Nakláňanie bábätka do jednej strany

jajusa85
1. jún 2021

Ahojte, chcem sa opytat, mala ma coskoro 4 mesiace a poslesnu dobu si vsimam ze sa naklana cela do jednej strany. Zacalo to tak ze ma mamina upozornila ze naklana hlavicku. Nie otaca do boku ale nakloni. Robi to na tu stranu ktoru mala preferovanu. Zacala som si to vsimat a teraz vidim ze aj na rukach sa zosunie tak ze je naklonena, na brusku tak isto, zatahuje sa cela dolava. Nie je to nejaky extrem ale takmer vzdy je nahnuta dolava. Pediatricka si nevsimla nic, ideme tam az o 2 tyzdne. Inak je vsetko ok, porod bol cisarsky, mala je sikovna, napreduje dobre. Mali ste niektora podobnu situaciu? Ako ste to riesili? A kde? Dakujem za rady 🙂

lienka9
1. jún 2021

@jajusa85 syn takto robil.je hypotonik.cvicili sme vojtovku asi do roka aj nieco, kym zacal samostatne chodit.ziadne zlozite cviky.velmi jemne,skor masaz a vsetko sa zrovnalo.teraz je fyzicky jeden z najzdatnejsich v skolke.netreba sa bat a radsej skor podchytit ako potom riesit uz neskoro.nas poslala obvodna na fyzio a rehabilitacie.

karhu
1. jún 2021

nech vas pediater posle k neurologovi a ten k fyzioterapeutovi..

andreatytler
2. jún 2021

@jajusa85 My sme nemali tento konkretny problem ale ja by som to urcite riesila s doktorkou ale aj ked ona povie ze je to v poriadku, tak by som isla za fyzioterapeutom. Ak vam daju cvicenia, tak cim skor zacnes cvicit, tym rychlejsie sa to napravi a tiez cvicit s malinkym babatkom je ovela jednoduhsie ako ked bude dietatko silnejsie a mobilne.
Ja kazdemu odporucam osteopatiu... foma fyzioterapie (na Slovenensku nie velmi rozsirena) ale velmi ucinna a cvicenia su jednoduche a velakrat pre dietatko prijemne.