Nádor na mieche u 20 mesačného dieťatka

novomamina
16. sep 2012

Maličkému diagnostikovali nádor na mieche, zatial sa nevie ci je zhubny alebo nezhubny chcem sa opytat je tu mamina s podobným problémom ? V pondelok ideme do Ba - kramáre na detskú chirurgiu nikde som nenašla detičky s podobnou chorobou. Nádor je dosť veľký ☹ samko je inak zdravý plný energie ...

alibernet
16. sep 2012

ahoj maminka, to mi je ľúto, že vaše dieťatko má takúto chorobu, ale neupadajte na mysli. Záleží, kde na mieche ho synčekovi našli, ako veľmi poškodzuje miechu, prípadne nervové korene z nej vystupujuce, teda ako vyzerá celkový klinický obraz. Detský organizmus je ešte vo vývoji, takže sa dá počítať aj s istou neuroplasticiou, čiže schopnosťou istej opravy nervových štruktur. Veľmi dôležitá je potom intenzívna a dlhodobá rehabilitácia a neviem odkiaľ ste, ale na detske poruchy pohybove sa zameriava Harmony v Bratislave, NRC Kováčová /myslím konkretne je to liečebný dom Marina/ , samozrejme aj klasická rehabiiltácia u vás v okolí, ale tie prv spomenuté sú formou kúpeľnej liečby, a na rehabilitácii na Detských Kramároch vám tamojšia doktorka povie viac. Držím vám palce

apoloma
16. sep 2012

@alibernet mozem sa spytat vy ste lekarka ci? dakujem...

kveta
16. sep 2012

@apoloma To je jedno, kto je.. Ma pravdu..

apoloma
16. sep 2012

@kveta jasne ze je to jedno ja som sa chcela spytat nieco osobne na mna viess preto sa pytam ci je lekarka!!!!

pink_lady
23. sep 2012
novomamina
autor
26. sep 2012

@pink_lady mame ale ani to tu nestiham napisat..cakame na vysledky magnetickej a vybrali sme prvu fazu chemoterapie..je naladovejsi ma hnacky vrackal teraz ked sme doma a tak

nativa006
16. okt 2015

novomania.mám k Vám velku prosbu.sesternicinej 17 mesačne dcerke diagnostikovali nador na miechce.mohla by sa s vami skontaktovat ako ste postupovali vy lebo je uplne bezradna.už tyžden je v BA ale zatial doktori nič nerobia.ak budete taka mila napíšte mi na mail kontakt na vás a pošlem ho sesternici. mihalikova1@azet.sk prosím pomožte.

nativa006
16. okt 2015

Prepačte za oslovenie novomamina.

inull5
16. okt 2015

@nativa006 ahoj,poznám jednu maminu,ktorá má dievčatko s nádorom miechy,malá má 3,5 roka,nádor je umrtveny a nerastie.zistili jej to keď mala asi 10-11 mesiacov. A ak si dobre pamätám tak to bol neuroblastom. Má ho však na takom mieste,že aj keby do toho nejaký neurochirurg chcel ísť tak tam hje veľké riziko poškodenia chrbtice.
Čo sa týka malé,je to veľmi živé a šikovné dievčatko,avšak má vývod z hrubého čreva a tiež ju mamina musí cievkovat,ale neviem ako často. Nosí plienocky,lebo je inkontinentna práve kvôli nádoru. Čakali operacia noziciek lebo síce chodi,avšak nestupa na chodidlá,ale na boky chodidiel.
Ako malej na to prišli? Prajem veľa zdravia nech sa všetko na dobré obráti.

nativa006
17. okt 2015

Ahoj inull5.Prosím ta nemáš kontakt na tu pani.Sesternicinej dcere to zistili,len pred týždnom.Ona stale plakala hlavne v noci.Najskor sme si mysleli,že plače lebo jej idu zubky,alebo že ma depresie z nemocnice,kde bola uz 3 krat tohoto roku.Nakoniec jej spravili mr. a zistilo sa,že ma nador na mieche na krku.Je dost velký a nedá sa operovat.Teraz je v BA a lekari ešte nevedia co dalej,lebo malá je dost malá.Zatial chodí aj ked sa krčí.Tiež je taká živá.Prosím napíš ak niečo budeš vediet viac.

inull5
17. okt 2015

@nativa006 napíšem ti IP,opýtam sa jej či ti môžem dať na ňu kontakt,ale toto mi vravela aj ona,že mala celé noci plakala.