Náhrada ortuťového teplomera

grace82
14. nov 2017

Ahojte mate niekto skusenosti a ake s tymi teplomermi co nahradzaju ortutove.?..meraju tak presne ako ortutove ci su to vyhodene peniaze? napr taky Geratherm Classic alebo iny? tie digi och skoda slov

evittam
14. nov 2017

@grace82 Mam digitalny co meria presne ako ortutovy.😉

yanni
14. nov 2017

My ortutovy ani Doma nemame. A zu sa myslim ani nevyrabaju. daju sa sice este kupit, ale oficialne sa zu nevyrabaju.

grace82
autor
14. nov 2017

nepytam sa na nazor digi a ani nekladiem kvizovu otazku kedy zakazali ortutove odpoved je 2009..pytam sa na realny nazor ekologickej nahrady co je na trhu

yanni
14. nov 2017

@grace82 a co cches teda porovnavat? ked uz sa ortutove nedaju oficialne kupit, ostava ti len digi. my mame 5 digi, obyckovy z Drogerie, obyckovy z lekarni a este digi Braun do ucha. Meraju normalne ako maju.

Obyckovy digi nie su vyhodene prachy, stoji ca. 2 e.

vloky
14. nov 2017

Mám doma viacero teplomerov, digitálny, dudlikovy, aj ten čo vyrobili ako náhradu za ortutove. Mám doma aj ortutovy... Vyťahujem ho vždy keď majú deti moc vysokú teplotu a potrebujem presne vedieť teplotu... Pre mňa nenahraditeľný... Snažila som sa nájsť náhradu rovnako presnú ... Nepodarilo sa...

3petka
14. nov 2017

@grace82 merajú úplne rovnako. Keď sme boli v nemocnici tak chceli aby sme merali len tým ortutovym no trvá to strašne dlho a mne bolo môjho zlaticka strašne ľúto. No dako sme to prežili ale výsledok bol vždy rovnaký s oboma. No zabezpečila som si digi do ucha a som max spokojná odmeriam kedy chcem bez toho aby som nejak “znasilnovala” drobca.

grace82
autor
14. nov 2017

@yanni vsetko sa da kupit len treba dat googlu spravne otazky

grace82
autor
14. nov 2017

este raz..pytam sa na nazor teplomera geratherm classic..alebo inej znacky ale ten isty druh eko teplomera NECHCEM NIC POROVNAVAT

yanni
14. nov 2017

@grace82 jasne, ze sa da kupit. Ale oficialne, cize ako volakedy v lekarni, uz nie. Kedze oficialne sa nevyrabaju.

Ved si kup najlacnejsie digi, uplne normalny za dve eura z drogosky alebo lekarne a porovnaj. Meraju rovnako.

Ja ked porovnam tie najlacnejsie digy s tym drahym usnym, tak tiez meraju rovnako.
A teplomer nepotrebujes kazdy den: takze, keby tam aj Bola minimalna odchylka, tak ta nikoho nezabije.

Inak, my zijeme v zahranici a tu v nemockach, v lekarskych ambulanciach a vlastne vsade uz ortutove nenajdes. Pre väcsich su vsade usne a pre babätka digi do prdelky uplne normalny. Je to rychle, sekundicka, pip a hotovo.

yanni
14. nov 2017

@grace82 to je klasika. Tak si ho kup, ved stoji 5 e. Uvidis, ako meria.
Ja by som uz klasiku nekupovala. Nema flexibilnu spicku, moze sa lahko rozbit, väcsie riziko poranenia ako digi aj keby malo malu odchylku.
Inak Geratherm vyraba aj digi, rozdiel medzi klasik a digi je ca. 1 e,. Kup si obidva a porovnaj. Mas to potom presne, dokonca od jedneho vyrobcu.

grace82
autor
14. nov 2017

@yanni ja ti rozumiem..mam digi od ceny 35 nizsie mam ich doma 4ks...kazdy jeden meria inak ...preto hladam nahradu a chcem vediet skusenosti kto ho pouziva realne..ak to vobec na svk do povedomia dorazilo ze take existuje

jana2903
14. nov 2017

@grace82 my mame doma tento galiovy teplomer Geratherm, som s nim spokojna, meria presne, tazsie sa trosku “striasa” teplota z neho, ale inak som spokojna.

grace82
autor
14. nov 2017

@grace82 do roku 2009 sa pouzivali ortutove VSADE!nik sa nestazoval na sklenenu spicku a podobne veci lebo vsetci vedeli ze meria PRESNE chemiu neokaslete... kazdy rozumny clovek vie ze ortut je nebezpecny .ale nik sa a nim nesermoval a nehadzal ho z vedomim umyslom rozbit....ale ak mate neustale rozdielne hodnoty na kazdom digi podotykam roznych znaciek a prevedeni tak to neni sranda pri hrozbe febrilnych krcov a podobne..preto ten eko teplomer a podobnymi vlastnostami ako ortutovy..Boze to jo fakt nik nepozna a nepouziva? a jasne ze si ho kupim len chcem vediet nazor inym mamiciek

grace82
autor
14. nov 2017

@jana2903 a ako dlho trva kym sa ustali namerana hodnota? cca. ako to bolo pri ortutovych?

jana2903
14. nov 2017

@grace82 ako pises, je to porovnatelne s ortutovymi (ustalenie teploty). pre mna prakticky a to mame doma aj infracerveny bezkontaktny teplomer, ktory vyuzivam len v noci pri dcerke, inak meriame galiovym.

alenka7777
14. nov 2017

@grace82 zo svojich skusenosti by som ti poradila kupit si obycajny ortutovy. mas istotu, ze meria presne a stoji to par drobnych. ja som uz poskusala kadejake, ale nahradu za ortutovy som nenasla

grace82
autor
14. nov 2017

@jana2903 ano na noc pouzivam tiez infracerveny..ale to len informacne aky je teplotna stav..tak aom rada ze aspon jedna mamina mi odpovedala na otazku a o to viac ze je s nim spokojna...a pre zastancov digi..nevravim ze je zly..take merianie v konecniku malemu babu ci rocnemu okej super vec..hodnoty merania cca. presne...ale 4rocneho nepresvedcite ani za joba na rektalne merianie...preto hladam nahradu za digi ktore je nepresne ale eko s vlastnostami ortute

grace82
autor
14. nov 2017

@alenka7777 skusime obe a porovname...snad na spokojnost predsa ten galiovy je pri detoch bezpecnejsi

yanni
14. nov 2017

@grace82 no na Slovensku asi nepoznaju. Ja ho poznam ale nemam. Neviem porovnat ten galiovy a ortutovy. Viem len klasika ortutovy a digi, kedze od roku 2005 uz ortutovy Doma nemame. Ma Mama este rychlobezku, ale rozdiel v nameranej hodnote rychlobezkou a klasickym lacnym digi zn. Breuer nebol.
Od dvoch rokov deti pouzivam uz len usny Braun.

matazirafa
14. nov 2017

Ak sa môžem na tejto teme prizivit, tiez by som rada taky teplomer, mali sme taky ktory uz nebol ortutovy ale meral poriadne, lenze striast ho potom aby sa clovek odmeral znova to bolo na pol hodiny cvicenia tak sa manzel doslova nas.al a vyhodil ho s dovliekol digitalny. No a ten meria ako sa mu chce, preto by sa nam tiez hodil nejaky poriadny a hlavne nie digitalny,ani cumlikovy ani celovy.

grace82
autor
14. nov 2017

mam pocit odkedy eu zrusila ortutove vacsina mam ma v teplotach svojich deti chaos

ukulela
14. nov 2017

namiesto ortutoveho mame doma liehovy - rovnaky vyzor aj stupnica, len ina napln. da sa bezne kupit. OK. moj muz chcel taky, tak som mu kupila. malemu digi s ohybnou spickou- bezkontaktny sme mali ale dosluziô, bol nepresny, musim najst daky lepsi ...

grace82
autor
14. nov 2017

@ukulela liehovy meria presne?

zabina27
14. nov 2017

@grace82 u nás tie digi tiež merajú ako sa im zachce... Počula som, že liehove sú dobré, ale deti mám malé, neudržia dlho teplomer, je to boj, tak zatiaľ ostanem pri digi, častejšie budem meniť baterku a neskôr uvidím