Naozaj inhalátor pomáha?

michala_1990
8. nov 2023

Ahojte.
Zvažujem kúpu inhalatora pretože malá je zo škôlky nonstop chorá alebo zasoplena. Pomáha pravidelne inhalovanie naozaj k niečomu? Alebo je to len taký marketingový boom?
Ďakujem

ivkav5
8. nov 2023

@michala_1990 u nás doma si fičíme roky všetci na inhalátore Omron, taktiež máme v každej izbe difuzeriky. Za mňa by to mala byť povinná výbava v každej domácnosti, nám teda veľmi pomáhajú🙂

kacena4
8. nov 2023

pomaha, vzdy inhalujeme aj v nemocnici ked mame zapal priedudiek

nikpa
8. nov 2023

@michala_1990 kúpou inhlalatora nezmenis frekvenciu chorôb, tá škôlkarska chorobnosť odzneje časom sama. Možno skrátis dobu liečenia alebo intenzitu príznakov choroby. Ja mám pocit, že na začiatku to deťom pomáhalo viac a teraz akoby si už organizmus zvykol a nie je to inhalovanie také efektívne. Ale napr. pri zápale priedušiek alebo laryngitíde by to malo byť na predpis 🙂

tana85
8. nov 2023

u nas nie. pomohla len konvicka za 10EUR a 2x denne preplachnut odporucanym roztokom voda+morska sol

kris_tin257
8. nov 2023

Veľmi pomáha, my sme kúpili 2 mesiace dozadu, synovi to urychlilo vyzdravenie asi o týždeň, netreba váhať určite vyskúšajte 👍

kkovacovak
8. nov 2023

@michala_1990 áno skutočne pomáha. Aj my s mužom ho používame keď sme chorí

michala_1990
autor
8. nov 2023

Ďakujem všetkým...viete odporučiť aké máte ?😊

simca06022011
8. nov 2023

no my sme doteraz naparovali nad hrncom, pomaha to na dutiny podla mna velmi... akurat mi dnes doobeda doniesol kurier omron (kupila som na chlapove meno, cez VSZP tam ma zlavu :DDD ) a uz studujem co s nim :D a co do neho... velmi mi to lekarka pri opakujucich sa ochoreniach odporuca, dcere to suepr vycisti nos, uz je sice velka ale je k tomu aj nastavec na cistenie nosa, to bu dem pouzivat miesto morskych vod asi...

mima172
8. nov 2023

Moja nastúpila do škôlky tiež teraz od septembra a riešila som podobnú dilemu ako ty. Nakoniec sme inhalator kúpili a trieskam si hlavu, že sme ho nekúpili skôr. Malá inhaluje každý deň 1x preventívne. V piatok jej začali sople a hnusný kašeľ, vždy ju to drží min 10-12 dní a vieš čo? V pondelok šla do škôlky. Lekárnik mi odporučil 2x denne inhalovat ambrobene a 1x teplú inhaláciu Vincentky a v nedeľu boli sople fuč. Normálne som nechápala.

simca06022011
8. nov 2023

@mima172 a aky mate inhalator?

mima172
8. nov 2023

@simca06022011 Chcela som ultrazvukový, keďže je tichý ale lekárnička ma presvedčila, že mám kúpiť radšej kompresorový. Kupila som Omron nanny cat (taka modrá mačička).

simca06022011
8. nov 2023

@mima172 ja mam tize kompresorovy omron, len ta tepla inhalacia ma zaujala :D take moj nema..

mima172
8. nov 2023

@simca06022011 Ale má 😁 Teplá inhalácia je to, že ohreješ Vincentku na teplotu cca 38°C, dáš do inhalatora (preliatím sa dostaneš na teplotu cca 37°C) a tak inhaluješ. Tiež som to nepoznala, len mi to bolo odporučené a teda asi fakt zabralo.

merrysa
8. nov 2023

@mima172 prosím, nie je ten inhalator hlučný? My máme taky isty a strašne mi vadí ako hučí 🙈

ikonica
8. nov 2023

@mima172 fiiha to som este nepocula. A akym teplomerom ti meras?

simca06022011
8. nov 2023

@mima172 ahaaa

slavomira236
8. nov 2023

@michala_1990 syn bol stale choey ako nastupil do skolky ale chorobnost po kupe inhalatora sa nezmensila plus trebalo to stale vytahovat sediet pri tom,dychat aby to slo dnu. Potom sme po roku trapenia akusili konvicku pri soplich.kedze tie mal vzdy aj 2tyzdne a zistila som ze je to rychlejsie a plus ten bordel co vysiel z nosa pri replachu..tak sme potom uz len preplachovali a aj preventicne ked bol zdravy po prichode zo skolky

mima172
8. nov 2023

@merrysa Je veľmi hlučný 😏 Ale, žiaľ, kompresorový ani iný nemôže byť. Práve kvôli hlučnosti som chcela ten ultrazvukový ale ma viac negatív, tak tu hlučnosť znesieme.
@ikonica mam jeden klasický digi teplomer vyčlenený v kuchyni, tak tým 🙂 Obyčajný z lekárne za 3€.

merrysa
8. nov 2023

@mima172 ok, vďaka, tak už si len zvyknúť 😀