Napínanie na zvracanie u 2 ročného dieťaťa

andrema
24. dec 2012

Mate s niecim podobnym skusenost? Dcerka strasne lubila mliecko, po zjedeni par sladkosti na Mikulasa sa povracala, odvtedy sa mi po kazdom mlieku pytala ze ci nebude vracat a kolkokrat ju napinalo a plakala,ze bude vracat. Preslo to nejako aj na ine jedla. Mlieko u rano vobec nepije, vecer pred spanim trochu vyppije a nevravi, ze bude vracat. Realne sa povracala zatial za mesiac len 3x, ale kazdy den mame ten isty problem, o kazdom jedle len chodi, ze bude vracat.
Rozmyslam, co by to mohlo byt. Mala aj sopliky, myslela som. ze sa to zhorsilo tym,ze jej do zaludka zatkali v noci hlieny. No sople sa jej zastvili po 2 dnoch, po tyzdni ale chytila horucky, pri com nemala ani soplik a nic ju nebolelo. V noci zle spi, je uzkostliva, musim spat pri nej, vela,v noci pije, ale len po duskoch, ked mala teplotu,tak stale tvrdila,ze ma suchy jazyk,tak sa musi napit. Uz mi napadlo aj nie o take, ze ci to nemoze byt otrava z fluoru zo zubnej pasty, v poslednej dobe ju nechce vyplut, ale prehltne ju. Alebo z vody, co chodime plavat? Toto sa mi zda take divne, ale ja mam zhodou okolnosti zapalene oci, a to viem, ze mi naspliechala do oci. Ale asi je to hlupost.
Viete nejake choroby, ktore maju takero priznaky?
Dakujem

strawberry17
24. dec 2012

moj maly to mal podobne z vracanim zo soplikov a hlienov, aj ked uz sopliky nema moze ich mat zastavene a mozu ju napinat...v tom case mi tiez odmietal oblubene mliecko...mlieko vraj podporuje zahlienenie, ze by to tie deti nejako vycitili? 😕 ...moze to mat aj psychickeho povodu, ze sa boji, ze bude vracat...na tvojom mieste by som radsej navstivila detsku lekarku

billam
24. dec 2012

@andrema nedávaj jej mlieko, ked má hlieny, len ju to este viac zahlienuje. Intolerancia mlieka by sa prejavila uz skor...to vracanie moze byt aj z bazéna, ak sa tej vody príliš napila. Skoc po sviatkoch k pediatricke, ak vsak bude vracať a sťažovať sa na bolesť bruska, určite chod na pohotovosť.

vefi89
25. dec 2012

obmedziť mliečko a dávaj jej po troške coca-colu aj keď vyhrkanú

strawberry17
25. dec 2012

ja by som 2r dietatu colu urcite nedavala, ani mojmu 3rocnemu si este netrufam

priadka
22. jan 2013

@andrema . Horucky BEZ zjavnych typickych priznakov zapalu hornych dychacich ciest (kasel, sopel, hlieny) = treba hned skontrolovat moc! Obzvlast u dievcat. Pri zapale mocovych ciest je bezne nutkanie na vracanie...

mariaterezia
2. mar 2013

poradi mi niekto ?mam 6 ročnu dceru a posledny mesiac ju napina na zvracanieje to asi 2 až 3 krat denne pozorujem ju či nema nejake strese alebo z niečoho strach ale nič som nezbadala.Dnes si na večeru vypitala rohlik namasteny syrom a natosi dala 3 kolečka salami a za štvrt hodiny prišla že ju napina do jedla ju nenutim zje iba tolko čo potrebuje nema ani na nič alergie aj tak jej byva zle Ja viem že by som asi mala navštivit lekara len teraz je dost chripkove obdobie zatial tam nechcem aby tam nachytala nejake chripky ak by mala niektora mamička s tym skusenosti čo u jej deti zabralo nech poradi