ju mal uzku a bol problem ju dostat nazad. no a dr. na pohotovosti mi povedal,ze vzdy sa musi vratit nazad lebo je to nebezpecne-parafimoza.
ahojte, ako dlho trvá hospitalizácia chlapčeka pri obriezke??? alebo je to len jednodňová záležitosť? ale to asi pochybujem ak je dieťa v celkovej narkóze 🙄 ak s tým máte niektoré maminy skúsenosť, prosím napíšte
@karin1234 mali sme podobny problem, nasilne stiahnutie u urologa a potom doma sme nevedeli dat naspat. V celkovej anasteze mu to "opravili" Vraj ale uz nemame nic stahovat. Som z toho zmetena, v nemocnici bol manzel a nespytal sa preco nestahovat. Rada by som sa vyhla obriezke ale ked nemame s pipikom nic robit, prirastie mu to, nie?
@jaroe ja by som nic nasilu nestahovala. nechapem preco to na SK este stale robia. V zahranici to nerobia. Az v 5-6. rokoch, ak sa neda pretiahnut (dovtedy je to vraj vo vyvoji a to zrasenie sa do toho veku moze vraj same uvolnit), sa to zacne riesit. Nasmu prostrednemu, ma 6 rokov, sa nedala pretiahnut predkozka do minuleho roka. Nic sa s tym nerobilo. Az ked sa mu tam zacal hromadit ten maz, tak sme dostali masticku. Po dvoch tyzdnoch sa to uvolnilo. Po case zase zrastlo. Takto sme to opakovali trikrat. Na stvrty krat doc povedal, ze ked to znova prirastie uz bude musiet ist na OP. Vdaka bohu sa to nestalo. Uz mame takmer rok pokoj. Nic spät neprirastlo. Doc vravel, ze je dobre chlapcov, ked si sami natahuju pipisa ich neupozornovat a nechat ich. To nie je nejake sebauspokovanie ale spoznavanie tela a maju sami skusat a po case si to stiahnu aj sami 😀
@yanni ja si teraz trieskam hlavu, ze som to dovolila. Ale mal akutny problem, bolel ho pindur a tak sme sli na pohotovost. Myslela som, ze mu to len nejako striekackou vycistia a bude, ale vystrasili ma, ze do rana ho to moze boliet este viac a ze by bolo dobre mu to stiahnut, ze je to lepsie ako operacia. No bol to horor, a potom este vacsii doma, ked sa nam nepodarilo dat naspat. toho zrastenia sa bojim preto, lebo vraj po nasilnom stiahnuti to prirastie. mozem sa spytat, ako ste aplikovati tu masticku, na spicku pipika alebo? Ked vam to uvolnila, uz sa dalo pretiahnut a napriek tomu to znova prirastlo? Alebo ste nepretahovali pravidelne? Ach jaj, este mam jedneho syna, dufam ze to bude mat lepsie ☹
@jaroe ano na spicku kazdy vecer po kupani. A uz len sup do pyzama a do postele. Na dalsi vecer zase na spicku a skusat bolo potom treba kazdy vecer po troske, ci mu zalud vykukne. A viac a viac sa mu dalo stiahnut. Muz alebo ja sme mu to natierali a on si sam stahoval ako sa mu dalo, aby ho to nebolelo. A po dvoch tyzdnoch sa mu dalo krasne pretiahnut. Len ako vravim, tri krat mu to zase zarastlo. UZ sa planovala OP, uz som ani neverila, ze sa bez nej zaobiedema ale tak ze posledny pokus. A vyslo to. Uz to neprirastlo. ale kazdy vecer pretahujeme. Bez masticky ale vzdy vo vani ich to nechame robit. A uz vie aj krpcek ( 4 roky) ako na to 😀 😀 😀 Ten si to od velkacov odkukal 😀
Ahoj Báby chcem sa spýtať v utorok mam stiahli predkožku malý hrdina moc neplakal ale keď mu to doma sťahujem nejde celá žaluď von je to chyba?? Mam to ťahať na silu co to ešte uvoľní
My sme v sleze nebadanom 3 krát denne sedeli asi 4 dni a pomohlo 100% ...to bolo najlepšie a este po kupeli ophtalmoframikoin trošičku... malému museli presiahnuť, lebo sa mu smegma zacala z ničoho nic okolo zbierat, tak mu pipis opuchol.... takze ja som za slez 🙂
Ahojte, viem že to už nie je aktuálne ale ako dopadli vaše deti po sťahovaní predkožky? Zhojilo sa to bez jaziev ? My sme čerstvo po sťahovaní predkožky a bojím sa aby sa mu to nezjazvilo (mal tam pár trhliniek) a v budúcnosti to neviedlo k pravej fimóze.
@lenkaa222 boli. skoncili sme na urologii s ciastocnou obriezkou 😒 😒 ☹ . dolamala by som ruky kazdemu debilovi co to urobi.
pre vas uz ale ostava len macat v repiku, mozes kupit contratubex v lekarni a teraz uz stahovat kazdy den, lebo ak to vynechas, tak to prirastie, zjazvi sa, a obriezke sa nevyhnete