Napínanie nožičiek 4-mesačného bábätka

2. okt 2023

Baby prosím poraďte mi...ako sa správajú vaše bábätká 4m, keď ich bolí bruško a nevedia sa vyprdiet? Moja malá furt napína nôžky, má ich ako struny a hnevá sa pri tom, dnes každú chvíľu ich tak napína a už aj rúčkami myká a vkuse plače...doktorka mi hovorí, že sú to plyny...môže to byť prejav toho? Ja už nevládzem, odkedy je na svete je nejaký problém, stále každý týždeň pribudne niečo nové... S nozkami jej stále cvičím, dávam jej 2x denne espumisan, biogaiu...kaká raz za dva dni a je na UM (to isté už tretí mesiac)... Budúci týždeň má 4m...ja už neviem...bojím sa, že to napínanie je niečo neurologické...na fyzio sme už objednaní, snáď nejako pomôže,.lebo naša doktorka ma furt odbije, že sú to prdy alebo reflux...čo myslíte? Ísť na neuro?

autor
2. okt 2023

Nemá nikto skúsenosť? 😥

lamonita
2. okt 2023

Ja mam. Boli sme na neuro, tam nič nenasli. Na fyzio urobili záver, že je to emocneho charakteru. Keď sa teší extrémne. Už ma 2 roky a stále sem tam prepne nohy. Je stále sledovaná na fyzio

autor
2. okt 2023

@lamonita Emočného charakteru? Zaujímavé...a nevyzeralo to najprv ako hypertonus?

anna222
2. okt 2023

Áno aj pri hypertonuse sú napnuté vystreté nožičky,zvyknú byť aj rúčky silno zavreté,aj zaklonená hlavička...Často u predčasne narodených, rehabilitovali sme kvôli hypertonusu.
Ale možno to môže byť aj od kolík ale to sme našťastie nemali,takže neviem povedať

autor
3. okt 2023

@anna222 Zavreté rúčky nemá, bežne ich má uvoľnené a teraz práveže keď nimi myká ako napne nôžky, tak má otvorenú dlaň

tatiana1329
3. okt 2023

píšeš že je na umelom, aké jej dávaš? veľa krát som sa s tretla s tým, že napr Nutrilon ale aj Beba robili deťom neskutočne zle...

autor
3. okt 2023

@tatiana1329 Neocate, ma ABKM

stanulienkat
3. okt 2023

Rektalnu rurku si neskusala?