Ahojte...obraciam sa na vas zase s touto otazkou nakolko neviem,co robit,ci ju nechat vysetrit na hadicu alebo cakat.Dcerku napina uz vela mesiacov na vracanie..je to ale pred jedlom.Ked vidi jedlo atd...nie je to ale vzdy...papa malo par hryzov ale prospieva dobre.Napinanie nie je hrane nakolko to niekedy pocujem ze aj grgne. Ci je toto fakt nejaka porucha alebo nechutenstvo,nema s tym niekto skusenosti?
@saslavka73 ako dlho vam to trvalo? Ste jej ponukli jej a naplo ju?ja sa bojim ci to nie je helicobakter
@miirkka1 Našťastie to bolo dávno takže ani si nepamätám. Ale dosť dlho Celú skôlku myslím.Nič jej nie je.
@saslavka73 ani neviete ci to malo suvis s jedlom? To napinanie?Alebo psychika?Ale nechapem,vobec to do nej netlacim len ukazem napne nechce.Nechce to nechce to...
@miirkka1 Naša? Len kukla už ju naplo. My to máme v rodine takých nejedákov, nezjedia hocičo. Ak to blbo vyzerá, napr. v škôlke no nechce. Musí to voňať pekne vyzerať.
@saslavka73 a boli ste s tym aj u lekara?Nam na gastre povedal ze na sone je to ok ale chcel by kuknut dnu ci tam nieco nie je reflux atd....ja sa bojim narkozy...ked to vidim ze ju napne je to hroza...aj ma slzy niekedy.Ako ste postupovali?Jest ste stale nukali?ci sa ozvala sama ci je hladna?Ona dokaze cely den nejest zopar hryzov.V noci kojim
@miirkka1 Núkali sme stále, potom sme si nevšímali, nechali vyhladovať ešte horšie, potom už nechcela vôbec, všelijako sme sa trápili. Potom to prešlo. Inak pmohlo keď sme obmedzili mlieko. V noci by už asi nemusela jesť. Ona je najedená potom a nechce iné. Neskúsite?
@miirkka1 syn to robil keď mal cca dva roky, on nie len že ho napínalo ale originál grcal... Keď sa hneval za nieco, najedol sa a už nechcel zas grcal, niečo sa mu nepáčilo to isté, bolo to psychické grcal takmer každý deň bezne aj viac x, keď sme videli že sa schyľuje k "záchvatu" trebalo odpútať pozornosť a zastaviť ho skôr než k tomu došlo, prešlo to samé od seba ako prišlo po pár mesiacoch.
@saslavka73 ono prestat kojit nie je take jednoduche ..ona to skor ma ako cumel...lebo nechce cumliky...dufam ze to prestane...takze neviete nikdy co to bolo?
No tak to bude asi chyba. Nie neviem, asi nič.
@saslavka73 neviem ci ma s tym suvis kojenie lebo vela bab koji a to este cez den a papaju chuti im a nenapina ich.
@miirkka1 My sme obmedzili mlieko lebo stále pýtala mlieko. Bola z toho najedená.
@miirkka1 nepamätám pár týždňov/mesiacov, ale v tej najlepšej fáze to bolo denne a aj viac x, bežne som sa ja alebo muž prezliekali lebo sme to schytali, bolo to na nervy a nedalo sa tomu nijako zabrániť, ani krikom ani po dobrom. Fakt keď sa mu niečo napr zakázalo tak od nervov to robil, aj pri jedle keď proste nechcel jesť...
Aj u nas to bolo, isli sme aj na gastro, chcela mu dat hadicku, nesuhlasili sme. Jedine co mu zistili je,ze ma anatomicky mensi zlcnik a netravi mu tak. Vracanie preslo, ale krce a caste bolesti brucha ostali. Vysadili sme kravske mlieko a neje tazke jedla. No niekedy ako decko pomixuje hore dolu a vtedy je zle.
odporúčam dať otestovať na potraviny,mne to dosť pomohlo,lekári zistili,že sa niečo deje až o pár rokov neskôr...ale aj tak išlo o alergiu,intolerancia sa ani zistiť nedá...len pozorovaním...
@miirkka1 nieje alergicka na niake zložky z potravy? laktoza,lepok,histamin...to sa u detičiek s takumto problemom stáva. Potom inštinktívne odmietaju všetko. Neviem či taká maličká môže podstúpiť testy na alergie,ale skús niake jednoduché jedlo,bez lepku,glutenu aj histamin obmedzit...veď teraz je potrava rôzna dostupná v obchodoch. bio,a bezlepok na začiatok.plus vitamíny na podporuchuti do jedla(skupiny B ) aj minerály. Naštuduj si cez net,ktorý minerál alebo vitamín jej chyba. C vitamin je tiež dôležitý . Hlavne ak prekonala choroby.
@miirkka1 ahoj,moj ma za mesiac dva roky...takuto nauzeu,cize napinanie,ma uz styri mesiace. Presne tak,ze ked ideme obedovat,a on pozrie do taniera uz ho nadrapne...prvy krat co to urobil sme s muzom riesili,bolo vidieť ze to prezival,a to bola asi chyba...z krvi nic sa nezistilo,tak som objednala gastro a ideme traz 17.09.... uvidime co nam na sone povedie...dame aj rozbor stolice,a este raz krv...inak syn prospieva,zje normalne,a je kojeny.
Dam si pripomienku,ze ti potom napisem spravu,ze co nam povedia.ok?
@mariejenka budem rada ked napises...aj ja idem moju objednat ale ma hadicu...zevraj to trva 5min.Radsej nech viem ze je to psychika ako stale rozmyslat ci nie je chora reflux helicobakter atd...my sme boli na sone na gastre ale z toho sa moc neda zistit organy su ok...to povedali nam...podla priznakov vravel ze reflux alebo zapalena ta hadica ci co...ale ak to maju potvrdit musi kuknut dnu.
@miirkka1 ok,tiez budem suhlasit ked to lekarka navrhne...maly bude urcite plakat ,ale uz nech vieme co je pricina..inak sme vsetci zdravi,nas dostat k lekarovi je udalost...och drzme si palc
@mariejenka no nie je to jednoduche to sono deti sa krutia...ved to ze aj my ame zdravi...malinka inak je v poriadku...tiez kojena ale v noci...ona ma aj trochu viac kg..skoro 15kg...vasa ako?Mat.mlieko mojej chuti to by pila stale
@mariejenka prajem nech je vsetko ok...drzim palce...ja som dnes tam volala...v stredu sa mam dohodnut este s lekarom...
@miirkka1 syn ma 14kg,je taky fajny,pevny, nic mu zjavne nechyba aani nieje prekrmeny...koji sa na poziadanie,co v noci je 2-3x cez den pribehne napije sa,mne toto vobec nevadi a neverim ze to že sa dieta dojci ma suvis na tu nauzeu...po vysetreniach budeme verim uz múdrejší
@mariejenka ved toto ze kazdy mi vravi ze je preplnena z mlieka tak preto ju napina....no ja cez den nekojim tak z coho je plna...a povedzme si ...MM ma 80%vody...vies tebe to ale robi len 4mesiace...mne hadam od 8m
Mala som toto iste. Mal to zo psychiky pretoze mi ho nutili v sukromnej skolke jest. Vyrastol z toho.
@mariejenka mozem vediet aku mava stolicu?
@miirkka1 dobre ze sa pytas, stolicu na taku svetlejsiu a je sice formovana,ale na to ze je aj masko,strukoviny,cerste ovo aj zeleninu,by mohla byt taka ako uz dospelacka,prosto hneda,ked uz mam byt presna...aj to ma nejak trapi,ze preco. Na porovnanie mam synovca o 4 mesiace starsieho,od mojho syna a on je tiez este dojčeny a stolicu ma ako dospelak...
Čiže si myslim ze to moze byt aj nieco s traveni,stavy mozno slezina,neviem ale maly nema krce, neboli ho brusko,nikdy nemal reflux ani koliky....u tvojej malej ako?
@slnieckko podla mna čreva a alergia....moja mamina je už teda staršia,ale celý život si vyberala. bola chudunka,a ľudia nechapali,nešlo to dokopy. po 40tke u nej nastal autoinunitny obranny mechanizmus tzv. crown syndrom. to je už vyslovene krvácanie z jedla atd. chrániť deťom črievka,kym vás nato upozornili. viem,že je to ťažké. ale v dospelosti to ocenia. čítať študie o potravinách. sme v 21.vom storočí. máme viac na výber. chcemiu vôbec. maso je hnilobne...a ak tak iba cerstvo uvarene ,bezvyprazania.. .tato doba vyžaduje inu stravu ,aku mali ľudia v 19.tom st.
@mariejenka moja ma dost casto riedku stolicu...niekedy az hnacku...nie viackrat al me 1-2x ...tiez nemava bolesti...dospelacku nemava vobec..mne sa to nepaci...organy ma moja v poriadku tvarom velkostou len clovek nevie ci tam nemaju zapal.Ja uz sa bojim...manzel ma reflux.Aj jemu to diagnostikovali pred 3 rokmi po hadam 20rokoch...napina ho na vracanie. Berie tabletky na riedenie stiav.Moja tiez nemala reflux ako mala.Ziadne vracanie nic...Ja neviem ci to psychika ci co...Akurat moja zle spava...velmi od narodenia...doktor na gastre mi tvrdil ze to bude reflux lebocze deti to pocituju najma ked lezia ze sa im to vracia a potom placu a chcu prso aby im to zalialo naspat...no co je na tom pravdy neviem.
@aswangspencerx myslis alergia na co?Robili jej testy na blielkovinu kravsk.mlieka a laktozu ked bola mala...a ze celiakiu nema urcite...ze tam byva typicke nafuknute brusko...ja by som bola rada keby mi mala papala zdrave veci ale zial ona toho neje vela a som rada za kazdy kusok ak jej chuti...zo zeleniny zje paradajku papriku uhorku..a ovocie asi nic nechce...mozno par hryzov hrusky nektarinky...aj to nie vzdy...vies kolko krasnych porcii farebnych jej chystam a prd poprpli...alebo napne alebo to trva hodinu ked je...po pripade ked jej ponukam papat tak vsetko ine ju akoze v ten cas zaujima normalne odpudzuje pozornost
Máme. Prestalo to samé. Nevšímať si to. Vôbec na to nereagovať. Čím viac som híkala, resp. som bola vyplašená, tým viac to robila. Prestala som si všímať, komentovať a pod. prestalo. Neviem prečo.