Bola som so synom u zubára. Na preventívnej prehliadke. Synček ma rád kinder vajíčka. Zúbky umývame, ale prevažne len vodou. Videla som, že jeden zúbok vyzerá zle. Je celkom čierny. Mam staršie deti a tie tiež zjedli sladké, čistili zúbky ako ich braček a napriek tomu mali od mala krásne zúbky bez kazov. Zubár mi odporučil dať ho do narkózy a tak ten zub ošetriť. Bojím sa tej narkózy. Máte niekto s tým skúsenosť?
nase boli v narkoze, lebo im vyberali nosne mandle. Kazda reagovala inak. Jedna bola otapena, ospala, vyspala sa z toho. Druha bola hystericka, ale ona hysterka vzdy a vsade a pri vsetkom, ale tiez sa z toho vyspala.
aj moja bola v narkoze pri vybere nosnych mandli, tiez mala 3 roky. ked obvodny odporuci ze moze mat tu narkozu, tak nie je problem. lebo pred narkozou sa tusim chodi este na vysetrenie nejake a prinesu sa anesteziologovi tie vysledky.
Syn mal narkozu 2x,robili mu cystoskopiu, prvýkrát ako 4 mesačný, druhýkrát ako 2 rocny. Úplne bez problémov to zvládol.
Ahoj.Ked ma dieťa zdravotné problémy a treba to riešiť operacne , tak tam moc nenavyberas... Narkoza je záťaž na tak malého drobca. Ale, keď sa jedná o kaz na zube,tak by som to riešila inou cestou...Sú aj iné spôsoby, nie hneď narkozu. MÔJ NAZOR
@minarova22 A aké? Ja by som radšej niečo iné využila
Ak nespolupracuje v kresle, su ambulancie ktore osetruju s Entonoxom- rajsky plyn. Taky utlmovak, ale len na par minut, netreba hned riesit celkovu narkozu kvoli jednemu zubku. S dietatom treba komunikovat, pekne vsetko vysvetlovat...
Aj 3rocne dieta vie sadnut do kresla a bez problemov sa nechat osetrit, len na tom treba trosku popracovat a hlavne najst trpezliveho zubara.
Väčšina detí sa dá normálne ošetriť, treba narkozu? Necistite zubnou pastou?
Ahoj, moj maly bol pod narkozou tiez kvoli zubkom a tahali mu vtedy 8zubkov naraz..mal 3,5 roka..vsetko dobre dopadlo..kazde dieta reaguje na narkozu inak..minuly mesiac bol zase v narkoze a tentokrat bol pol hodinu po zakroku strasne zly..
Presne ako napísala Maickamf
No teda samé pozitívne skúsenosti. To ja radšej nenapíšem svoju. Keby niekedy opäť tak len hospitalizácia a nie jednodňová chirurgia.
Nasa bola v narkoze ako 3mesacna,kvoli inym problemom a vsetko dobre dopadlo..
Mne teraz zubarka vravela, ze davaju oblbovak v sirupe a potom daju injekciu od bolesti, ale neviem, ci uz 3-rocnym.
Syn bol v narkoze ako 4 rocny kvoli inym problemom a zvladol to dobre. Co sa tyka osetrovania zubov, ako 4 rocny bol na tahanie dvoch stoliciek. Nebol v narkoze, ale dali mu vypit midazolam. To je taky sirup, ktory dieta uplne otupi, vyzeral ako opity a krasne spolupracoval. Bez problemov mu pichli injekciu proti bolesti a vytiahli dva zuby. Nic si nepamatal.
Ak potrebujete osetrit jeden zub, ziaden normalny lekar ti pre jeden zub neodporuci celkovu narkozu. Hladaj kliniky, kde osetruju bud pod rajskym plynom alebo midazolamom. Samozrejme, zadarmo to asi nebude.
Vytrhnúť s injekciou.....
No moja dcéra bola v narkoze 2x a veľmi zle to znášala. To nemôžeš vedieť dopredu ako to bude znášať tvoje dieťa,možno úplne v pohode. Ale ja som nemala na výber,u nás bola operácia očí nutná. Avšak pri zube by som určite nedávala do narkozy. Minimálne by som vyskúšala normálnou cestou. Teraz bola kamoskina dcérka u zubára,ma 2 pokazene zuby,vŕtali jej čistili a ani necekla a inak sa rozplače pre všeličo. Skús najprv normálnou cestou .
@scorpionflower1 Ďakujem spýtam sa na to. On je veľký bojko, neviem či by zvládol mať otvorenú pusinku. Jasne, že mu to vysvetľujem a stále
Viem o 3,5-rocnom chlapcovi, co mu takto opravili 7 kazov u zubara. Ale asi to zavisi od dietata. Ked je oprava rozsiahla, dala by som ho uspat.