Narazený predný zúbok zosivel a bolí

jarulik123
27. júl 2020

2,5 rocny syncek si pred par mesiacmi narazil predny horny zubok..ostala mu z neho polovica. Zosivel, pravdepodobne je mrtvy. Boli sme aj zubara , no nespravil mu s tym nic.... Teraz sa stazuje na bolest pri papani aj umyvani zubkov a stale hovori:"nieco citim". Rozmyslame s muzom, ci mu nemoze hnit..? Mate niekto s tym skusenosri? Bolo by lepsie dat ho vytrhnut?

1xenia1
27. júl 2020

Určite skúsiť iného zubára

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
junovedievca
27. júl 2020

Este raz k zubarovi. Pravdepodobne odumrel nerv,treba bud osetrit tym,ze vycistia kanalik a ponechaju tak ako je alebo ano je moznost ,ze by mohli aj vytrhnut,tym padom je mozne ze bude trosku problem s prerezavanim trvaleho zuba - mliecny stale robi akokeby cesticku pre trvaly.

ukulela
27. júl 2020

@jarulik123 zubár nemusel urobiť chybu. Veľmi nemal čo urobiť. A trhať mliečny je škoda, lepšie je, keď vydrži kvôli pretezavaniu trvalého zubu. Asi sa za tých pár mesiacov dačo zmenilo, takže opäť ku zubárovi.

kofolala
27. júl 2020

Zub odumrel. Ak ho to bolí treba to vytiahnuť,môže tam byť pod tým hnisave ložisko,bolo by to dobré pozreť aj cez rengen .Tipujem že je to predná 1ka.

euka210
27. júl 2020

ja mam s takym skusenost, moj mal skoro 2r ked si narazil oba predne zuby...mal ich vrazene, ale potom vysli naspet, ale jeden zlomeny. Bude mat 7r, neviem ci pred rokom, ci dvoma mu odumrel a to vidno tym, ze nad zubom sa v dasne urobi taky vacok kde sa hromadi hnis a boli to...to su zubne kanaliky. Zubarka to ma prevrtat a treba to poriadne cisitit, aby hnis mal kde vytekat. Nedavno mu odumrel aj druhy, zistila to takym testom ze prilozila studeny tampon na zub a on nic, ked dala na iny, tak ho trhlo od chladu. Tak ho prevrtala, ale kedze ja sa stale bojim ci budu trvale zuby v poriadku, tak sme sli aj na panoramaticky snimok, no ten je ok, vsetky trvale zubky tam su. Zatial mu vypadli dolne jednotky. Mliecne zubky nie je dobre trhat, lebo robia miesto pre trvale.
Treba zase zubara. Ja mam 3 chlapcov a kazdy ma nejaky zubok prevrtany lebo odumrel.

jarulik123
autor
28. júl 2020

@euka210 dakujem pekne za odpoved..a to cistenie kanalikov je bolestive? Ako casto sa robi?

jarulik123
autor
28. júl 2020

@kofolala ano, horna jednotka...a ma pokazene aj tri zubky okolo neho..mozno sa rozsiril zapal.

euka210
29. júl 2020

@jarulik123 bolestive nie je, lebo je to uz mrtvy zub, ale mojmu precitlivenenemu najsstarsiemu aj to vadilo. Pri najstarsom som chodila par dni cistit, s mensimi uz nie, lebo som to uz skor podchytila, treba tu dierku dosledne cistit, niekedy s kefkou je tazko, pomahala som si sparatkom