Nasadenie vitamínu C a D

babo_n
26. sep 2013

Dobrý deň,neviem v rýchlosti nájsť podobnú diskusiu,ale potrebovala by som pomôcť.
Chcela by som nasadiť u môjho 6,5mes syna vitamín C a D,len nie Vigantol,kedže som proti nemu,vedeli by ste mi poradiť konkrétne vitamínky?
resp poradiť čo je dobré ešte na posilnenie imunity,lebo nás trápia soplíky vždy ráno a potom akoby mu to prestane.Dakujem:)

desszi
26. sep 2013

@babo_n my pouzivame praskovy vit. C z DM a vit. D od Swansonu, ked ma sopliky len rano, je mozne ze je uz suchsi vzduch, tak by bolo dobre zvlhcovat, na podporu imunity aj pre pripad choroby okrem toho mame vybavu Echinacea, oreganovy olej, olej zo zralocej pecene, prebiotika 🙂 no a zaklad je strava - minimum alebo ziadny cukor, biele a rafinovane vyrobky, polotovary, namiesto toho ovocie, zelenina, maximum doma pripravovanych jedal, prikrmov atd.

darina1952
26. sep 2013

Cebion (vit. C) alebo Cebion multi (multivitamín) - kvapky pre deti

cinnamon111
26. sep 2013

Prosím ťa, prečo si proti Vigantolu - ja som už o tom čo to počula, ale poriadne neviem. A namiesto neho potom používať čo ? Niekto preferuje veľmi rybí olej.

ywet72
26. sep 2013

Cebion je tiež chémia samá,
@cinnamon111 čo som ja pochopila tak vigantol je synteticky, céčko sa rozpušta v chémii, teda nie je to čistý vitamin ale ,,obohateny" dalšími zložkami umelymi - ak som to zle pochopila, nechám sa rada poučiť skusenejšími 🙂

ja dávam malej tiež z DMky céčko ale inak len vitaminy z ovocia a zeleniny

a nemôže mať malý skôr alergiu? mne ked začínala tiež len cez noc a rano (ked som ležala) a cez den sa mi nos uvolnil - som to neriešila potom prišlo kýchanie a nakoniec neznesitelné svrbenie očí až potom som šla na alergologiu 🙄

syrik
26. sep 2013

S tým zvlhčovaním opatrne, najskôr si odmeraj vlhkosť...moja má to isté ráno, ale my máme pre zmenu vlhký byt a zvlášť v tomto období..Ja som tiež prestala dávať Vigantol, nedávno som tu založila tému o tom...dala som si poradiť - vit. D od firmy Jamienson....čistý vitamín, bez chémie...C-čko neviem poradiť, nedávala som, ale rada sa poučím 🙂

kali010
29. sep 2013

ja dávam Ccko od firmy Lamberts, ale na SK ho nie je dostat. Je silnejsi a v porovnani s DM vit C vydrzi dlhsie. Len pociatocna investicia je vacsia. Nam vzdy zaberie na virozy, zvysena davka 1-2 🙂 dni a vsetko je prec.

kali010
29. sep 2013

ja dávam Ccko od firmy Lamberts, ale na SK ho nie je dostat. Je silnejsi a v porovnani s DM vit C vydrzi dlhsie. Len pociatocna investicia je vacsia. Nam vzdy zaberie na virozy, zvysena davka 1-2 🙂 dni a vsetko je prec. Dcko mam od firmy NOW, tiez prirodne.

momoka85
25. nov 2013

My používame prirodzený rybí tuk - namiesto umelých D vitaminiv z lekarne! V zimných mesiacoch je hlavne pre deti nevyhnutný!
Najviac na svete sa nachadza (v prirodzenej forme) v rybom tuku.
Odporúčam http://ostatne.bazos.sk/inzerat/30774582/Moller...