Nador na mozgu u syna

blueberry17
9. aug 2024

Ahojte, synovi nasli pred dvomi rokmi nador na mozgu. Vyjadrili sa, ze nador vyzera byt nezhubny a nasledovalo dvojrocne sledovanie MR. Po dvoch rokoch sa zasa vyjadrili, ze nejde o rakovinovu strukturu, syn nie je onkologickym pacientom, nalez vobec nemeni velkost, je miniaturny, problemy nie su. Staci kontrola raz rocne.
Pytala som sa lekarov co to teda je, nevedeli sa uplne presne vyjadrit, vraj ci nepadol na hlavu ked bol maly atd... predokladaju, ze to tam ma od malicka. Dnes ma 11 rokov.
Aky mate nazor? Co to teda moze byt, nejaky vyrastok neskodny?Dakujem.

janinah
9. aug 2024

Lekári nevedia ....tak na koni sa to dozviete asi ťažko.Vypust to z hlavy.bude sa ti ľahšie žiť.problemy treba riešiť.az keď reálne nastanú.V dobrom ti to píšem.

blueberry17
autor
9. aug 2024

@janinah zaujimam sa o nazory a pohlady inych zien a matiek, to je vsetko.

marianarem
9. aug 2024

@blueberry17 Ano neskodny utvar, ktory nevytvara metastazy. Nezhubne utvary vznikaju hocikde - polypy a myomy v maternici, polypy v nose, gangliony na prstoch, tukove nadory hocikde..Ja mam napriklad tukovy nador tiez v mozgu. Je to nejaka chyba v systeme, proste niekde narastie nieco, co nema ziadnu funkciu.

blueberry17
autor
9. aug 2024

@marianarem dakujem pekne, za porozumenie citaneho.

klip0
9. aug 2024

A ako mu to vlastne zistili ? Pri náhodnom inom vyšetrení ? Ťažkosti predpokladam nemal

blueberry17
autor
9. aug 2024

@klip0 Ano, pri diagnostike Adhd nas neurolog poslal este k psychiatrovi a na MR.

mandinka
9. aug 2024

Otcovi tak zistili po úraze hlavy pred 50kou nádor na mozgovom kmeni MRkom. Hneď mu povedali, že je to neoperovateľné a teda ak to bude malígne, žiaľ... a že to môžu prakticky iba sledovať. Sledujú to už 17 rokov. Najprv MRko po pár mesiacoch, následne každý pol rok. Teraz už len raz za dva roky .Aj jemu vtedy povedali, že to tam má pravdepodobne celý život, len nikdy predtým neabsolvoval toto vyšetrenie, takže sa to len nezistilo, a upokojili ho , že myómy, čiže nezhubné tkanivové zhluky sa vyskystujú pomerne často. Presná príčina ich vzniku sa nevie

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klip0
9. aug 2024

@blueberry17 vy máte obchod pre deti v Bratislave že ?
Každopádne keď lekári tvrdia takto, tak sa neboj
Kopa ľudí má cisty, ani nevedia