Napínanie na zvracanie u 6-ročnéo syna

petrapod
29. feb 2020

Mám 6rocneho syna. V poslednej dobe (cca cez mesiac ) ho pri pohľade na niektoré jedlá , veci, alebo silné arómy napína na zvracanie. Včera aj raz zvracal keď ho naplno. Zacalo to keď bol chorý tak som myslela že mu zateká moc hlienou ale už je 2 týždne OK a toto pretrváva. Stretli ste sa už z niečím takým? Ďakujem za skúsenosti.

17alisha
29. feb 2020

Moze to mat neurologicky povod. Ja osobne mam tiez nachylnost na napinanie z jedla, hlavne na bravcove maso, potom kozku na pudingu, dokonca ma niekedy rano napina aj zo zubnej pasty. A tiez som to najprv nemala, vyvinulo sa to u mna postupne. V dospelosti som potom mala epilepticky zachvat. Moja dcera ma tiez tento problem, akonahle ma jedlo hrudkovitu konzistenciu, napina ju a tiez jedla, ktore jej smrdia neda do ust, ze ju napina.. ona to ma od narodenia, je predcasniatko, takze tiez to ma neurologicky povod.

petrapod
autor
29. feb 2020

@17alisha to môže byť z toho epilepsie??

17alisha
29. feb 2020

@petrapod to neviem, len pisem vlastnu skusenost, ze to moze suvisiet s poskodenim neurovej sustavy. ja by som isla k lekarke s tym, najma ak je to takato nahla zmena.