Nafúknuté bruško a riedka stolica u mesačného bábätka

kajka951
5. jún 2020

Žienky poraďte. Moja malá má mesiac. Má viditeľne veľké bruško ale za to prdíky riadne a riedku stolicu. Je plne dojčená. Nemáte s tým niektorá skúsenosť?
Vďaka

katty2012
5. jún 2020

@kajka951 ked je kludna, neplace, a pribera, nic sa nedeje

vmatuscinova
5. jún 2020

@kajka951 a ako casto place? Spanok cez den ok? Ako striedate prsniky pri dojceni? Prisatie ok? Bola vas laktacna pozriet?

kajka951
autor
5. jún 2020

Práveže plače mi len keď je hladná, spí pekne aj sa prisaje. Skôr som si čítala že riedka stolica môže byť intolerancia laktózy alebo kravského mlieka. Dnes mi riedkym prekakala až 3 plienky.

katyav
5. jún 2020

Možno som mimo, ale ako má kakať mesačné dieťa, ktoré je iba dojčené? Aspoň čo si pamätám, môj malý keď mal mesiac, šulce ešte nedával. Nezľahčujem, neviem ako veľmi má nafúknuté bruško. Ale prdíky sú tiež ok. Lepšie ako koliky. V každom prípade, ty si mamina. Ak sa ti naozaj niečo nezdá, radšej skoč k Dr. Držím palce 🍀

vmatuscinova
5. jún 2020

@kajka951 standardna stolica plne kojeneho babatka je riedka prazenicova, to, ze sa prekakaju az do ponoziek a pol chrbta je bezne ;) Je super, ked to ide von. To brusko si vie lepsie skontrolovat pediater, no deti, co maju intoleranciu laktozy, maju problem so stolicou, hromadi sa im v crievkach, nevedia vykakat, po pouziti rektalnej rurky sa to z nich doslova vyleje. Tie babatka su zvycajne placlive. Materske mliecko ma najviac laktozy, hlavne to predne redsie. Treba dat pozor pri kojeni, nestriedat moc casto prsniky, aby sa babo dostalo aj k zadnemu mliecku. Vela predneho mlieka moze takto sposobit aj zelenu vodnatu stolicu a tento jav upravou techniky kojenia zmizne. Ak je babo spokojne a neplaclive, uzivajte, nerobila by som si starosti. Veronika colichelper.com

titla
6. jún 2020

@kajka951 Moj si mal taku riedku stolicu kym bol plne kojeny, nie typicky babetkovsky prazenickovsku, ale redsiu. Pokakany snad v kazdej plienke. Postupne sa to zredukovalo na 4-5 kakani denne. Ked presiel na prikrmy, tak sa to zmenilo na tuhu stolicu raz za dva dni.
Brusko mal prve tri mesiace strasne nafuknute, prdel ako stary chlap, ale ked presli koliky, upravilo sa i to.