Pred mesiacom sa mi narodil syn a odvtedy sa môj svet zrútil. Zistili mu vážnu srdcovú vadu, po operácii sa pridruzuju stále dalsie a ďalšie diagnózy a komplikácie. Akoby toho nebolo malo, po nástupe dcérky do škôlky sme zistili, že je autistka. Neviem sa s tym nijako vyrovnat, skusam vsetko mozne...mozno keby som sa porozpravala s mamickou, ktora ma podobny osud. Ak niekoho takeho poznate, ozvite sa prosim.
ahoj, nemám 2 postihnuté deti, ale chcem ti povedať, ze aj mojej malej po nástupe do škôlky zistili autizmus (mladé pani učitelky diagnostikovali), ALE po sedeniach u psychologičky (mnou a nie škôlkou vybranej a cudzími ludmi odporúčanej) nič také nie je.... je svojhlavá, rozmaznaná a temperamentná, možno ešte nie zrelá na škôlku ale určite nie autistická...............to len na margo toho autizmu, ak to nemáš odborne potvrdené tak ešte nezúfaj..... a ak aj, sú rozne stupne autizmu, nie všetky obmedzujú dieťa na celý život....... no a s bábom ti držím palce a možno ber tie diagnozy postupne, nie všetko naraz, aby si mala čas to spracovať.... k tomu ma napadá že sa neje polievka tak horúca ako sa navarí..... možno mnohé z toho sa nepotvrdí alebo sa to bude dať korigovať časom a postupmi................. prosím nezúfaj a ak nebudeš naozaj vedieť ako odporúčam návštevu psychologa..... ja som zistila, že mi pomáha a dáva rady ako riešiť veci popri tom ako chodím s malou.... vždy od nej idem pozitívne naladená, že to zvládnem (nemam len "ne-autisticke" dieťa ktoré nemôže chodiť do škôlky, ale aj partnerské problémy, velky zdravotny problem od pôrodu atd atd.....)
ja mam dceru autistku ale ma len autisticke znaky chodi do špecialnej školy ma 12rokou a nedala by som ju za nič na svete neboj zvladneš to aj ja som bola s toho hotova ked nam to oznamili ale toľko lasky čo nam ona dava to je....sama ked sa s tym vyrovnaš pochopiš aky dar je taketo dieťa držim palce a jedno viem určite to date❤
Js som mala 3, teraz 2. Tiez som to nedokazala prijat. Clovek na to potrebuje cas..., aby prijal takyto kriz.
@jannnkka držím ti palce nech to zvládneš a drobček sa uzdravuje nakoniec....🙂 A ohľadom autizmu...asi to nebude nič hrozné keď to zistila.az.v škôlke..čiže možno to autizmus ani nebude ....🙂 A neboj sa ako písali baby okolo detičky s miernym postihom sú takmer na nerozoznanie od ostatných 🙂 ja dúfam že ten môj pôjde.do školy s normalnymi detmi s osobnou asistentkou 🙂
na fb je skupina mamy s velkym m. drzim palce. odporucam obratit sa na centra vcasnej intervencie. su zadarmo a na celom slovensku
@jannnkka v prvom rade ti chcem povedať ako mi je to ľúto verím ze to bude oki a to na uktrazvuku nevideli?
Fell
Nemám choré deti ale aspoň ťa chcem na diaľku podporiť a popriať ti veľa sily a detičkám veľa zdravia. Snáď máš aspoň u manžela podporu. Skús si tu vyhľadať témy o autizme, myslím že sa to volá autizmus, cesta a výzva zároveň. Určite ti mamičky dajú informácie a podporu.