Námesačnosť u 4 ročnej

nicoll212
26. apr 2019

Ahojte, dcera bude mat 4 roky a prvykrat cca pred 2 mesiacmi zacala v noci aj viackrat chodit za mnou do spalne pri postel.. (ma vlastnu izbu uz) mame oproti izby, vzdy sa zobudim na to ako ju pocujem ist za mnou, postavi sa pri postel pri mna a stoji.. ked som jej zakazdym ked prisla, potichsie povedala aby isla spinkat ze je este malo hodin, otocila sa, isla do postele, zaspala a o pol hodinu, o hodinu bola naspat a to iste aj dva, trikrat za noc.. toto jej trvalo asi tyzden co takto kazdu noc za mnou prisla, niekedy len raz, maximalne 4x v noci, zakazdym sa otocila a isla do izby spat, niekedy sa zvykla "hrat" s dvermi, mala ich otvorene a zavrela ich, klucku stale drzala a opakovane ich zatvarala az pokial som neprisla za nou a povedala jej aby nevymyslala a isla spat..
dnes v noci, asi po 3 tyzdnoch prisla do spalne pri postel 3x ale ked som jej takisto povedala aby isla spat, tak nesla ale stala.. ked som ju otocila tak uz isla do postele.. a tiez dvere, mala ich do polovice otvorene a dokoran ich otvorila a ked videla ze idem tak isla do postele..
ak je to namesacnost, myslite, ze ked zase pri mna pride a zasvietim malu lampu co mam pri posteli tak by sa mohla zobudit?
stalo sa vam nieco podobne?

monkabohdalova
26. apr 2019

@nicoll212 ahoj môj brat , takto preliezal v námesačnosti k našim do postele každú noc asi do jeho 8. rokov..potom to z ničoho nič prestalo

nicoll212
autor
26. apr 2019

@monkabohdalova a od akeho veku tak chodil? ja som sa docitala ze namesacnost moze byt az od 6 tich.. mozno jr mala aj hore ale nedava mi zmysel aby chodila do spalne za mnou, ona ked sa aj zobudi tak sa len vycika a spi dalej..

henrikir
26. apr 2019

@nicoll212 je mozne ze je namesacna, ale je na to dost malinka, take dieta by malo spavat v klude, nie je potom ked uz zacne den po zobudeni a pocas neho ako fungujete nejaka nevrla? ze by bola nevyspata? ja na tvojom mieste by som normalne navstivila pediatra a potom mozno neurologa, nic to byt nemusi, ale chcela by som mat istotu...

nicoll212
autor
26. apr 2019

@henrikir vies co no ona prespi celu noc, tych 11, 12 hodin.. niekedy vkuse, niekedy sa len vycika a ide dalej spat ale niekedy takto za mnou chodi pri postel.. myslis , ze by som najprv mala zistit, ci je naozaj namesacna a potom k pediatrovi? aby som to vedela na 100 % ci ma nepritomny pohlad.. lebo v noci ked sa na nu pozriem, v tej tme nevidim moc kde sa pozera..

nicoll212
autor
26. apr 2019

@henrikir a pocas dna je ziva.. nie je taka malatna, ani nic..

henrikir
26. apr 2019

@nicoll212 no ak si nie si ista ci to je namesacnost uz by som vyhladala lekara, odkontroluj si to nejako, ale myslim si, ze pocas namesacnosti ten clovek spi naozaj tvrdo, nemala by sa zobudit ked rozsvietis lampicku a uvidis, alebo proste nic nehovor a cakaj chvilu, ak tam bude stat normalne ju skus zobudit, potiahni ju za ruku nieco jej povedz, skus ju donutit odpovedat na nejaku otazku, nie aby to bolo len potichu a uvidis, ak ti pride ze sa v tom momente prebrala ako keby zo spanku bude namesacna a isla by som si len na nejaku konzultaciu alebo poradnu, aj ked neurologicke vysetrenie nie je az taky zly napad, nieco to proste sposobuje, ak proste je pocas dna ziva, tak nie je nevyspata, keby sa budila tak je pocas dna unavena, na tych detoch to prroste vidiet...

monkabohdalova
26. apr 2019

@nicoll212 on mal menej ako 6 rokov... skús iba zasvieť lampičku a uvidíš či je namesačná, určite sa jej niako moc nedotykaj a nemanipulovať s ňou moc ak je namesačna

tatinka
26. apr 2019

Ahoj,niekde som citala,ze namesacny sa nesmie budit,aj mi to znama hovorila,len uz som zabudla preco....skus si nechat zasvietenu malu lampu celu noc,ked pride,budes na nu vidiet a v pripade namesacnosti ju nevyrusi nahle zasvietenie v tme

0silvia0
26. apr 2019

@nicoll212 chodila k tebe pri posteľ? To čo je za skloňovanie? To som ešte nepočula 😲

nicoll212
autor
26. apr 2019

@0silvia0 clovek sa nieco opyta a ty riesis sklonovanie?? radsej teda nekomentuj ked mas napisat kravinu 🙂

0silvia0
26. apr 2019

@nicoll212 prepáč, zaujala ma diskusia, ale do očí mi bilo to skloňovanie. Až tak, že som sa musela opýtať. Možno to vo vašom regióne tak používate, je to možné, ale rozhodne ma to zaujalo a nemyslela som to tak zle, aby si z toho bola podráždená, skôr ma to zaujalo, lebo som to ešte nepočula. Ešte raz sorry.

nicoll212
autor
26. apr 2019

@0silvia0 aha, tak v pohode teda.. 🙂 bud som to zle akosi napisala ze to divne vyznelo alebo ako ty pises, iny region 🙂

katarina002
26. apr 2019

@nicoll212 ...myslim ze by sa nemala budit lebo moze mat sok
Pamata si to?ze chodila k tebe?
Ja by som sa k tomu postavila asi tak ze ak je namesacna tak nech lahne ku mne a ak nie je tak tiez...ked by chodila za mnou asi sa boji byt sama

nicoll212
autor
26. apr 2019

@katarina002 ja som sa jej dnes pytala na to a ona ze o tom nevie ale tak zvykne si aj vymyslat alebo zaklamat.. sama ma izbu 5 mesiacov, este si aj dvere zvykla zavret ked isla spat, neboji sa spat sama a pri seba ju nechcem ucit spat, ako niekedy spravim vynimku v buducnosti..dala som si do zastrcky bodove svetlo tak ked v noci pride ju budem vidiet lepsie..

katarina002
27. apr 2019

@nicoll212 no...deti su vymyselnici 🙂 aj my sme boli 🙂 🙂 🙂
Nedavno som kukala na video o namesacnych
Tam bolo ze ak robia jednu a tu istu vec ze to je nejake podvedome konanie
Ale zas lepsie akoby sla do kuchyne ci niekde kde je to nebezpecne
Bolo tam aj ze jemne komunikovat ak nie je spolupraca tak neapelovat
Drzkajte sa