Dobrý deň, maminy,
prosím, máte niektoré skúsenosť s prílišným rozhadzovaním a kopaním nožičiek u bábätiek?
Máme 2,5 mesačného synčeka, ktorý už po mesiaci začal veľmi rozhadzovať ručičkami a kopkať nožičkami. Je to dosť časté, dokonca aj v spánku a aj pri dojčení je nepokojný, ale to nám vysvetlila pani primárka detského oddelenia, že to môže byť spôsobené citlivejším trávením.
Avšak na noc musíme synčeka zavinovať do perinky (s čím ale nie som úplne stotožnená, lebo mi ho je ľúto) , inak sa veľmi nevyspí ani on, ani my. Po cca 2 hodinách spánku sa celý hemží. Cez deň je pod hrazdičkou a rozhýbe na nej všetky hračky. Vôbec nie je pri tom nervózny, len taký akoby neposedný a nevydrží v kľude. Dokonca, keď ho nosíme, tak sa tiež zvykne vrtieť.
Je to v poriadku? Máte s tým niektoré vlastné skúsenosti? Prejde to vôbec? A kedy? Začína mi to robiť starosť. Je to prvé dieťa, takže vôbec neviem.
Našla som už aj diskusiu k tomu, ale spred cca 9 rokmi.
Vopred ďakujem za akýkoľvek tip či radu
@janinah Ďakujem za radu. Hračky na hrazdičke sú originál od výroby. V tom prípade si nemyslím, že sú príliš nízko. Dávame ich aj pred neho, nie priamo nad neho. Synček je aj trošku dlhší, bude asi vysoký po nás, preto možno na ne už dotiahne. Ale budem to sledovať a davať si na to pozor. Ešte raz ďakujem 🙏
Moja najstaršia dcéra bola takéto bábätko. Nikdy nebola v kľude, dokonca som ju vždy musela nosiť otočenú tvárou odomňa, aby mala priestor na svoju gymnastiku😊. Vždy ju zaujimal celý svet okolo, trochu mi bolo ľúto, že mama najmenej😄. Bola som s ňou pre istotu na neurologickom vyšetrení, aby som sa uistila, že je ok. Dodnes je extrémne aktívna, je veľká športovkyňa, šikovné dieťa. Tak snáď máte podobný prípad. Všetko dobré 🍀
@baska2244 čo je na perinke zlé? Kedysi sme mali bábätká iba v perinke, veď tam mu je dobre, má pocit bezpečia a teplúčko 😊
Moj robil to iste.ja som pouzivala ulitku a to ho upokojiko a spal aj on aj ja.aj ked vela ludom sa to nepacilo ale je to dobra vec.on sa aj z perinky vyslobodil sice neviem ako ale ulitka bola super
@daniela2202
Na perinke ako takej nie je nič zlé, samozrejme. Len mám skôr problém s tými rúčkami, keď mu ich do nej zabaľujem a zväzujem potom zväzujem. A keď sa mrví, tak mi príde ako v kazajke 🫣
@malinovka333 Ďakujem, v ulitke mi nechcel spinkať ani za svet. S perinkou to ide, len mňa skôr trápi, či je to normálne, že takto stále hemží 🫣
@baska2244 moje obe deti sa dokonca pri tom rozhadzovani rúk doskrabali kade tade, kde dosiahli, na tvári, krku a pod. Tak som ich aj z toho dôvodu dávala do perinky. Najprv nie, riešila som to co Ty že je to také nehumanne ale keď sa doskrabali tak som tomu proste musela zabrániť,humánne nehumanne.
@evivb ďakujem 🤍 Očká cez deň úplne normálne a občas si pri tom aj tak milo džavoce. V noci ich má zatvorené, lebo pri tom spinká, ale keď sa zobudí a je v postieľke akoby pre neho pridlho a je vyspinkaný, už sa hemží a kuká. Neplače pri tom nikdy. Akoby mu to bolo prirodzené a robí to takmer stále.
Volá sa to tuším Moorov reflex
Myslím.ze je to v norme.Ak však vie rozhýbať hračky na hrazdicke.tak ju má príliš nízko a môžete mu neskôr vyrobiť škúlenie.Toto Radim zmeniť.