Napínanie 2-ročného syna pri jedle

puupava15
2. sep 2024

Dibry deň, mám syna 2 roky a 2 mesiace a v podstate od prvých prikrmov ho natahuje pri jedle. Velakrat to predtchal, a nic sa nedialo, z casu na cas vsetko vyvratil von. Lekári mi tvrdili že do 2 rokov to je normálne, tak sme sa trápili, mixovali dohladka, postupne sme sa naučili jest aspoň ryžu s omáčkou, rozmocenybchlebik v polievke, jahody, maliny, pihryzkat kúsok melonu alebo jablká. Prešli 2 roky a nejako sa to nelepsilo tak som sa pýtala na gastro, či má nejaký problém. Na gastro som vysvetlila situáciu zobrali krv a vysla alergia na mlieko a soju. Tal sme postupne vysadili všetko ale situácia sa zhoršila, natahuje ho už pri každom jedle a vracia každý deň. Pediater mi poradiť nevie, pýtala som sa aj na krčné aj na alergo ci zistia niečo aj oni. Ak máte maminky s týmto skúsenosť prosím vás o radu, kde sa pýtať, ale o aký by to mohol byt problém. Ja spôsobené si myslím ze to nie je problem so žalúdkom, skôr si myslím ze mu niečo vadí v hrdle. Dakujem za rady a tipy.

pukina
2. sep 2024

to ma mrzi, neviem si predstavit toto zazivat.Na ORL ste neboli?

pukina
2. sep 2024

boli ste napriklad uz aj na prehliadke u zubara? lebo ak ma az tak velmi silny davivy reflex, v momente by sa povracal zrejme aj na takejto beznej prehliadke. Len sa zamyslam..

puupava15
autor
3. sep 2024

@pukina ale kdeže u zubára, jemu aj keď lekar do hrdla pozera tak ho natahuje. LED mu brali vytery tak sa pozvracal

puupava15
autor
3. sep 2024

@pukina ideme 17.9, som zvedavá co nám povedia

pukina
3. sep 2024

@puupava15 drzim palce. Na ORL by vam pomoct mohli, snad narazite aj na ochotnych lekarov

puupava15
autor
3. sep 2024

@pukina ďakujem, verím ze už konečne niekto na to príde preco sa to deje

dotka04
3. sep 2024

@puupava15 nemal hypotoniu? Nemava casto pootvorene usta, nezvykne este stale sem-tam slinit?