Čaute .Neviem či to sem patrí ale moja dcéra bude mať 15rokov.Má 163cm a 77 kilogramov áno viem je to veľa. Snažila sa schudnúť už skôr no nešlo to. O cca 3týždne ju čaká 15ročna prehliadka a keď som jej to povedala tak plakala že sa hanbí vážiť a vyzliekať u lekárky. Ani mne nechcela povedať váhu až som raz išla na váhu ja sama a ukazuje nám tam vždy poslednú nameranú váhu a ukázoki mi tam 77kg. Vtedy som ju prinútila sa tam postaviť predomnou. Áno viem je to moja chyba že som to nepodchytila skôr. Veľmi ju to trápy a už aj mňa po tom ako sa vážila preomnou sa veľmi hanbila a pritom vie že mi môže povedať všetko. Minule som si všimla že na stehnách má celulitídu a na bokoch strie.Je mi jej lúto a velmi jej chcem pomôcť.
Začni jej variť zdravo, priveď ju k pohybu..v tomto veku to je ťažké, ale sama som si presne týmto prešla. Vypásla som sa na 105kg (ale vo vyššom veku)…schudla som 26kg vďaka zdravej strave, jedálničku na mieru a cvičeniu doma…cvičila som len sama doma pred telkou, podľa online tréningov, ktoré som v tomto zakúpenom programe mala (volalo sa to Schudni s Dave)…je to za mňa jedna z mála možností bez jojo efektu, keďže som tehotná v 5.mesiaci, aktuálne papam kadečo aj nezdravé a pribrala som len 1kg 🙏😅 predtým som poskúšala kadečo, ale nič mi nevydržalo, toto bola strava, ktorá je chutná, zdravá a vyvážená,mala som pocit, že nič mi nechýba, konečne žiadne mučenie a odopieranie, takže to by mohlo na babu v tomto veku zabrať 🙂
Má tam aj sladké, aj normálne jedlo typu segedín a podobne, samozrejme na zdravší spôsob…Nie je to len o nej, ale o vás celej rodine, varte si podľa zdravej predlohy, pretože inak nebude spolupracovať…
rychla chodza robi zazraky s celulitidou.. zostihli nohy.. moze s nou zacat.. staci 5 km denne. na zaciatok nech prida viac chodze.. ale diety nech nedrzi aby si nespomalila metabolizmus.. mohli by ste oslovit trenera.. da sa cvicit doma..
Je to jednoduché, stačí zmeniť stravu celej rodine, stravovať sa striedmo a zdravo. Kúpiť ročnú vstupenku pre každého do fitka a každý druhý deň tam na 90minút cvičiť, silovo aj kardio a výsledky sa dostavia rýchlo.
@macekovam no s tým trénerom to neviem hanbi sa aj predomnou . Najviac mi je lúto toho že tak velmi nechce ísť na prehliadku len zase viem že by nam dala lekarka rady ako na to
Hlavne ona vždy skúša aj chrbticu a také naťahovanie pričom sa dcéry dotýka a to jej je neprijemne pikusim sa jej to vysvetlit
kazdy kto zacina sa hanbi.. on tam nie je aby sa na nu pozeral.. moze mat aj trenerku
A čo tak vyskúšať dietologičku. Ja k jednej chodím a robí mi jedálniček na mieru a veru stretám tam rôzne vekové kategórie. Mňa najviac motivuje ,že raz do týždňa idem na prevážanie a vidím aj výsledok. Minule som sa minala vo dverách s chlapcom cca 16 rokov aj s mamou
O.i.treba aj odber na štítnu žľazu.Vidiš koľko toho zje trebárs cez víkend?ak sa neprepchava,tak môže mať endokrinológia.problem.Na tu prehliadku chod s nou,dr.jej určite k tomu povie nie príjemný komentár,hlavne dcéra musí vedieť,ze tie reči sú pre jej dobro.
A ako už písali vyššie,musíte zabrať celá rodina,zmeniť stravovanie aj životosprávu...začnite stromčekom bez sladkosti.
@kamatopo a čo všetko dietologčka vam robi.Ja vôbec neviem nikdy som nemala tskyto problem🙈
@janinah no myslím že dcéra vela neje . Tak normálne ako zvyšok rodiny.
Podľa veku určí koľko cca kg má človek nadváhu a potom podľa chuti ti nastaví jedálniček na týždeň a uvidíš po týždni koľko išlo dole. Ja chodím vždy pred letom cca dva tri mesiace .
Moj druhy syn ma 22rokov chdý ako vyžla69kg .
Inak sú aj pobyty pre obezne deti,porad sa s dr.
Moja dcéra bola tiež buchticka,ale vo veku 12-13 r,si sama povedala,že bude obmedzovať a viac sa hýbať,aj sa jej to podarilo.
@janinah fakt? Kde to je?
@janinah aj ked neviem ci by dom ju dostala na taky pobyt
Ja mám tiež dve deti. Syn jak z koncentráku a dcéru musím brzdiť😂. Alé tu štítnu by som asi tiež skúsila preveriť. A ak je ok tak potom je to ešte aj genetikou. Moja svokra je plnšia tak nemôžem čakať že dcéru to preskočí.
Možno je ako zvyšok rodiny,len pom3dzi to si dá keksíky,sladkú vodu...neviem,ty vieš čo doma mate.
Alebo potom ozaj hľadať zdrav.pricinu
Taky pobyt musí idp.pediater a zrejme je to až po neúspechu iných možnosti doma v rodine...ale nemám aktuálne info,treba spolupracovať s dr
No v takom veku schudnúť nebude problém, do roka z nej môže byt modelka ak prestaneš nakupovat (sladkosti a sladké vody, slané maskrty). Ty musíš vedieť aké máte rodinne stravovanie a to vďaka čomu pribrala. Predpokladám že je doma, potom u babky, ďalej dostáva vreckové ktoré minie vo fast foode. Ja by som fitko neriešila ak tak choďte ak vládzeš obidve alebo hocičo iné čo sa vam obom chce bicykel, bežky, prechádzky úplne hocičo aj šach keď ho vydrží hrať dve hodiny a nejesť pri tom ide o zo aby sa zabavila a nejedla nonstop. Najdôležitejšia je strava a to musíš zmeniť ty. Jest menej kalorické jedla a pravidelne v malých dávkach. Dobroty len veľmi zriedkavo. Napríklad na štedrý večer môže zjest celý dezer ale v januári už sladkosť nebude.
A ja viem pravda boli len neviem aj ja sa bojim že lekarka jej netaktne povie že je obézna a bude ju nahanat po vysetreniach a nechcem aby ju to zranilo
tak len navyste pohyb.. tu rychlu chodzu nech si odsleduje bezny den kolko ma krokov.. sledovat tyzden.. a tam uvidi kolko sa hybe.. aj malo jedla staci na pribratie ak je malo pohybu alebo menej ako je telo zvyknute.. ale zasa trochu navysit a zacne chudnut... a dopln jej v strave bielkoviny.. tych ma kazdy malo..
Tak si vypočuje doktorku možno bude mať aj zlý cholesterol, ale dôležité je, že si to uvedomuje a chce zmeniť.Dobre sa dá cvičiť s fitshakerom dnes je veľa informácií ohľadne stravy, knižiek, webov zvládne to.Podporuj ju a môžete chodiť spolu rychlochodzou budete mať spoločný čas aj cieľ🙂
Na aký šport si ju ako dieťa zapísala? Aké má hobby a krúžky?
Treba zdravo variť, žiadne majonézy a už vôbec vyprážané, klobásky, čokoladky, atď.
A žiaľ, možno práve toto potrebuje, priamy šok, koľko veľa váži, keď to už dotiahla na 77kg, asi ju nič iné nestopne ako postaviť sa u lekárky na váhu a konfrontácia s ňou. Lebo za další rok môže mať dalsich 5-10kg navyše, takze možno aj rozhovor s lekárkou bude k niečomu dobrý. Nielen pre ňu, ale aj pre teba.
@katkami123 chodila na tenis
Tak je to hlavne o psychike. Hádam není doktorka až taká neprofesionálna aby takto komentovala pred dieťaťom v puberte. Veď to môže spustiť omnoho horšie problémy ako je obezita , trebars takú bulímiu či anorexiu 🤦
chodila na tenis.. teraz jej ta aktivita chyba...
Byt ja tou dr.tak okolo horúcej kase chodiť nebudem,zvlášť u 15r,ktorá veci chápe.Jeden z oficiálnych prístupov ku pacientom je " nakričat" a"povedat na rozum" samozrejme slušnou formou,toto sme normálne mali na psychológiu.prednaske.
Ja osobne som to použila raz v živote a bolo to výrazne v prospech pacienta vtedy.
Tak jej daj na vianoce poukaz na cvicenie s trenerom a kolace miesto papkania darujte niekomu inemu.
Ak chcete vyriešiť nadváhu dcéry, budete sa musieť obetovať všetci, celá rodina. Zlepšiť celú stravu v rodine, hýbať sa celá rodina. Ťahať všetci za jeden povraz. Dievčatá po 15ke už moc nerastú, takže sa netreba spoliehať, že z toho vyrastie.