Ahojte dievčatá aj vaše detičky tak nadmerne slinia???????? 😕
Naša malá má dva mesiace a začala veľmi slintať,neviem čo si mám o tom myslieť.Slinky jej tečú v takých množstvách,že to vyzerá ako vygrcnutie ale sú to len slinky.Nestíham meniť podbradníky 😝
cucká si aj rúčku,ale to robila vždy,keď bola hladná
poraďte mi,že čo by to mohlo byť 😲
zrzulka v dvoch mesiacoch? 😨 😨 Náš malý bude mať za pár dní 2 mesiace a tiež občas slintáme, nie stále, tak raz za čas mu vyjdú sliny v takom väčšom množstve. Ale nezdá sa mi, že by to už boli zúbky..
tinka, tvoja malá slintá stále?
tinkaaa, je to prirodzeny vyvin dietatko.Neboj nic, je to v pohode. 🙂 😉
to slintanie je uplne normalne, dieta vyprodukuje denne pol litra slin 😀 treba sa poriadne zasobit podbradnikmi
Nelka slintala ako Dunco od troch mesiacov a prvy zub jej narastol az ked mala pol roka a potom kazdy mesiac dalsi, takze slinila cca do roka a pol a potom este trochu ked jej rastli patky. konecne ma vsetky zuby tak pre zmenu zacala slintat Dianka
🙂
Tinka, naša malá slinká, že si za minútu-dve premočí celé bodynko.... Ak si pri tom cmúľa rúčku, tak je to preto, lebo potrebuje zvýšiť podiel tráviacich štiav v brušku. Dojčeným deťom to pomáha tráviť. Potom mávajú stolicu len raz za pár dní... Takže je to v pohode.. 🙂 . Mimochodom, počas praxe naša babka (je pediatrička) už zažila, že sa bábo narodilo s prerezaným zúbkom... 😲
😉 aj Filipko slini, tak od dvoch mesiacov, teraz ma pol roka a zub este nema, len slini 😉 chvilku ho drzim a hned ma mokry hrudnicek....porbradnikov na kila spotrebujeme 😀
ďakujem vám veľmi pekne za rady,no slintáme v priebehu dňa a s tým kakaním,aj my kakáme len raz za dva dni,lebo máme nutrilon,tak mi odľahlo 😅 že to nieje nič vážne
tinkaaa my sme slinili cca od dva a pol mesaiica a zubky nam vysli az teraz takze to podla mna nema vela spolocneho zo zubkami ..a tiez sme denne menili asi 10 podbradnikov..a ozaj vzdy ked k nam prisla navsteva doniesla podbradniky..teraz ich mam cca 40 aj na vianoce dostal asi 15 podbradnikov..my to volame ze grcálek nie podbradnik..ale pravda je ze negrckame len slintame ako o zivot..dokonca aj teraz cize permanentne mame v pracke 20-30 podbradnikov a perem dost casto 😉 takze poradim ti ...treba sa vyzbrojit mnozstvom podbradnikov a zvladte to..ved my skorona kazdej fotke mame podbradnik ..a to skoro od narodenia 😅
ono je to uplne normalne,okolo 2 mesiacoch sa babatkam vytvoria slinne zlazy,preto slinia.
nas tiez tak slini ako buldog 😀 ,ked ho mame na rukach tak je len pocut ako na podlahu kvapkaju sliny 😀
Aj môj malý začal prednedávnom sliniť a lekárka mi povedala, že to súvisí s refluxom. Viac mi nevysvetlila ale povedala, že je to v poriadku a že to je normálne.
malý bude mat 10 mes. a má 2 dolné zuby a asi mesiac a tiež sa slintal snád od narodenia. aj rano alebo cez den, ked sa zobudí v postielke je na plachte mokré od slín. ostatné deti chodia vyparádené v kačiaroch a my vždy s velikánskym najlepšie froté podbradníkom. vobec neni vidiet, že má oblečené pekné tričinko. hroza! doma mám všade rozvešané podbradníky, ktoré sa sušia a všade po byte sa povalujú plienky na utieranie pusky. no každé bábo je iné 😵
no moja mala slinta ako besna. nestiham ju prezliekat ani utierat. okolo pusz ma uplne vysusene flaky koze, ktore jej sto krat denne natieram. otras 😀 tiez pocut, ako si to sliniska pekne padaju na dlazku. a najvacsia zabava je prskat, lebo ved ten zvuk je taky fasa a slin nam vytecie este viacej, tak preco nie? 😀
takze mala si prdka ustami, slinta ako boxer, ja len prezliekam, no srandy kopec 😀
presne tak, najvačšia zábava je prdkat pusinkou. a malý sa už naučil zbierat omrvinky, ked mu popadajú z chlebíka a mnohokrát, ked mu kvapne slina, tak ju tiež chce zdvihnút a ono mu to nejde 😀
ono je to zábava sledovat, no prezliekanie mokrých bodíčok a pulovríkov už nie je až tak zábavné. a to má podbradník stále nejaký priviazaný. tie pogumované od spodu nedávam, lebo to chce copat a mne sa to nepozdáva. a čo občas zachráni velkánsky hrubí froté podbradník - mením mokré dost často, tak zas schytajú oslintané rukávy. a tiež velmi rád si copká palec na nohe a je mu uplne jedno, že si tým zamočí pančušky 😖
no už som si akosi zvykla a beriem to ako normálka ☹ čo iné, len som sa s tým musela zmierit
len ako som už písala najviac ma mrzí, že by som ho rada parádila - teda aj to robím, ale pod tými obrovskými podbradníkmi neni nič vidiet, to by kludne mohol nosit stále aj to isté ked aj roztrhané tričko a nikto by si nič nevšimol. teda máme podbradníky krásne v roznych farbách a vždy je krásne zladený podla nohavíc, čiapky a rukávov trička, či mikinky. lebo vidno len tie rukávy. no čo už ☹ fakt ma to velmi mrzí, ked vidím tie vyparádené mimnká v kočiarok, aj on je, ale neni to vidiet
rodičia bývajú na dedine a ako viete, tam sa pozná každý s každým a ono to človeka aj zabolí, ked sa niekto do vás zastarie a povie vám, že či mu nemám čo oblkiect, ked stále ho zakrývam len podbradníkom, alebo či sa bojím, že si urobí fliačik? ozaj to je nepríjemné a nechce sa mi vždy vysvetlovat, že to nie sa bojím flakov, ale aby nebol mokrý a neprechladol 😒
troška som si ulavila z mojej boliestky, ved každý chce mat najkrajšie miminko, ale ako ked je stále schovaný pod obrovským podbradníkom 😢
pistok, verim, ze ta to mrzi, najma blbe kecy ludi, ktorych do toho nic, ale obrn sa a priprav si nejaku univerzalnu odpisovaciu odpoved, ktora ich vyvedie z miery a zavrie im usta.
a taketo reci si nebrat k srdcu, nemaju nic ine na robote 😉
už som si zvykla, ak sa to tak dá povedat, ale zamrzí to, ked ma niekto podpichne blbími poznámkami
tu v meste je to každému jedno, ale u rodičov na dedine - tam chodíme velmi často - kde som aj ja vyrastala a všetci sa poznáme, sa ma to dotkne vždy ☹
ale hlavne že to mimčám nevadí a ešte sa na tom aj zabávajú
Necitala som vsetky prispevky a mozno to uz aj bolo spomenute, ale nevadi, tak sa budem opakovat🙂 Okolo druheho mesiaca sa babatkam zacinaju vytvarat sliny a kedze ich babatko nevie prehltnut v takom mnozstve (nebolo na to zvyknute), tak mu to vyteka. Ja som tiez presne s tymto isla k detskej doktorke a ta sa na tom dobre pobavila🙂 tiez som nechapala co to je, ze to islo z neho ako vygrcnutie, ale nezapchalo to a bola to len voda🙂
ahojte maminky!moj mali ma 2a pol mesiaca a tiez si stale pcha ruciicku aj prsteky stale do ust a tiez trosku slinta !som si myslela že su to zas hlieny no sopliky ale to ma slinky a mam pocit ako by ho svrbeli dasna alebo čo!poradte!pls dakujem
môj drobec už skoro troj-mesačný začal sliniť tiež približne keď mal 2,5 mesiaca, neustále si prštoky pchá do ústočiek a veľmi sliní ... tak snáď sa nemusím znepokojovať ako tu bolo spomínané nič vážne to neznamená
zdravotne by to malo byt ok
len sa priprav na časté prezliekanie a nakúp podbradníky , ale ešte asi počkaj, či sa to neupraví
ja mám len jedného syna, ale máme bodíčok, tričiek, pulovríkov a podbradníkov ako pre trojčatá, aby som mala stále po ruke niečo suché
a aj pančušky a ponožky si zamočí, lebo rád copká palček na nožke a vobec mu nevadí, že nie je holí 😀
ahojte,
moja mala slinta od 2 mesiacov a cim dalej je tych slin viac a viac ☹ stale ma podbradnik a bradu uplne cervenu a vysusenu ☹
v noci nastastie neslinta tak ked ju pred spanim natriem tak rano je to celkom v pohode ale vecer ma tu bradu uplne hroznu ☹
najnovsie si zacala cmulat prstek na nohe / presne ako pise pistok/ a tak teraz nemenime len bodynka a mikinky ale aj ponozky 😀 😀 😀
mami.sk náš timi si začal copkat pančušky v zime a to som mala vždy plný radiator ocopaných, čo sa sušili, lebo on, ked som ho nechala samého tak zvládol aj troje za polhodku a to som ich mohla žmýkat
robí to stále, ked ho nechám sa hrat samého
a čo je horšie, tak aj v kočiari si cope nožky ako už nenosím nánožník a je mu jedno, či má ponožky alebo topánky a ked mám športák, tak na neho nevidím stále
hroza 😅
Ahoj a ja som pocula, ze to moze byt aj infekcia v ustockach. Moj maly tiez velmi slinta, tak sa radsej chystam s nim ku doktorke 😀
Dr. to vsetko skontrolovala a nic podozrive nenasla. Krpec slintal este pekne dlho do cca 2rokov 🙂 teraz je uz vsetko ok. 🙂 🙂 vdaka Bohu
@hanculka uff tolko rokov dozadu?:D no matne si pamatam ze asi do roka mozno do roka a pol...mladsi mi slinta aj teraz ked si napcha prsty do ust a potom mu po brade tecie slinka..ale uz si to utiera sam do rukava alebo zbehne pre vreckovku treba davat dietatko na bok nie na chrbat ..ja som dokonca mala v postelke vyvysene od pasa hore a spal mi skoro posediacky ale chrbatik mal rovno ale to som mu dlho nenechavala asi len do pol roka..potom sa to zlepsilo a uz tak moc neslintal. Tiez som sa bala a cele noci ani oko nezazmurila ale ja som aj casto kojila kazdu hodinu ci vo ci v noci. neboj ona si casom uvedomi ze sliny su dobre nie zle..teraz je presvedcena ze v pusine nemaju co robit..ze to tam vadi a ona to nestiha hltat ale potom pride na to ze to normalne a zlepsi sa to ..vsetci vravia ze je to tym ze pomaly sa zacinaju hrabat von zubky..neviem co je na tom pravdy ale bude to mat suvis lebo dasienka bolia a tvorba slin je zvysena do takej miery ze pre male babo je to nestravitelne.
Aj náš malinký slintal asi od 3 mesiacov a vyriešili sme to super podbradníkmi,lebo stále prezliekanie ked jedno oblečenie preslinta,no boli sme z toho na nervy .. objavili sme podbradniky ktoré nepreslintal ... môžete ich nájsť na www.slintacik.sk
ahojte môj malý má skoro už 3 roky a nadmerne sliní čo stým mám robiť
Mozu to byt zubky. nasa mala slini ked jej ide zub🙂