Napínanie a kopanie nožičkami. Čo to môže byť?

nikusssik
23. jún 2013

Ahojte dievčatá...dcérka celú noc kopala nožičkami, napínala ich....použila som aj rúrku, vyprdkala sa, ale mrvila sa stále, aj kopala....nemáte skúsenosť ? čo jej môže byť ??? neplače nejak veľmi, len mrnčí....vyzerá podráždene, ale tie nožičky nechápem teda....ďakujem

kucharikova
23. jún 2013

ahoj neviem ako stare mas babatko,moj syn ma skoro 9m a v tychto hurucavach pri zaspavani kope s nozickami,mrvi sa jak mrvenica,prehadzuje sa v noci,on od mala neznasa tepla.nemozu to byt zubky?alebo kolika?nam pri kolikach zaberal infacol a flatulin mast na brusko.

althejka
23. jún 2013

moj maly kope nohami odkedy bol v bruchu doteraz stale 😀 aj ked je vyprdeny, stale, on ma proste nozicky v jednom kole. ale tiez ma ako prve napadla kolika, teplo.. 🙂

beatricer
23. jún 2013

a neboli ste v blízkej dobe očkovaní?

tinki
23. jún 2013

záleží od toho, či ju ešte kojíš, možno si niečo zjedla ty, nevieme aký vek má tvoja malá..či si jej nemenila mliečko..umelé, teda ak nekojíš, alebo ako spomínala @beatricer, či ste neboli očkovaní, lebo aj vtedy zvyknú bolieť nožičky..
Môže mať koliku..že ju bolí bruško..ale tiež mohla mať vetry ešte hore v žalúdku..a na toto rúrka nezabrala..
Tiež ju môže páliť záha..Detičky do 6 mesiacov nemajú vyvinutú záklopku..a niektoré majú silnejší reflux, niektoré slabší, že to ani nespozoruješ..Nemusí grckať, stačí, že jej potrava chodí späť do pažeráka a to ju páli..To, že kopkala nožičkami, je znamenie, že niečo nie je v poriadku. Ako reagovala keď bola na rukách? Upokojila sa alebo stále bola podráždená?
Ak sa na rukách cíti dobre, tak ju zober na ruky..nech sa upokojí. Nerieš, či si zvykne, či si nezvykne...Deti si nepamätajú veci ani z predchádzajúce dňa. To, že si zvykne na ruky, to je len povera..Čím pokojnejšie dieťa, tým pokojnejšia matka...
Pozoruj, či má pravidelne mokrú plienku, či nemá teplotu, soplík, či veľmi negrcká, či si nechytá uško..

zuzka1008
23. jún 2013

kolika

janka22201
23. jún 2013

môj názor je tiež že je to kolika a vtedy len masírovať bruško v smere hodinov.ručičiek alebo jemne pritláčať kolienka ku brušku a masírovať a masírovať...moje obidve detičky si svoje odkolikovali ☹ aj keď som si na stravu dávala pozor,dávala som aj Espumisan kvapky a ešte nejaké iné,ale nemám pocit žeby im to nejako pomohlo,len som ich ja alebo manžel zobrali na ruky a hajkali...Chce to čas a potom už koliky nebolo.Prajem Vám nech aj Vás rýchlo opustia 🙂