Chcel by som vás poprosiť o radu. Mám dcérku, ktorá má pri zlom počasí stále soplíky. Nevie sa vysmrkať a potom jej zatekajú, čo prerastie v kašeľ. Kúpil som v lekárni odsávačku, napojil na vysávač, pekne odsal, no ten panický strach, ktorý pri tom chúďatko prežíva...Nieje nejaká finta ako ten strach prekonať ?
alebo je aj odsavacka na baterie a ten system ako na vysavac ale nehuci
Dieťa sa musí naučiť smrkať samo,jednoducho to musíte skúšať a učiť,ukazovať ako.najprv jednu dierku, potom druhú, stále znovu a znovu.Tie odsávačky sú možno dobré vtedy,keď je ešte dieťatko maličké.V neskoršom veku pokiaľ sa naučí na odsávanie,tak prirodzene spohodlnie, lebo nemusí vysmrkávať..
ved sa casom nauci, Maxik sa naucil fukat do vreckovky ako 18 mesacny. proste som mu to ukazala a opakovala a ked poviem fu fu tak presne vie co od neho chcem.
ano je to isto neprijemne, ale ovela neprijemnejsie byt zavrety doma s chorym dietatom, mas na vyber. komfort bokom, spravis sluzbu vam obom
a to 3 roky ani raz nepotrebovala odsavat sople, ze az teraz to riesite? v tomto case je uz jedina finta ako prekonat strach z odsavania soplov - naucit ju smrkat... 😉