Nadmerné zívanie

sanym
2. dec 2017

Syn (9 r.) od včerajšieho večera nonstop zíva. Jedno zívanie strieda druhé. Spozorovali sme to krátko po včerajšej aplikácii spreja Avamys, ktorý užíva 11-ty deň. Syn je alergik (roztoče), celoročne užíva Aerius.V pondelok sme absolvovali ORL vyšetrenie kvôli pretrvávajúcemu pocitu upchatého nosa a kýchaniu. Záverom je vybočenie nosovej priehradky a hypertrofia nosových mušlí (dolné mušle opuchnuté, stredné a spoločné nosové priechody zúžené, dýchanie nosom sťažené, septum naznačené vybočenie doprava.) Po Avamyse sa stav zlepšil, prestal kýchať, sopliť a dýchanie nosom sa výrazne zlepšilo. A včera zrazu začalo to zívanie. Neviem či to môže súvisieť s jeho spomínanými problémami, prípadne s užívaním Avamysu a čo robiť. Dosť nás to neprestávajúce zívanie vystrašilo, nikdy v živote sme niečo takéto nevideli. Nemáte niekto podobnú skúsenosť?

lillystranska
2. dec 2017

@sanym moj muz to ma ma alergiu na travu a stromy teraz berie 6 injekcii a zacal zivat robi to stale. Pytala som sa a on vravi ze citi tlak a ked zivne nejako milu to tam pukne a je menej nervozny

ivuska027
2. dec 2017

@sanym neskusali ste zmenit aerius za ine? Lebo sprej s kortikoidmi pre 9r dieta nie je riesenie. A ked aj, tak velmi kratkodobe, kedze nepredpokladam, ze mu to mas davat viac ako 10-14 dni. My sme to tiez dostali, v lekarni mi to lekarnicka ani nedala pre dieta, ze ona by to svojmu nedala nikdy. V tu ranu sme zmenili ORL. Na roztoce kortikoidy, tak to uz hej.... ☹

sanym
autor
2. dec 2017

@ivuska027 ja som sa tomu Avamysu bránila 2 roky. Ale posledné týždne to bolo hrozné - kýchal nonstop, každé ráno sme pred odchodom do školy vyfúkali nos aspoň 30-krát kým vedel akotak dýchať, tak som sa zlomila a ten Avamys mu začala dávať. Alergologičky sme vymenili už 4 a žiadna mu nepomohla - predpisujú samé kortikoidné spreje do hrdla, do nosa, ktoré som ani nevybrala z lekárne. Teraz máme ísť výsledky z ORL konzultovať na alergológiu, opýtam sa na ten aerius. Ale to zívanie ma fakt vystrašilo