Zdravím som prvorodicka mala ma 9 dni a doteraz ked sa napila vydržala aj 3 hodiny spať, teraz sa naje a ma problém zaspať ked ju položím do postielky je unavená zatvára jej oči ale je mrzuta a ked sa jej podarí zaspať v spánku sa krčí a vystiera ocervenie čo s ňou mám robiť
Aj moje deti to robili a vydavali pri tom zvuky ako male medvediky, casom to preslo. Podla mna ju naduva alebo citi nejake nepohodlie v brusku a tlaci, aby sa vyprdkala alebo vykakala...kym dozreje traviaci trakt, tak bude asi takto do nejakého 3-4 mesiaca.
Ďakujem, presne ako keby mrucala ako medveď, keďže som sa zlakla šla som ku doktorke a dala mi kvapky na koliku a prdy
ahojte aj ja mam 9.dnove babetko,,,aj moja ,,tak scervenie,,,,ja som myslela ze to je normalne,,,ze prdka ,,kaka,,a tak,,,,ci nie,,,,
Skús jej bruško natrieť vetrovou mastičkou/majú ju v lekárni/ alebo detským olejčekom a jemnučko hladkať bruško pomalinky v smere hodinových ručičiek chvíľočku pred jedlom. Po jedle ju skús dlhšie podržať v náručí, kým sa mliečko v brušku trošku ako sa povie usalaší. Môže jej vadiť aj to ak je zviazaná v perinke, kedy nie je bruško dosť voľné a nemôže si pokrčiť nožičky. Veľmi dobre na upokojenie dieťatka je natretie detským olejčekom a hladkanie jemne celého telíčka od hlavičky, až k nožičkám po kúpeli. Uvidíš ako sa mu to bude páčiť tvoj dotyk, bude naň pôsobiť veľmi blahodárne, naviac ak do toho všetkého vložíš svoju lásku. Potrebuje pocit bezbpečia taký, ako malo v brušku. častejšie ho hladkaj, keď aj len po hlavička.
@domca92 @siravan masirovat masirovat masirovat, olejceky ani masticky nie je treba su skor pre pohodlie. A cvicit (kopat nozickami za dieta). Nemusis dieta ani vyzliekat, mozes obcas pomasirovat aj cez oblecenie. Spravne travenie je do istej miery zavisle od mechanickeho pohybu, ktore 9dnove dieta samo "neda".
Problemy sa casom upravia same, ked sa dieta nauci nohy ovladat okolo 3-4 mesiaca. V zasade to ale nie je nic "nefyziologicke". Aj macky olizuju bruska svojim cerstvo narodenym maciatkam, aby im lepsie travilo.
Ma este len 9dni .telicko.travenie sa este len prisposobuje novinkam v tomto svete ....davaj si pozor na tvoju stravu.malinke ak je nalacno davaj na brusko pod dohladom .je to dobre na crievka .aj chrbatik .masiruj po kupani brusko .jemne v smere hod.ruciciek okolo pupceka ....kludne pri kazdom prebalovani .chyt nozicky za clenky a jemne ich prikladaj k brusku .opakuj niekolkokrat....toto vsetko podporuje peristaltiku .hybe plyny a nebude problem....ako dietatko bude rast .bude sa to zlepsovat .ak nie konzultuj s lekarom....k tym vitaminom hore podanym ako bordel...su pre dieta dolezite a konkretne aj tento nick by ti odporucil inu znacku .trikrat drahsiu .ktora obsahuje tak isto olej a chem.zlozky tj .ten vit D.ktory musi byt v oleji...ci je to slovensky repkovy olej alebo kanadsky kukuricny GMO olej .ktory je teukrat drahsi .je uplne zajedno co podavas ...dietako si musi zvyknut .ze tie kvapky dostava a zvykne si .tak ako na tvoje mliecko....ved tiez nebudes rok bez strukovin.papriky a vsetkeho co naduva a ide do mliecka .ale postupne budes svoj jedalnicek rozsirovat ....ak ta ta bordel info vystrasila .prediskutuj si to z dr. prv ako kupis drahy vitamin .len s gmo olejom ....estw cakam kto tu spomenie ryby olej z uzasnych cistych oceanov .plnych tazkych kovov....
nic, vsak neplace