Ahojte. Mám takmer trojročnú dcérku, chodí do súkromnej škôlky asi mesiac. Pred asi 10 dňami začala mať soplík, cez deň tiekol len sem tam, ale bolo počuť, že to vnútri chrachoce. Dala som sirup na odhlienenie a aby toho nebolo malo, tak sa jej chytilo aj očko. Ide jej odtiaľ hnis, dezinfikovala som septonexom a doktorka jej dala framykoinovu mast, ale uz davame 6. deň a očko stále slzí, hlavne vonku. Ten sopel je stále rovnaký, väčšinou sme boli do 5-7 dní ok, ale teraz aj keď má odsaté, tak nechce dýchať nosom (počas spánku dýcha nosom). Niekedy sa objaví aj žltší soplík, tak dneska vyfasovala aj Pamycon a to som jej kvapla aj do toho očka. Už som z toho nešťastná, stále len striekam sprej, odsávam a je to stále rovnaké. Dokonca už nemôžem dávať ani Olynth detský, lebo sme uz používali týždeň, morská voda je slabá.🤦Máte niekto podobnú skúsenosť?
@ka3eena no presne nad tym premyslam, dneska jej doktorka napisala aj xyzal, ak je to alergia, tak by to malo pomoct
Len mi je jej luto, lebo si zvykla uz na deti a teraz sa stale pyta, kedy pojde a uz dva tyzdne doma sedime s blbym soplom 🤦
@ladybug138 tie sople škôlkarske sú nekonečný príbeh, niekedy naozaj treba aj viac týždňov kým sa dá dieťa úplne na 100% dokopy. A najlepšie, že keď ju vrátiš po chorobe do škôlky tak ma oslabenú imunitu a môžeš čakať, že zase sa na nu niečo nalepí. My sme začiatkom septembra bojovali so soplami vyše mesiaca, keď prešli sople, sadli volakde nižšie a chytil na 2 týždne kašeľ. Posilnuj imunitu a veľa trpezlivosti.
no ono je to prepojene oko a nos, ja som mala zapal slzneho kanalika a vlastne to zacalo nadchou , tym ze to je prepojene, treba to preliecit aj kvapkami do oci aj do nosa antibiotickymi.
@nikpa 🤦 och, tohoto som sa obavala, lebo doteraz byvala zdrava, ale niektori rodicia davaju deti asi aj so soplami...dakujem 🙏
@stastna17 ano, mavala to ako babatko pri soploch, len vzdy mam zabral ten framykoin a teraz nie..ale asi az sa vylieci nos, tak aj oko sa polepsi..ale davam teraz ten pamykon, dakujem 🙏
@ladybug138 hej, nedoliečené deti sú vo väčšine škôlok bohužiaľ samozrejmosťou. Aj keď niet sa čo čudovať, doteraz ste ju asi mali doma a celkovo sme boli izolovaní asi všetci kvôli kovidu a zrazu príde dieťa do škôlky medzi 15-20 detí a to je pre imunitu šok. Je to bežné, treba len vydržať.
Nemoze to byt alergia? Uz sa zacala sezona. Ak to neprechadza mozno skusit alergologa.