Nadmerné potenie 8 ročnej dcéry

afronikaa
29. júl 2014

Ahojte, idem si po radu, lebo netusim, co robit. Dcera ma 8 rokov a nadmerne sa poti pod pazuchami, co dost zapacha ako normalny dospelacky. Vsimla som si , ze uz ma aj chlpky, dokonca aj ,, dole.,, . Citala som o tom , ze mozu to byt hormonalne zmeny atd. Zatial je podla vysetreni vsetko ok. Mne sa to zda moc skoro, kokos si pamatam, ze ja som toto riesila ked som mala 15 rokov :( Neviem , ci jej mozem dat nejaky deodorant, alebo nieco podobne...dakujem za pomoc

jaja018
29. júl 2014

@afronikaa podla mna mozes kludne. A len tolko ze susedina mala menzes na konci 9 rokov. A moja sestra na konci 11. Takze dnes je uz doba posunuta a treba ju na vsetko pripravit

afronikaa
autor
29. júl 2014

@jaja018 a nevies nahodou odporucit nejaky deodorant? podla mna nemozem jej dat dospelacky... ci?

namornicka
29. júl 2014

@afronikaa daj jej prírodný, welleda alebo lavera, pripadne sa poraď s dermatologičkou.

emily.s
29. júl 2014

Bude to hormonálna záležitosť. Vývin detí sa zrýchľuje a pubertu dosahujú čoraz skôr, s čím súvisia aj hormonálne zmeny.
Určite by bolo vhodné navštíviť endokrinológa a nechať dcéru dôkladne vyšetriť - odber krvi na hormóny a vyšetrenie štítnej žľazy.
Antiperspirant jej samozrejme môžeš dať.

nikawero12
29. júl 2014

@afronikaa podľa mňa jej môžeš dať nejaký deodorant, ale hlavne jej zdôrazni správnu hygienu podpazušia ( častejšie umývanie podpazušia počas teplých letných dní ) a nosenie oblečenia z tzv. vzdušných materialov.

jaja018
29. júl 2014

@afronikaa welleda je fajn tu poznam....
Hmmm neviem ci ist na vysetrenie k endokrinologovi. Mozno ano je to problem, ale na druhej strane je to v dnesnej dobe uz normalne a ona sa len poti a zacina mat chlpky. Je normalne a vobec nie nezvycajne ked uz 9 rocne menstrujuju.

aliza
29. júl 2014

@afronikaa moja uz ma 9, ale zacalo to tiez v 8rokoch a tiez som bola v soku, ze tak skoro. Ale chlpky zatial nemame, len sa niekedy 'spoti' tak, ze to velmi citit. Pouzivame prirodne (mineralne) deo, nie antiperspirant. Zijemv UK, tak ti v znacke asi neporadim, ale weleda je fajn, aj lavera, v Dm-ke pozri od alverde (neviem, ci maju deo). A ano, poznam aj 9 rocne dievcata s menstruaciou 😒 ...

patuskaaa
29. júl 2014

@afronikaa ja pouzivam 100%ne prirodne dezodoranty s aloe vera.. to urcite moze 🙂

afronikaa
autor
30. júl 2014

dakujem kocky, nieco pozriem v tej dm drog, alebo v lekarni. 🙂

patuskaaa
30. júl 2014

@afronikaa tento, co mam ja sa objednava 🙂

afronikaa
autor
30. júl 2014

a vies mi dat link? kuknem aky je, alebo to z nejakeho katalogu?

0silvia0
30. júl 2014

@afronikaa už tu je podobná diskusia, takže na inšpiráciu prikladám link:
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/ma-pouzivat-dieta-dezodorant/

klincek
31. júl 2014

@afronikaa ahoj, suhlasim s kockami, co pisali o prirodnych antiperspirantoch a pripadnom vysetreni u endokrinologa (aj ked sama najlepsie vidis, ci to je fakt treba alebo ide len o skorsi nastup puberty). este poradim oholit dcerke podpazusie. vyborne su strojceky, ktore maju okolo ziletky kremovu vrstvu, su bezpecne a pokozku zaroven upokoja. pot potom menej zapacha, lebo sa nemaju kde usadzat bakterie, ktore ho rozkladaju (snad som to nepoplietla). odporucaju to dermatologovia, a naozaj to funguje.

yvanielka
2. apr 2024

@afronikaa ahoj, iba pre zaujimavost, v akom veku dostala dcerka ms? vdaka